Παρασκευή 24 Μάη 2024
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 4
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Σήμερα ο αποχαιρετισμός στον Γιώργο Λαμπράκη

Σήμερα θα ειπωθεί το ύστατο «αντίο» στον σύντροφο Γιώργο Λαμπράκη, ο οποίος «έφυγε» από τη ζωή σε ηλικία μόλις 65 ετών, γεμίζοντας θλίψη τους συντρόφους του στο Κόμμα και όλους όσοι συμπορεύτηκαν μαζί του στους φορείς του εργατικού - λαϊκού κινήματος, όπου δρούσε μέχρι την τελευταία του πνοή. Στις 11.30 π.μ. θα γίνει η πολιτική κηδεία στο Γ' Νεκροταφείο και θα ακολουθήσει η τελετή καύσης στη Ριτσώνα, σύμφωνα με την επιθυμία του.

Επιθυμία της οικογένειας είναι αντί στεφάνων τα χρήματα να δοθούν στο Κόμμα του, το ΚΚΕ.

Ο σύντροφος Γιώργος γεννήθηκε το 1959, γιος του βαλκανιονίκη, γιατρού, αντιπροέδρου της ΕΕΔΥΕ και βουλευτή της ΕΔΑ Γρηγόρη Λαμπράκη.

Εγινε μέλος του ΚΚΕ το 1983, στην ΚΟΒ Εργαζομένων Δήμου Πειραιά, όπου εργαζόταν. Ως συνδικαλιστής και για χρόνια μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου του Σωματείου Οδηγών, Μηχανικών και Εργατών Καθαριότητας του δήμου Πειραιά, είχε την αμέριστη εκτίμηση των συναδέλφων του, ως συνεπής και πρωτοπόρος σε κάθε διεκδίκηση και αγώνα.

Στις δύσκολες στιγμές που πέρασε το Κόμμα μας το 1991, στάθηκε στη σωστή πλευρά, υπερασπιζόμενος το Κόμμα και την αταλάντευτη πάλη για τη νέα κοινωνία, τον σοσιαλισμό - κομμουνισμό.

Διετέλεσε μέλος του Εθνικού Συμβουλίου της ΕΕΔΥΕ και μέχρι και σήμερα αντιπρόεδρός της. Ο σύντροφος Γιώργος βάδισε χιλιάδες χιλιόμετρα της ειρήνης και του αγώνα, περπάτησε σε όλες τις Μαραθώνιες Πορείες Ειρήνης από τη μεταπολίτευση μέχρι και σήμερα, ένας πραγματικός μαραθωνοδρόμος.

Τη θλίψη του για τον θάνατο του συντρόφου, αγωνιστή Γιώργου Λαμπράκη, που «έφυγε» νωρίς, και τα συλλυπητήρια στους οικείους του, εκφράζει ο δήμαρχος Πάτρας Κώστας Πελετίδης. Σε δήλωσή του σημειώνει:

«Ο Γιώργος Λαμπράκης, γιος του γιατρού, αντιπροέδρου της ΕΕΔΥΕ και βουλευτή της ΕΔΑ Γρηγόρη Λαμπράκη, "έφυγε" την ίδια μέρα με τη δολοφονία του πατέρα του, 61 χρόνια μετά.

Περπάτησε χιλιάδες χιλιόμετρα της ειρήνης και του αγώνα, περπάτησε σε όλες τις Μαραθώνιες Πορείες Ειρήνης από τη μεταπολίτευση μέχρι και σήμερα. Συμπορευτήκαμε στη μεγάλη πορεία από την Πάτρα στην Αθήνα με τα πόδια, με σύνθημα "Δουλειά για όλους - Δουλειά με δικαιώματα", από τις 3 έως τις 10 Απριλίου του 2016, από την οποία δεν έλειψε ούτε μία μέρα και υπήρξε ένας από τους εμψυχωτές, που έδινε δύναμη σε όλους μας».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ