Σάββατο 22 Ιούνη 2024 - Κυριακή 23 Ιούνη 2024
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 24
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Συγκινητικό αφιέρωμα στον Διονύση Τσακνή

Καλεσμένος της εκπομπής «Ενώπιος Ενωπίω» του Ν. Χατζηνικολάου ήταν ο Διονύσης Τσακνής, το βράδυ της Πέμπτης. Ο γνωστός συνθέτης και ερμηνευτής μίλησε για τη διαδρομή του στο τραγούδι, για αγαπημένα τραγούδια που έγιναν μεγάλες επιτυχίες, για τον αγαπημένο του φίλο και συνοδοιπόρο Λαυρέντη Μαχαιρίτσα, για την οικογένειά του και τον μικρό του εγγονό, αλλά και για τη συμμετοχή του στους κοινωνικούς αγώνες καθώς και στην πολιτική ζωή του τόπου μας...

Για τον Διονύση Τσακνή μίλησαν αγαπημένοι του άνθρωποι, ανάμεσά τους και ο ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ, Δημήτρης Κουτσούμπας, ο οποίος σημείωσε μεταξύ άλλων ότι «συναντηθήκαμε και είχαμε παράλληλους δρόμους, καταρχάς στην αντιδικτατορική πάλη, στα γεγονότα του Πολυτεχνείου, μέσα από τις γραμμές της Αντι-ΕΦΕΕ, σε συνέχεια της ΚΝΕ και σε όλη την πορεία της μεταπολίτευσης με τους μεγάλους τότε αγώνες του λαού και της νεολαίας μας».

Ξεχωριστή αναφορά έκανε στη συνεισφορά του Δ. Τσακνή στα Φεστιβάλ της ΚΝΕ και «στις δύσκολες περιόδους των αντεπαναστατικών ανατροπών», τότε που έλεγαν πως «έβγαλε βρώμα η Ιστορία ότι ξοφλήσαμε». Θύμισε, μάλιστα, ότι όταν μαζί με τον Λ. Μαχαιρίτσα τραγουδούσαν αυτό το τραγούδι, «ερχόταν καπάκι η απάντηση» από τους ίδιους και από όλους εμάς ότι «Είμαστε ακόμα εδώ» και «Ρίξε κόκκινο στη νύχτα».

Ο Δ. Κουτσούμπας σημείωσε ακόμα ότι ο Δ. Τσακνής «είναι μέσα στη ζωή. Αφουγκράζεται τον νέο άνθρωπο, τα προβλήματά του, τον εργαζόμενο, τον αγρότη, τον επαγγελματία, αυτόν που υποφέρει σε αυτή τη ζωή, γιατί και ο ίδιος έχει ζήσει με τους λαϊκούς ανθρώπους. Και από εκεί εμπνέεται». Αμέσως μετά την προβολή του βίντεο με τις δηλώσεις του Δ. Κουτσούμπα, ο Διονύσης Τσακνής δήλωσε ότι τον συγκίνησαν βαθιά τα λόγια του.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ