Σάββατο 22 Ιούνη 2024 - Κυριακή 23 Ιούνη 2024
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 8
ΒΟΥΛΗ
ΘΑΝΑΣΗΣ ΠΑΦΙΛΗΣ
Συνένοχες όλες οι κυβερνήσεις και η ΕΕ για τη σημερινή εξέλιξη

Eurokinissi

Αποσύρετε τώρα, την τελευταία στιγμή, αυτό το αίσχος αυτής της τροπολογίας, αν έχετε ίχνος - δεν θα μιλήσω γενικότερα - πολιτικής αξιοπρέπειας μετά από όλα όσα έχουν γίνει. Αποσύρετέ την τώρα, αν δεν έχετε απίστευτο, απάνθρωπο κυνισμό. Τώρα, έστω και την τελευταία στιγμή! Το απαιτούν οι εργαζόμενοι, το απαιτεί η εργατική τάξη της χώρας.

Η κυβέρνηση, επειδή δεν έχει το θάρρος να πει την αλήθεια, λέει ψέματα συνειδητά. Κοροϊδεύετε έναν λαό ολόκληρο, κοροϊδεύετε 850 οικογένειες. Τι τους λέτε με θράσος κιόλας; Οτι αυτή η τροπολογία ικανοποιεί όλα τα αιτήματα των εργαζομένων και ενδιαφέρεται για τη λειτουργία και ανάπτυξη της ΛΑΡΚΟ.

Ξεκινάω από το πρώτο. Καλά, σοβαρολογείτε; Μας κοροϊδεύετε όλους τόσο χυδαία, τόσο ωμά; Οι εργαζόμενοι είναι στον δρόμο, έχουν αιτήματα. Ποια ικανοποιείτε από όλα αυτά; Αυτά περί οικισμού κ.λπ. είναι το τυράκι. Η φάκα είναι ότι δίνετε εξουσιοδότηση στην κυβέρνησή σας - όχι στον εκκαθαριστή, ο εκκαθαριστής δεν ήρθε από τον ουρανό ούτε κανένας ανεξάρτητος είναι - να κλείσει τη ΛΑΡΚΟ και, λογικά, να απολύσει όλους τους εργαζόμενους.

Αυτό κάνετε στην πραγματικότητα και ολοκληρώνετε ένα έγκλημα, απέναντι κυρίως σε 850 οικογένειες, σε 5 νομούς, οι οποίοι ζουν, ολόκληρες περιοχές, από τη ΛΑΡΚΟ. Δηλαδή, από τη δουλειά και το αίμα των εργαζομένων τόσα χρόνια (...)

Δαπανήσατε μισό δισ. για τον αργό θάνατο της ΛΑΡΚΟ

Ο κ. Χατζηδάκης προχτές είπε στους εργαζόμενους ότι δεν θίγονται τα δικαιώματά τους και ότι θα δουλεύουν. Ο κ. Πετραλιάς σήμερα τους είπε να πάνε στα Κέντρα Υγείας να κάνουν αιτήσεις. Ποιος λέει αλήθεια; Ξέρετε τι μου θυμίζει αυτό; Οταν έκλεισε ο Σκαλιστήρης, στις αρχές της δεκαετίας του 1990, πρότειναν στους εργαζόμενους να γίνουν κουρείς και κομμωτές. Σοβαρολογείτε; Εχετε δει τα δάχτυλα των μεταλλωρύχων; Δεν είναι σαν τα δικά σας, που δεν έχετε πιάσει ποτέ χειρωνακτική δουλειά, εκεί που τα βρήκατε έτοιμα. Δεν λέω μόνο για σας, λέω για πάρα πολλούς. Να πάνε να γίνουν κουρείς τούς είπανε - εσείς ήσασταν στην κυβέρνηση και το ΠΑΣΟΚ, που τώρα σφυράει αδιάφορα - και κομμωτές. Αυτό λέτε και τώρα. Σε εξειδικευμένους ανθρώπους, τρίτης γενιάς, που έχουν δώσει τη ζωή τους εκεί μέσα και τους λέτε: «Θα σας πάμε στο Κέντρο Υγείας, εδώ, εκεί, μέχρι να δούμε το τι θα γίνει».

Δαπανήσατε μισό δισεκατομμύριο, τα τεσσεράμισι χρόνια, όχι για να διασώσετε τη ΛΑΡΚΟ, όχι για να την αναπτύξετε, αλλά για να την κλείσετε, αργό θάνατο δηλαδή. Συγχαρητήρια! Και έχετε το θράσος τώρα να μιλάτε για ανάπτυξη.

Ποιο ήταν το αποτέλεσμα; Σταμάτησε η λειτουργία. Τόσα λεφτά που είναι βγαλμένα από τον ελληνικό λαό και από τη δουλειά των εργαζομένων και πήγαν για να την κλείσετε τελικά. Γιατί; Είστε τόσο άσχετοι; Δεν νομίζω. Διότι αυτή είναι η πολιτική σας. Οι εργαζόμενοι όλα αυτά τα χρόνια ζητούσαν ακριβώς να συνεχιστεί η λειτουργία.

(...) Παρεμπιπτόντως να πω και το εξής: Δεν μιλάει κανένας για την Ευρωπαϊκή Ενωση. Καλά, η Νέα Δημοκρατία δεν το συζητάμε ότι θα μιλήσει. Ολοι οι υπόλοιποι τόσο λιγούρηδες είστε; Δεν βλέπετε την καταστροφική πολιτική που ακολούθησε η Ευρωπαϊκή Ενωση;

Δεύτερο ζήτημα: Καλά, τι κάνατε; Δεν ξέρω αν το χωράει το ανθρώπινο μυαλό. Καταθέτετε μεσάνυχτα, την παραμονή, αυτήν την τροπολογία, την πρόταση τροπολογίας, και μάλιστα το χειρότερο από όλα αυτά είναι ότι την άλλη μέρα πάνε οι εκπρόσωποι του Δημοσίου, της ΛΑΡΚΟ δηλαδή, και ζητάνε να μη γίνει δικαστήριο γιατί υπάρχει τροπολογία! Και ο πρόεδρος, βέβαια, ο άνθρωπος τα πήρε στο κρανίο! «Τι μου λέτε», λέει, «ποια τροπολογία, αφού δεν έχει ψηφιστεί!». Μέχρι τέτοιο αισχρό σημείο έχετε φτάσει.

Ποιος σατανικός νους το σκέφτηκε αυτό και το έκανε; Ποιος είναι αυτός; Η κυβέρνηση δεν είναι; Ποιος την κατέθεσε την τροπολογία, 9 υπουργοί; Πόσοι υπογράφουν; Τόσο αίσχος; Καλά, ντροπή δεν υπάρχει πλέον, η λέξη είναι άγνωστη. Θα την αναζητήσουμε στα λεξικά της αρχαιότητας.

Καταθέτετε την τροπολογία για να χρησιμοποιηθεί από το δικαστήριο και να μην πάρει ευνοϊκή απόφαση για τους εργαζόμενους και μετά λέτε ότι θέλετε να προστατέψετε τους εργαζόμενους! Τι δουλειά έχετε; Εσείς προστατεύετε τα συμφέροντα της ολιγαρχίας του πλούτου, αυτών που ζουν όπως ζουν, και όχι των άλλων που πεθαίνουν για να βγάλουν το μεροκάματο. Γίνατε ρεζίλι κυριολεκτικά, με αυτό και μόνο, και δείχνει πόσο αδίστακτοι πραγματικά είσαστε.

Η ΛΑΡΚΟ συνδέεται με κορυφαίες στιγμές του εργατικού κινήματος

Εμείς σας προειδοποιήσαμε από το 2020. Σας είπαμε ότι δεν ξέρετε με ποιους έχετε να κάνετε. Η ιστορία της ΛΑΡΚΟ δεν ξεκινάει ούτε από το 2009 ούτε από το 2020 και το 2022, ξεκινάει από πολύ παλιά. Η ιστορία της ΛΑΡΚΟ είναι σημαδεμένη με τις κορυφαίες στιγμές του εργατικού κινήματος. Η ΛΑΡΚΟ το 1977 γονάτισε τον Μποδοσάκη και την κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας τότε, τους τσάκισε με τη μεγάλη απεργία.

Το 1985, το ΠΑΣΟΚ, που δεν μιλάει για τίποτα, που υποτίθεται ότι θα έκανε τον ανοξείδωτο χάλυβα και λοιπά, το εγκατέλειψε γιατί οι Γερμανοί και οι Γάλλοι διαφωνούσαν με αυτό το σχέδιο και ήταν καθαρό πλέον - μην πω ονόματα και διευθύνσεις. Και τι έκανε; Πεντακόσιες απολύσεις. Και μιλάτε σήμερα για απολύσεις; Διώξατε τον κόσμο στο άνθος που ήταν τότε η ΛΑΡΚΟ, για να μην προχωρήσει όλο αυτό το σχέδιο, που ήθελαν όλοι οι εργαζόμενοι, ακόμα και οι δικοί σας.

Η ΛΑΡΚΟ, οι εργαζόμενοι, τεσσεράμισι χρόνια δεν γονατίζουν και ζουν με οκτώ και εννιά κατοστάρικα τον μήνα. Και αφήστε τα αυτά που λένε για τους μεγάλους μισθούς. Τα κόψατε όλα. Είναι η τρίτη γενιά που δουλεύει. Εχει 86 νεκρούς από εργοδοτικά εγκλήματα που είναι στα νεκροταφεία, που είναι σύμβολο των εργαζομένων. Εχει εκατοντάδες σακατεμένους. Το σύστημά σας, το βάρβαρο, δεν το νοιάζει η ανθρώπινη ζωή. Το μόνο που σας νοιάζει είναι τα κέρδη των μεγάλων.

(...) Τους εργαζόμενους μόνο πεθαμένους μπορείτε να τους βγάλετε από εκεί μέσα. Δεν πρόκειται να φύγουν. Εχουν όρκο στη δουλειά τους, στις οικογένειές τους, στους νεκρούς, στους σακατεμένους, σε όλους αυτούς που έδωσαν τη ζωή τους για να περνάνε κάποιοι όπως περνάνε, δηλαδή στη χλιδή και στην πολυτέλεια. Γι' αυτό, λοιπόν, μην έχετε αυταπάτες.

Το ΚΚΕ, όπως το 1977, όπως το 1985, όπως αυτά τα χρόνια, έτσι και τώρα θα είναι στην πρώτη γραμμή. Δεν μασάμε! Είμαστε με τους εργαζόμενους, είστε με τους καπιταλιστές και τους καρχαρίες.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ