Τετάρτη 19 Ιούνη 2024
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 4
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΝΔ
Γκρίνιες, διεργασίες και αναδιαρθρώσεις

Συνεχίζονται και στη ΝΔ οι συζητήσεις για το αποτέλεσμα των ευρωεκλογών, δείχνοντας ότι οι διεργασίες διαπερνούν το σύνολο των αστικών πολιτικών κομμάτων.

Χαρακτηριστικά, ο Ν. Κακλαμάνης είπε χθες στο «Mega»: «Οταν χάνεις 1,1 εκατ. ψήφους δεν χρειάζονται μεγάλες αναλύσεις ότι έχεις υποστεί ήττα. Αυτό που εισέπραττα προεκλογικά είναι ότι ο κόσμος με άλλα λόγια μάς έλεγε να αλλάξουμε μυαλά και κάποιοι να ξεκαβαλήσουν το καλάμι».

«Δεν μπορεί η επίσημη θέση του κόμματος μετά τις εκλογές να είναι ότι "μας είπε ο κόσμος ότι καλά τα κάνατε αλλά δεν τα κάνατε τόσο γρήγορα, τρέξτε γρηγορότερα"», πρόσθεσε, βάζοντας στο επίκεντρο και το αφήγημα από το Μαξίμου.

«Οταν είπα "επιστροφή στις ρίζες", δεν σημαίνει να πάμε "πίσω". Είδαμε το αποτέλεσμα σε Ροδόπη και Ξάνθη. Για συμβολικούς λόγους θεωρώ πως ο κ. Ευ. Στυλιανίδης θα έπρεπε να είναι ο πρώτος που μπαίνει στην ανασχηματισμένη κυβέρνηση. Δεν έχει μείνει και τίποτα από άλλα κόμματα που να μην έχουμε "μαζέψει"», σχολίασε σχετικά και με τις μεταγραφές στη ΝΔ από άλλα αστικά κόμματα και μορφώματα, επιμένοντας ότι «έχει χαθεί το dna της παράταξης».

Στο μεταξύ ο Κυρ. Μητσοτάκης είχε χθες το απόγευμα σύσκεψη στο Μαξίμου με την πολιτική ηγεσία του υπουργείου Εσωτερικών, με αντικείμενο το ΑΣΕΠ, τάχα ότι οι καθυστερήσεις στις διαδικασίες φταίνε που δεν προσλαμβάνεται άμεσα όλο το αναγκαίο προσωπικό σε Υγεία, Εκπαίδευση και άλλους τομείς που καίνε τον λαό. Σήμερα Τετάρτη αναμένεται να επισκεφτεί το υπουργείο Ανάπτυξης, ξεκινώντας μια μετεκλογική ...τουρνέ στα υπουργεία και δίνοντας μήνυμα να επιταχύνουν τις βαθιά αντιλαϊκές καπιταλιστικές αναδιαρθρώσεις.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ