Παρασκευή 14 Ιούνη 2024
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 6
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΑΚΤΗ ΚΑΙ CAMPING ΑΓΙΑΣ ΤΡΙΑΔΑΣ ΔΗΜΟΥ ΘΕΡΜΑΪΚΟΥ
Προχωράνε τα σχέδια παράδοσής τους σε ιδιώτες

Την αντίθεσή τους στα σχέδια διαδήλωσαν στο Δημοτικό Συμβούλιο κάτοικοι και φορείς

Ολοκληρώθηκε χτες η διαδικασία κατάθεσης προσφορών για το ξεπούλημα της Ακτής και του Camping Αγίας Τριάδας, του δήμου Θερμαϊκού, παρά τις αντιδράσεις των φορέων και του λαού της περιοχής. Κάτοικοι και φορείς, το απόγευμα της Τετάρτης, πραγματοποίησαν δυναμική παρέμβαση στη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου διαδηλώνοντας για άλλη μια φορά την αντίθεσή τους στην υλοποίηση σχεδίων ΕΕ και κυβερνήσεων, που μέσω του ΤΑΙΠΕΔ πουλούν τη δημόσια περιουσία για τα κέρδη των επιχειρηματιών, στερώντας τους το δικαίωμα στην αναψυχή με τη χρήση ελεύθερων χώρων και κυρίως των νέων παιδιών για άθληση και γενικότερα για δράσεις συλλογικής δημιουργίας.

Σύμφωνα με ανακοίνωση του ΤΑΙΠΕΔ, για την «αξιοποίηση» του ακινήτου, συνολικής έκτασης 161.456,84 τ.μ., χτες Πέμπτη κατατέθηκαν τρεις (3) προσφορές, από τους: Αντώνιος Υάκινθος, INNOVATION AND DEVELOPMENT MAE και MATENISA TRADING CO.

Η διαδικασία αξιολόγησης των προσφορών θα εκκινήσει άμεσα. Σύμφωνα με το Ειδικό Σχέδιο Χωρικής Ανάπτυξης (ΕΣΧΑΔΑ), ο γενικός χωρικός προορισμός του ακινήτου ορίζεται ως «μεικτή χρήση» και εξειδικεύεται κατά ζώνες στην ανάπτυξη χρήσεων «Παραθεριστικού - Τουριστικού Χωριού» και «Τουρισμού - Αναψυχής». Στο πλαίσιο αυτό προβλέπεται η δημιουργία τουριστικών καταλυμάτων, παραθεριστικών κατοικιών, εγκαταστάσεων εστίασης και αναψυχής και αθλητικών και πολιτιστικών εγκαταστάσεων.

Στον δήμο Θερμαϊκού θα παραχωρηθεί συνολικά το 50% της έκτασης του ακινήτου με ζώνη χρήσης «Τουριστικό - Παραθεριστικό Χωριό» (50.000 τ.μ.), αφού πρώτα ο επενδυτής θα ολοκληρώσει την κατασκευή των κοινόχρηστων υποδομών. Επιπλέον, εντός της έκτασης που θα παραχωρηθεί στον δήμο προβλέπεται η δημιουργία σχολικής μονάδας (4.000 τ.μ.).

Κόντρα σε αυτούς τους σχεδιασμούς που προχωρούν με τη σύμφωνη γνώμη της διοίκησης του δήμου, στέκονται κάτοικοι και φορείς και δηλώνουν ότι αρνούνται να εκχωρήσουν το δικαίωμά τους για ελεύθερη πρόσβαση σε χώρους που τους ανήκουν, στο όνομα των λεγόμενων επενδύσεων για να αυγατίσουν τα κέρδη τους επιχειρηματικοί όμιλοι. Απαιτούν την ανάπλαση της περιοχής με κρατική χρηματοδότηση, με αναβαθμισμένες υπηρεσίες για αναψυχή, πολιτισμό και αθλητισμό.

Ο Σύλλογος Γυναικών Αγίας Τριάδας (μέλος της ΟΓΕ) καλεί τον λαό να βάλει «στοπ στην ολοκλήρωση του εγκλήματος», τονίζοντας ότι «μπορούμε να ανατρέψουμε την ολοκλήρωση του εγκλήματός τους».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ