Σάββατο 22 Ιούνη 2024 - Κυριακή 23 Ιούνη 2024
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 8
ΒΟΥΛΗ
ΓΙΩΡΓΟΣ ΜΑΡΙΝΟΣ
Οι εργάτες της ΛΑΡΚΟ θα βγουν νικητές, με το ΚΚΕ στο πλευρό τους, μέχρι να καπνίσει η τσιμινιέρα

Το ΚΚΕ χαιρετίζει θερμά, αγωνιστικά τους εργάτες της ΛΑΡΚΟ και τους χιλιάδες διαδηλωτές που διαδηλώνουν από το πρωί έξω από τη Βουλή. Τους σφίγγουμε το χέρι, όπως σφίγγουμε το χέρι και στους εργάτες της ΛΑΡΚΟ που είναι ακόμα στα θεωρεία της Βουλής και τους λέμε ότι το ΚΚΕ θα είναι, όπως ήταν όλα αυτά τα χρόνια, μαζί τους μέχρι τη νίκη, μέχρι να καπνίσει η τσιμινιέρα.

Κι εσείς, θλιβεροί υπουργοί της κυβέρνησης της Νέας Δημοκρατίας, όλοι οι υπουργοί με επικεφαλής τον πρωθυπουργό, κάθεστε στο σκαμνί του κατηγορουμένου, γιατί επιχειρείτε να ολοκληρώσετε το αποτρόπαιο έγκλημα που διαπράττει η κυβέρνησή σας με τη νέα κατάπτυστη τροπολογία κατά των εκατοντάδων εργατών της ΛΑΡΚΟ και των οικογενειών τους, του λαού της Στερεάς Ελλάδας και των άλλων περιοχών, του συνόλου της εργατικής τάξης της χώρας μας.

Αυτό το έγκλημα καταδικάζει ο λαός σήμερα με την απεργία, τις στάσεις εργασίας, τη διαδήλωση στο Σύνταγμα, τις κινητοποιήσεις σε πολλές πόλεις. Και ο αγώνας κλιμακώνεται, σας περικυκλώνει.

Σας καλούμε να αποσύρετε ακόμα και τώρα τη διαλυτική τροπολογία που βάζει μπροστά τον ειδικό διαχειριστή με υπερεξουσίες για λογαριασμό της κυβέρνησής σας με στόχο να κλείσει η ΛΑΡΚΟ, να εκποιηθεί η περιουσία της, να πεταχτούν οι εργάτες στον δρόμο.

Εχετε εκτεθεί ανεπανόρθωτα

Αφήστε τα σάπια και τον εφησυχασμό. Με τη νέα τροπολογία ο ειδικός διαχειριστής μπορεί να βάλει «λουκέτο» στη ΛΑΡΚΟ, καθώς, όπως γράφετε εσείς, κύριοι υπουργοί, σε περίπτωση περιορισμού ή διακοπής λειτουργίας της επιχείρησης δύναται να αποφασίσει την ανάθεση της φύλαξης και τη συντήρηση του ενεργητικού της επιχείρησης, καθώς και τη διενέργεια αρχικών ή επαναληπτικών δημόσιων πλειοδοτικών διαγωνισμών για την εκποίηση - ακούτε! - του συνόλου του ενεργητικού, συμπεριλαμβανομένης της ίδιας της επιχείρησης ή επιμέρους λειτουργικών συνόλων.

Ομως και τη φύλαξη αλλά και άλλες ευθύνες ετοιμάζεστε να τα δώσετε στους εργολάβους και να τους χρυσοπληρώσετε. Και αυτό προσπαθείτε να το κρύψετε. Αφήστε τις περί ασφάλειας ψευδολογίες, γιατί είναι γνωστό ότι η φύλαξη, η συντήρηση των εγκαταστάσεων υψηλής επικινδυνότητας και η πρόληψη ατυχήματος είναι ταυτισμένα με την παρουσία των εργαζομένων στους χώρους δουλειάς, με την πείρα τους, με τις βάρδιές τους και την εξειδίκευσή τους.

Καταπατήσατε ακόμα και τον νόμο που ψηφίσατε για την παράδοση της ΛΑΡΚΟ εν λειτουργία, όπως έλεγε, στον νέο επενδυτή. Κάνατε πολλές ατιμίες. Ναι, ατιμίες! Σταματήσατε τη λειτουργία της ΛΑΡΚΟ, απολύσατε τους εργαζόμενους στις 12 του Μάη, στήσατε πλατφόρμα ανεργίας, παρά τις κυβερνητικές δεσμεύσεις για εφαρμογή της απόφασης του δικαστηρίου και τη διεξαγωγή διαλόγου με τους εργαζόμενους, όπως δήλωσε και ο πρωθυπουργός.

Φέρατε σκόπιμα την τροπολογία τη μέρα της εκδίκασης των ασφαλιστικών μέτρων, για να δημιουργήσετε τετελεσμένα. Ομως, δεν σας πέρασε. Και τώρα ξεδιάντροπα ο υφυπουργός Οικονομικών, κ. Δήμας, διαφημίζει τα προγράμματα της ανεργίας που τα έχουν απορρίψει σύσσωμοι οι εργάτες της ΛΑΡΚΟ.

Εχετε εκτεθεί ανεπανόρθωτα. Οι εργάτες της ΛΑΡΚΟ για τεσσεράμισι χρόνια σάς έχουν χαλάσει τα σχέδια. Δίνουν παλικαρίσια, με ενότητα και ανυπέρβλητη αντοχή, έναν ηρωικό δίκαιο αγώνα για να λειτουργήσει η επιχείρηση, να μείνουν στη δουλειά τους οι εργαζόμενοι, στα σπίτια τους, στον τόπο τους. Το δίκιο τους, η εμπιστοσύνη στις δυνάμεις τους και η εργατική - λαϊκή αλληλεγγύη είναι τα όπλα τους στην αναμέτρηση με την εγκληματική πολιτική της κυβέρνησης και τις συκοφαντίες σας.

Είστε γελασμένοι αν πιστεύετε ότι οι εργαζόμενοι θα καμφθούν

Το ΚΚΕ είναι περήφανο που στηρίζει ολόψυχα μαχητικά αυτόν τον αγώνα, συνεχίζοντας και τιμώντας την εμπιστοσύνη του λαού στα ΛΑΡΚΟχώρια που καταδίκασαν τη Νέα Δημοκρατία και ανέδειξαν το ΚΚΕ στις ευρωεκλογές πρώτη δύναμη με πολύ υψηλά ποσοστά.

Οι εργάτες της ΛΑΡΚΟ αγωνίζονται σκληρά και θα νικήσουν γιατί τιμούν τους 80 νεκρούς τους. Υπερασπίζονται τη ζωή τους, τη ζωή και το μέλλον των παιδιών τους και παλεύουν για να μην ερημώσουν τα χωριά τους. Αυτό τους δίνει δύναμη και είστε γελασμένοι αν πιστεύετε πως θα καμφθούν.

Οι εργάτες της ΛΑΡΚΟ έχουν καταθέσει τεκμηριωμένες θέσεις και σας λένε με χρήματα που έχει η επιχείρηση στα ταμεία της και όχι από τον κρατικό προϋπολογισμό να διασφαλιστεί η ασφάλεια των εγκαταστάσεων και των κατοίκων της περιοχής με ανανέωση των συμβάσεων εργασίας όλων των εργαζομένων, μέχρι τη μεταβίβαση στον νέο ιδιοκτήτη. Σας λένε για συντήρηση, εκσυγχρονισμό, επαναλειτουργία της ΛΑΡΚΟ και συνέχιση της εργασίας τους.

Σας λένε καθαρά «ό,τι και να κάνετε...» - σκεφτείτε το αυτό - «από τη ΛΑΡΚΟ δεν πρόκειται να βγούμε».

Η ανάπτυξή σας, κύριοι της κυβέρνησης, η καπιταλιστική ανάπτυξη που έχει κριτήριο το κέρδος, έχει θύμα της τον λαό και αυτό το ζει με την αβάσταχτη ακρίβεια, με τους άθλιους μισθούς και συντάξεις, με την υποβαθμισμένη, εμπορευματοποιημένη Υγεία, Παιδεία, Πρόνοια.

Το παράδειγμα της ΛΑΡΚΟ είναι χαρακτηριστικό. Η μεγαλύτερη μονάδα παραγωγής σιδηρονικελίου στην Ευρώπη, ένα χρυσωρυχείο, μονάδα με δικά της κοιτάσματα και δυνατότητα παραγωγής κοβαλτίου και άλλων πολύτιμων πρώτων υλών, απαξιώθηκε σκόπιμα από τις κυβερνήσεις της Νέας Δημοκρατίας, του ΠΑΣΟΚ, του ΣΥΡΙΖΑ και της Νέας Αριστεράς, στη γραμμή της ΕΕ και των στοχεύσεών της και η κυβέρνηση σήμερα επιχειρεί να της δώσει τη χαριστική βολή.

Σας το ξαναλέμε: Αυτό το έγκλημα δεν θα περάσει! Οι εργάτες της ΛΑΡΚΟ θα βγουν νικητές. Θα είμαστε μαζί τους μέχρι να καπνίσει η τσιμινιέρα. Πάρτε πίσω, έστω και αυτήν τη στιγμή, την άθλια τροπολογία που καταθέσατε στη Βουλή.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ