Τετάρτη 19 Ιούνη 2024
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 5
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΤΟΜΕΑΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΚΕΡΚΥΡΑΣ ΤΟΥ ΚΚΕ
Η άσκηση «ADRION 2024» προετοιμάζει τη βαθύτερη εμπλοκή στους πολέμους

«Σε εγρήγορση, να αντιπαλέψει κάθε σενάριο εμπλοκής της χώρας και του λαού σε πολεμικούς σχεδιασμούς που τους βάζουν στο στόχαστρο και τους μετατρέπουν σε θύτες. Να απορρίψουν κατηγορηματικά την εμπλοκή της χώρας σε πολέμους που καμιά σχέση δεν έχουν με τα συμφέροντα του λαού μας», καλεί τον λαό του νησιού η ΤΕ Κέρκυρας του ΚΚΕ με αφορμή τη διακρατική άσκηση των χωρών της Αδριατικής με την επωνυμία «ADRION 2024».

Η άσκηση διεξάγεται με τη συμμετοχή πολεμικών πλοίων Ελλάδας, Ιταλίας, Κροατίας και Αλβανίας στην ευρύτερη περιοχή της Κέρκυρας μεταξύ 16 έως 20 Ιούνη, ενώ τα πλοία που λαμβάνουν μέρος στην άσκηση ελλιμενίζονται στο λιμάνι του νησιού.

«Σε μία περίοδο που οι σειρήνες του πολέμου ηχούν επικίνδυνα, με δύο ενεργά πολεμικά μέτωπα ανοιχτά και την εμπλοκή της χώρας σε αυτά να πυκνώνει, φαίνεται η προετοιμασία και η εγρήγορση των ενόπλων δυνάμεων να είναι η προτεραιότητα της κυβέρνησης όχι για την υπεράσπιση της εδαφικής ακεραιότητας της χώρας, αλλά για να παίξει τον ρόλο που επιθυμούν οι ΝΑΤΟικοί της σύμμαχοι» επισημαίνει η ΤΕ και συμπληρώνει: «Η προετοιμασία και η συμμετοχή αποστολών στο εξωτερικό, όπως η φρεγάτα "Υδρα" στην Ερυθρά Θάλασσα, η αποστολή πολεμικού υλικού στην Ουκρανία, η παράδοση υποδομών, λιμανιών και βάσεων για πολεμικές επιχειρήσεις είναι που μπλέκουν τη χώρα βαθύτερα στο πεδίο των ιμπεριαλιστικών ανταγωνισμών. Οι λεγόμενοι "σύμμαχοι" ετοιμάζονται για νέα μακελειά, κάθε απόφαση και ανακοίνωσή τους είναι πολεμικό ανακοινωθέν, υποχρεώνουν τα κράτη - μέλη της ΕΕ να καταβάλουν 40 δισ. ευρώ για τη στήριξη της Ουκρανίας στον ιμπεριαλιστικό πόλεμο με τη Ρωσία».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ