Παρασκευή 28 Ιούνη 2024
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 12
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΛΑΡΙΣΑ
Για ελεύθερη από ουσίες ζωή έγινε ο 2ος περιπατητικός αγώνας

Να ενισχυθεί η πρόληψη ζήτησαν οι διοργανωτές και οι συμμετέχοντες στον 2ο βραδινό περιπατητικό αγώνα δρόμου στην κοίτη του Πηνειού στη Λάρισα, που πραγματοποιήθηκε την Τετάρτη με αφορμή την Παγκόσμια Μέρα Κατά των Ναρκωτικών.

Μικροί και μεγάλοι, αθλητές και μη, πήραν μέρος στον αγώνα για να στείλουν το μήνυμα «Αγώνας για ελεύθερη από ουσίες ζωή, η λύση είναι η πρόληψη και όχι η αποδοχή» που ήταν και το σύνθημα του περιπατητικού αγώνα δρόμου που διοργάνωσαν το Εθνικό Συμβούλιο κατά των Ναρκωτικών (ΕΣΥΝ), η Ενωση Γονέων και Κηδεμόνων Δήμου Λαρισαίων, ο Σύλλογος Μαραθωνοδρόμων ν. Λάρισας και η ΕΑΣ ΣΕΓΑΣ Θεσσαλίας.

Παραβρέθηκε αντιπροσωπεία του ΚΚΕ με επικεφαλής τον Αλέξη Ζορμπά, Γραμματέα της ΤΕ Λάρισας του Κόμματος.

Στον σύντομο χαιρετισμό του, ο Αλέξανδρος Κιτσιούλης, πρόεδρος του Παραρτήματος Λάρισας του ΕΣΥΝ, τόνισε πως «η κυβέρνηση επιλέγει να δώσει τη χαριστική βολή στην Πρόληψη και την Απεξάρτηση μέσα από ένα νομοσχέδιο - οδοστρωτήρα που καταργεί όλους τους εγκεκριμένους φορείς πρόληψης και θεραπείας που λειτουργούν στη χώρα μας, πολλοί εκ των οποίων εντάσσονται στο Δημόσιο Σύστημα Υγείας και έχουν δώσει εδώ και δεκαετίες δείγματα γραφής π.χ. ΚΕΘΕΑ, "18 Ανω", "Ιανός", "Διάπλους" κ.λπ. και τους συνενώνει σε έναν υδροκέφαλο Οργανισμό, τον ΕΟΠΑΕ, ο οποίος θα είναι Νομικό Πρόσωπο Ιδιωτικού Δικαίου και θα λειτουργεί με όρους οικονομικής αυτοτέλειας».

Πρόσθεσε ότι μεταξύ άλλων διεκδικούν: Καμία κατάργηση - συγχώνευση προγραμμάτων, φορέων, υπηρεσιών στον χώρο της απεξάρτησης και της πρόληψης. Να αποσυρθούν τα σχέδια για δημιουργία του ΕΟΠΑΕ. Ολόπλευρη ενίσχυση και στελέχωση των υπαρχουσών δομών θεραπείας με πόρους και προσωπικό, δημιουργία νέων προγραμμάτων θεραπείας των εξαρτήσεων με βάση τις τοπικές, πληθυσμιακές και επιστημονικές ανάγκες και με αποκλειστική ευθύνη του κράτους για τη χρηματοδότησή τους. Υιοθέτηση των «στεγνών» προγραμμάτων ως κύρια μορφή θεραπείας της εξάρτησης. Ενίσχυση των προγραμμάτων σωματικής αποτοξίνωσης, σε διασύνδεση με τα δημόσια νοσοκομεία και τα «στεγνά» θεραπευτικά προγράμματα.

Ο Ηλίας Καφφές, πρόεδρος ΣΕΓΑΣ Θεσσαλίας, δήλωσε ότι πάντα στηρίζουν αυτές τις προσπάθειες, καθώς στέλνουν το μήνυμα της αλληλεγγύης και πως η ενασχόληση με τον αθλητισμό και τον πολιτισμό μπορεί να δώσει διέξοδο στα αδιέξοδα.

Τα στεγνά προγράμματα σταθερά απαξιώνονται από τις κυβερνήσεις που ενισχύουν την υποκατάσταση που συντηρεί την εξάρτηση, σημείωσε η Μαρία Μπαρμπούτη από την Ενωση Γονέων και Κηδεμόνων δήμου Λαρισαίων.

Για όσους δουλεύουμε στα θεραπευτικά προγράμματα κάθε μέρα είναι μέρα κατά των ναρκωτικών, σημείωσε ο Αντώνης Παπουτσής εκ μέρους του ΚΕΘΕΑ, τονίζοντας ότι το ΚΕΘΕΑ συμφωνεί με τα αιτήματα του ΕΣΥΝ.

Μετά τον αγώνα, οι δρομείς έλαβαν αναμνηστικό για τη συμμετοχή τους και φυσικά δροσερό νερό.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ