Παρασκευή 24 Μάη 2024
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 6
2024 ΕΥΡΩΕΚΛΟΓΕΣ
Μόνο ο λαός μπορεί να παρεμποδίσει την υλοποίηση της κυρίαρχης πολιτικής

Βασίλης Ντακούμης, κοινωνιολόγος, πρώην δημοτικός σύμβουλος Βόλου με τη «Λαϊκή Συσπείρωση»

Οι εργαζόμενοι και τα λαϊκά στρώματα βιώνουν μια άγρια αντιλαϊκή - αντεργατική επέλαση. Βασική αναγκαιότητα που επιχειρεί να εξυπηρετήσει είναι η πλήρης προσαρμογή των δομών του αστικού κράτους στην Ελλάδα στις σύγχρονες ανάγκες του κεφαλαίου, για τη διαχείριση της καπιταλιστικής οικονομικής κρίσης, στο πλαίσιο της Ευρωπαϊκής Ενωσης. (...)

Ο μόνος που μπορεί να παρεμποδίσει την υλοποίηση της κυρίαρχης πολιτικής είναι ο λαός και το κίνημά του. Κανένας άλλος. Αρκεί βέβαια να υπάρχει μια συγκεκριμένη προϋπόθεση: Οτι ο λαός βγάζει πολιτικά συμπεράσματα για όλα αυτά τα χρόνια και τη δική του συνολική πορεία.

Ενα λαϊκό κίνημα αποτελεσματικό, μαχητικό, ενάντια σε αυτές τις αντιλαϊκές πολιτικές, είναι το μόνο που μπορεί να φέρει ανάπτυξη.

Η ανάπτυξη του τόπου δεν γίνεται με ρητορικά σχήματα, αοριστολογίες και ευχές, πολύ δε περισσότερο δεν γίνεται με αντιαναπτυξιακές πολιτικές που ωφελούν τους λίγους και επιβαρύνουν τους πολλούς, στο πλαίσιο πάντα της Ευρωπαϊκής Ενωσης. Ανάπτυξη με ανεργία, λιτότητα, φτώχεια και οξυμένα κοινωνικά προβλήματα δεν μπορεί να γίνει.

Η ανάπτυξη δεν σχετίζεται μόνο με οικονομικούς δείκτες. Εχει ευρύτερο χαρακτήρα, είναι οικονομική, κοινωνική, πολιτική, πολιτισμική και αφορά κάθε πτυχή της ζωής του σημερινού ανθρώπου: Τις συνθήκες δουλειάς, τις συνθήκες κατοικίας, το φυσικό περιβάλλον, τον πολιτισμό και τη διασκέδαση. Ανάπτυξη σημαίνει μεγαλύτερο εισόδημα, σημαίνει περισσότερος ελεύθερος χρόνος.

Η ανάπτυξη πρέπει να εξυπηρετεί πριν απ' όλα τον εργαζόμενο άνθρωπο, τις συνεχώς αυξανόμενες ανάγκες του, αλλά και την ουσιαστική ανάπτυξη του τόπου. Μια τέτοια ανάπτυξη, με τις παρούσες πολιτικοοικονομικές συνθήκες και στο πλαίσιο της Ευρωπαϊκής Ενωσης δεν μπορεί να πραγματοποιηθεί. Απαιτούνται βαθύτερες, ριζικές αλλαγές, κοινωνικές και πολιτικές. Γι' αυτό είναι ανάγκη οι εργαζόμενοι, ο λαός, μαζί με αιρετούς που αντιστέκονται, να συγκροτήσουν λαϊκή συμμαχία, να διεκδικήσουν μια άλλη πολιτική και μια άλλη εξουσία.

Στο πλαίσιο αυτό, στηρίζοντας το ΚΚΕ στις ευρωεκλογές, δίνουμε ένα άλλο πλαίσιο δράσης. Πλαίσιο με περιεχόμενο: Την υπεράσπιση και διεύρυνση των εργασιακών κεκτημένων των εργαζομένων, ενάντια στην ανεργία, υπέρ του ενιαίου δημόσιου χαρακτήρα της Παιδείας, της Υγείας, της Πρόνοιας και της Κοινωνικής Ασφάλισης, ενάντια στην ιδιωτικοποίηση και στην ανταποδοτικότητα των κοινωνικών υπηρεσιών, υπέρ της παραγωγικής ανασυγκρότησης όλων των περιοχών της χώρας με βάση τις πραγματικές ανάγκες ανάπτυξής τους.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ