Παρασκευή 24 Μάη 2024
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 4
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΤΟΜΕΑΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ Ν. ΔΩΔΕΚΑΝΗΣΟΥ ΤΟΥ ΚΚΕ
Στις εκδηλώσεις τιμής και μνήμης για τον σμηναγό Κώστα Ηλιάκη

Η αντιπροσωπεία του Κόμματος αποχώρησε μετά την κατάθεση στεφάνου καταγγέλοντας την πρόσκληση στο φασιστομόρφωμα των «Σπαρτιατών»

Στις εκδηλώσεις τιμής και μνήμης για τον ήρωα σμηναγό Κώστα Ηλιάκη, που έγιναν χτες στην Κάρπαθο, παρευρέθη αντιπροσωπεία του ΚΚΕ, με τους Γιάννη Αγγέλου, επικεφαλής της «Λαϊκής Συσπείρωσης» Νοτίου Αιγαίου και Σταύρο Βαρκάκη, μέλος της Τομεακής Επιτροπής Νότιας Δωδεκανήσου του ΚΚΕ.

Θυμίζουμε, ο Ηλιάκης ως σμηναγός έπεσε εν ώρα καθήκοντος, Μάη του 2006, σε εικονική αερομαχία με τουρκικά μαχητικά, υπερασπιζόμενος τα κυριαρχικά δικαιώματα της χώρας μας, που παραβιάζει η Τουρκία μέχρι σήμερα με τις πλάτες των ΝΑΤΟ - ΗΠΑ - ΕΕ.

Η αντιπροσωπεία του ΚΚΕ μετά την κατάθεση στεφάνου αποχώρησε σε ένδειξη διαμαρτυρίας για την παρουσία στις εκδηλώσεις του επικεφαλής των «Σπαρτιατών», Β. Στίγκα.

«Κανένα πρωτόκολλο δεν μπορεί να επιτρέπει τη συμμετοχή φασιστο-ναζιστών και οπαδών του δοσιλογισμού, να αμαυρώνεται με την παρουσία τους μια εκδήλωση προς τιμήν ενός ανθρώπου που έδωσε τη ζωή του για την πατρίδα, όπως συνέβη με την παρουσία του προέδρου του φασιστικού μορφώματος "Σπαρτιάτες" Β. Στίγκα στα "Ηλιάκεια" στην Κάρπαθο», τονίζει σχετικά σε ανακοίνωσή της η Τομεακή Επιτροπή Νότιας Δωδεκανήσου του ΚΚΕ, υπογραμμίζοντας παράλληλα ότι «μόνο ο λαός με την πάλη του μπορεί να απομονώσει τους νοσταλγούς του Χίτλερ που εμφανίζονται με ή χωρίς κοινοβουλευτικό μανδύα, να αντιμετωπίσει αποτελεσματικά τον φασισμό μαζί με το σύστημα που τον γεννά».

Στο μεταξύ, στη σύντομη ομιλία του στην τελετή, ο υπουργός Αμυνας Ν. Δένδιας μίλησε για «εποχή προκλήσεων», ενώ προανήγγειλε άλλη μια - εντός ΝΑΤΟικού πλαισίου - κούρσα εξοπλισμών, επιβεβαιώνοντας εμμέσως ότι καμία διασφάλιση δεν αποτελούν για την πατρίδα και τον λαό μας οι λυκοσυμμαχίες του κεφαλαίου, ακριβώς το αντίθετο.

Σε αυτό το πλαίσιο, η κυβέρνηση θα φέρει τις επόμενες μέρες στην Επιτροπή Εξοπλιστικών στη Βουλή το ζήτημα συμμετοχής στο πρόγραμμα κατασκευής φρεγατών τύπου «Constellation» και το πρόγραμμα αγοράς αεροσκαφών F-35, μέσα στο πλαίσιο της αναδιοργάνωσης της ελληνικής Πολεμικής Αεροπορίας με 200 αεροσκάφη F-16, Viper, Rafale και F-35.

Στο ίδιο μήκος κύματος, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Π. Μαρινάκης, κληθείς χτες να απαντήσει αν η χώρα αντιμετωπίζει «υπαρξιακή απειλή» από την Τουρκία, είπε ότι «παρά το γεγονός ότι έχουμε μπει σε μια παρατεταμένη φάση διαλόγου με την Τουρκία», δεν έχει σταματήσει να υφίσταται «η ύπαρξη συγκεκριμένων διαφορών. Μία είναι η διαφορά, ο καθορισμός ΑΟΖ και υφαλοκρηπίδας και πολλών διαφωνιών με τη γείτονα χώρα», προσπάθησε να τα μπουρδουκλώσει, την ώρα που η αστική τάξη της Τουρκίας έχει βάλει - με την πλάτη ζεσταμένη από ΗΠΑ, ΝΑΤΟ, ΕΕ - μια σειρά ζητήματα στο παζάρι, με τον κυβερνητικό εκπρόσωπο να προσπαθεί να εφησυχάσει τον κόσμο, λέγοντας ότι «ο διάλογος έχει απτά αποτελέσματα, έχει χειροπιαστά αποτελέσματα και για τις δύο χώρες».

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
Ποινικές διώξεις κατόπιν εορτής για βουλευτές των «Σπαρτιατών» (2024-04-06 00:00:00.0)
Εξω οι φασίστες από τον Βόλο! (2024-03-07 00:00:00.0)
Εισήγηση για άρση της ασυλίας των βουλευτών των «Σπαρτιατών» (2023-11-03 00:00:00.0)
Νέα κατάθεση από τον φασίστα «θιασάρχη» (2023-09-20 00:00:00.0)
«Δεν άκουσε, δεν ήξερε» για τις σχέσεις με τον ναζί Κασιδιάρη (2023-07-04 00:00:00.0)
Αποχαιρετισμός με τιμές στον Κώστα Ηλιάκη (2006-06-01 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ