Τρίτη 18 Ιούνη 2024
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 5
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΕΡΓΑΤΙΚΑ ΣΩΜΑΤΕΙΑ ΠΕΛΛΑΣ
Μήνυμα αλληλεγγύης στον λαό της Παλαιστίνης

Μήνυμα αλληλεγγύης στον λαό της Παλαιστίνης στάλθηκε από την Εδεσσα, μέσα από την εκδήλωση που πραγματοποίησαν, την Κυριακή, το Σωματείο Ιδιωτικών Υπαλλήλων Ημαθίας - Πέλλας, το Συνδικάτο Εργατοϋπαλλήλων Γάλακτος - Τροφίμων - Ποτών Ημαθίας - Πέλλας και η Ενωση Νοσοκομειακών Ιατρών Πέλλας, με τίτλο «Ενα τραγούδι, ένα ποίημα, μια ζωγραφιά για την Παλαιστίνη».

Ο Χρήστος Κοντίδης, γραμματέας του ΔΣ του Συνδικάτου Γάλακτος - Τροφίμων - Ποτών Ημαθίας - Πέλλας, στον χαιρετισμό του εκ μέρους των σωματείων, καλωσόρισε τους ανθρώπους κάθε ηλικίας που γέμισαν την πλατεία των Μικρών Καταρρακτών και τόνισε: «Στεκόμαστε στη σωστή πλευρά της Ιστορίας, δεν κλείνουμε τα μάτια μπροστά σε αυτό το συνεχιζόμενο έγκλημα, δεν μένουμε αμέτοχοι. Δώσαμε μια υπόσχεση και την κρατάμε. Με την Παλαιστίνη ως τη λευτεριά!!! Ακόμα πιο δυναμικά πρωτοστατούμε στον αγώνα για να σταματήσει η ελληνική κυβέρνηση κάθε διευκόλυνση, εμπλοκή και σχέση με το κράτος - δολοφόνο Ισραήλ.

Οι καρδιές όλων μας χτυπάνε στη Ράφα, στη Γάζα, σε ολόκληρη την Παλαιστίνη. Στα αδέρφια μας, που δολοφονούνται από τον ισραηλινό στρατό κατοχής, στις μανάδες που μοιρολογάνε πάνω από τα πτώματα των παιδιών τους, στα αθώα παιδιά που δεν πρόλαβαν να μεγαλώσουν! Κάθε βόμβα που πέφτει, σφαγιάζει τον λαό της Παλαιστίνης, ποτίζει με αίμα το χώμα που παίζανε παιδιά, μαυρίζει τα πάντα με τη φρίκη του θανάτου!

Σε όλους αυτούς που προσπαθούν να γράψουν με "μαύρο χρώμα" το μέλλον, απαντάμε: "Μην καρτεράτε να λυγίσουμε μήτε για μια στιγμή, μήδ' όσο στην κακοκαιριά λυγάει το κυπαρίσσι, έχουμε τη ζωή πολύ, πάρα πολύ αγαπήσει!". Σφίγγουμε τα δόντια από οργή για τους δεκάδες χιλιάδες νεκρούς, στην πλειοψηφία τους μικρά παιδιά και γυναίκες. Σφίγγουμε τις γροθιές μας από πείσμα για την αδικία.

Η αλληλεγγύη είναι η δική μας δύναμη!».

Στην εκδήλωση παρουσιάστηκαν ποιήματα Παλαιστινίων ποιητών, αλλά και ποιήματα που έγραψαν με αφορμή τη γενοκτονία που συντελείται στην Παλαιστίνη ο μαθητής Γυμνασίου Δημήτρης Κανάκης, η Κάκια Παυλίδου και ο Πεφτούλης Μαρθόγλου. Ενώ οι τοπικοί μουσικοί Σάββας Λαμπρίδης και Κώστας Μαραντίνης ξεσήκωσαν με τις μουσικές και τα τραγούδια τους, βοηθώντας τις φωνές όλων να ακουστούν ακόμα πιο δυνατά.

Τα μικρά παιδιά με τη βοήθεια των γονιών τους και εκπαιδευτικών στόλισαν την πλατεία με τις ζωγραφιές τους, που αποτύπωναν τα πιο δυνατά μηνύματα, για ειρήνη, ελευθερία, ζωή, αξιοπρέπεια, αλληλεγγύη.

Ενώ σε όλη τη διάρκεια της εκδήλωσης αντηχούσαν συνθήματα όπως «Λευτεριά στην Παλαιστίνη» και «Η Ιστορία έχει μια σωστή πλευρά, με την Παλαιστίνη ως τη λευτεριά».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ