Παρασκευή 14 Ιούνη 2024
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 4
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΤΟΥΡΚΙΑ
Ερευνες για πετρέλαιο στο Αιγαίο, «μια ανάσα» από την Αλεξανδρούπολη

Συνάντηση Γεραπετρίτη - Φιντάν χτες, ενώ υπογράφτηκε η τελική συμφωνία για τα F-16

Αίτημα για να πραγματοποιήσει έρευνες για πετρέλαιο σε 9 σημεία στο Αιγαίο κατέθεσε η κρατική τουρκική εταιρεία πετρελαίου (ΤΡΑΟ) στη Γενική Διεύθυνση Ορυχείων και Πετρελαίου, σύμφωνα με πληροφορίες που μετέδωσε χτες το πρακτορείο «Anadolu».

Σύμφωνα με τις συντεταγμένες που δημοσιεύονται στην Επίσημη Εφημερίδα της Τουρκικής Κυβερνήσεως, οι περιοχές όπου ζητείται άδεια πετρελαϊκών ερευνών, βρίσκονται εντός τουρκικών χωρικών υδάτων και συγκεκριμένα στον Κόλπο του Ξηρού και στη γύρω από αυτόν περιοχή, η οποία σημειωτέον βρίσκεται λιγότερο από 70 χιλιόμετρα απόσταση μακριά από την Αλεξανδρούπολη.

Την ίδια ώρα, χτες, στο περιθώριο της Υπουργικής Συνόδου της «Διαδικασίας Συνεργασίας Νοτιοανατολικής Ευρώπης», στα Σκόπια, είχαν συνάντηση και ο Γεραπετρίτης με τον Φιντάν, επισήμως για να εξετάσουν την πορεία του «Πολιτικού Διαλόγου», που «τρέχει» στο πλαίσιο των ΝΑΤΟικής κοπής διευθετήσεων.

Στο μεταξύ, χτες, τα τουρκικά ΜΜΕ ανακοίνωσαν και την υπογραφή της τελικής συμφωνίας με τις ΗΠΑ (δηλαδή την επιστολή αποδοχής) για την αγορά 40 πολεμικών αεροσκαφών F-16, 79 κιτ αναβάθμισης αντίστοιχων μαχητικών και ενός μεγάλου όγκου αεροπορικών όπλων.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ