Παρασκευή 24 Μάη 2024
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 8
2024 ΕΥΡΩΕΚΛΟΓΕΣ
ΣΑΒΒΑΣ ΒΑΣΙΛΕΙΑΔΗΣ
Κριτήριο ψήφου οι συνέπειες της «πράσινης» μετάβασης και της απελευθέρωσης

Περιοδεία στο εργοστάσιο της ΔΕΗ στα Λινοπεράματα Ηρακλείου Κρήτης

Με αμείωτο ρυθμό συνεχίζονται οι περιοδείες της ΚΟ Κρήτης του ΚΚΕ σε μεγάλους χώρους δουλειάς για τη μάχη των ευρωεκλογών.

Χτες, ο Σάββας Βασιλειάδης, μέλος της ΚΕ του ΚΚΕ, Γραμματέας της Επιτροπής Περιοχής Κρήτης του ΚΚΕ και υποψήφιος ευρωβουλευτής, και ο Στ. Ορφανός, μέλος της ΕΠ Κρήτης του ΚΚΕ, επισκέφθηκαν το εργοστάσιο της ΔΕΗ στην περιοχή των Λινοπεραμάτων στο Ηράκλειο Κρήτης. Κατά τη διάρκεια της επίσκεψης ο υποψήφιος ευρωβουλευτής του ΚΚΕ συνομίλησε με όλο το προσωπικό του εργοστασίου. Τη συζήτηση με τους εργαζόμενους απασχόλησαν η ακρίβεια, η ενεργειακή φτώχεια, οι χαμηλοί μισθοί και οι εργασιακές σχέσεις - λάστιχο που υπάρχουν στη ΔΕΗ τα τελευταία χρόνια.

Ο Σάββας Βασιλειάδης αναφέρθηκε ιδιαίτερα στην εμπειρία των ίδιων των εργαζομένων από την πολιτική της ΕΕ για την «πράσινη» μετάβαση και την πλήρη απελευθέρωση της Ενέργειας. Τόνισε ότι ο λαός καταλαβαίνει πλέον από την πείρα του ότι η πολιτική της «πράσινης» μετάβασης και της απελευθέρωσης της Ενέργειας ούτε φιλική προς το περιβάλλον αποδείχτηκε ούτε ανάπτυξη για όλους έφερε, όπως μας έλεγαν 30 χρόνια τώρα. «Με γυμνό μάτι φαίνεται ποιος κερδίζει και ποιος χάνει από αυτήν την πολιτική. Οι εργαζόμενοι της ΔΕΗ δέχονται τις συνέπειες αυτής της πολιτικής με την εφαρμογή ελαστικών εργασιακών σχέσεων, κλείσιμο εργοστασίων, εισχώρηση εργολάβων και μισθούς ψίχουλα, ενώ από την άλλη ο λαός πληρώνει πανάκριβα το ρεύμα με την εφαρμογή του Χρηματιστηρίου Ενέργειας, αλλά και τις συνέπειες στο περιβάλλον και από την αλλαγή χρήση γης. Με τους ομίλους Ενέργειας να είναι οι μόνοι κερδισμένοι από αυτήν την υπόθεση, με δισεκατομμύρια κέρδη και ζεστό χρήμα από το Ταμείο Ανάκαμψης, την ώρα που μας λένε ότι δεν υπάρχουν χρήματα για μισθούς, Παιδεία και Υγεία», ανέφερε.

Ο υποψήφιος ευρωβουλευτής υπογράμμισε ότι μόνο το ΚΚΕ αντιτάχθηκε σε αυτήν την πολιτική, όλα τα υπόλοιπα κόμματα υπερψήφισαν στο ευρωπαϊκό και ελληνικό Κοινοβούλιο αυτά που βιώνουμε σήμερα. «Γι' αυτό λέμε στον λαό ότι η μόνη αντισυστημική ψήφος είναι η ψήφος στο ΚΚΕ. Μόνο το ΚΚΕ μπορεί να είναι η πραγματική αντιπολίτευση προς όφελος των λαϊκών συμφερόντων μέσα στο Ευρωκοινοβούλιο και έξω από αυτό. Το αποδείξαμε άλλωστε όλο το προηγούμενο διάστημα μέσα από τους μεγάλους αγώνες όπου πρωτοστατήσαμε. Εκεί που πραγματικά ανατρέπονται οι αντιλαϊκές αποφάσεις, στον δρόμο του αγώνα», κατέληξε ο Σάββας Βασιλειάδης, καλώντας τους εργαζόμενους να ενισχύσουν αποφασιστικά το ΚΚΕ.

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
Στο Λασίθι και σε όλη την Κρήτη μία είναι η επιλογή, ΚΚΕ ακόμα πιο ψηλά! (2024-06-05 00:00:00.0)
Κεντρικές προεκλογικές συγκεντρώσεις (2024-05-29 00:00:00.0)
Η ψήφος στο ΚΚΕ απάντηση στην ενεργειακή φτώχεια που επιβάλλουν ΕΕ και κυβερνήσεις (2024-05-21 00:00:00.0)
Σήμερα στο Ηράκλειο Κρήτης (2019-05-17 00:00:00.0)
Δραστηριότητα ΚΟ του ΚΚΕ (2019-05-09 00:00:00.0)
Προεκλογικές δραστηριότητες ΚΟ του ΚΚΕ (2014-05-09 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ