Τετάρτη 3 Ιούλη 2024
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 9
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΕΛΕΥΣΙΝΑ
Συνεχίζονται οι αντιδράσεις ενάντια στην απαράδεκτη επιχείρηση έξωσης σε σπίτι ΑμεΑ

Σε αγωνιστική ετοιμότητα σωματεία και φορείς | Δήλωση του Γιώργου Πομάσκι

Μαζικοί φορείς, κάτοικοι της Ελευσίνας αλλά και άνθρωποι του αθλητισμού αντιδρούν στην απαράδεκτη επιχείρηση έξωσης σε οικογένεια ελεύθερου επαγγελματία, που μάλιστα μέλος της που κατοικεί στο συγκεκριμένο σπίτι είναι άτομο με αναπηρία, αθλήτρια με διακρίσεις με την Εθνική ομάδα. Ειδικότερα, πρόκειται για τετραμελή οικογένεια που διατηρούσε μικρή επιχείρηση αλουμινίων και, λόγω δυσβάσταχτων χρεών και προστίμων από την εφορία την περίοδο της κρίσης, έχασε το σπίτι της σε πλειστηριασμό.

Σε ανακοινώσεις τους η Ενωση ΕΒΕ Ελευσίνας - Μάνδρας, άλλοι μαζικοί φορείς της πόλης και η Συντονιστική Επιτροπή Αγώνα Αναπήρων (ΣΕΑΑΝ) καταδικάζουν το γεγονός και δηλώνουν σε αγωνιστική ετοιμότητα για την υπεράσπιση του σπιτιού.

«Ολη η Ελευσίνα στο πόδι! Το σπίτι της οδού Ιατρού Παπαγιάννη 25 είναι το σπίτι όλων μας και ως τέτοιο θα το υπερασπιστούμε!», διατρανώνουν.

Εξάλλου, τη Δευτέρα δεκάδες μέλη διοικήσεων σωματείων και φορέων βρέθηκαν έξω από το σπίτι, αποτρέποντας τα «κοράκια» να κάνουν την εμφάνισή τους με σκοπό να προχωρήσουν στην έξωση.

Δήλωση του Γιώργου Πομάσκι

Σε δήλωσή του για το θέμα ο ομοσπονδιακός προπονητής στίβου Γιώργος Πομάσκι αναφέρει:

«Από τη μια μεγάλα λόγια για τα δικαιώματα των ΑμεΑ, ακόμα μεγαλύτερα για τους αθλητές ΑμεΑ, και από την άλλη πετάμε έξω απ' το σπίτι της μια διακεκριμένη αθλήτρια που έχει τιμήσει αρκετές φορές τα χρώματα της χώρας της στο αγώνισμά της. Ωραία. Ποιος θα πάει την επόμενη φορά στο αεροδρόμιο για φωτογραφίες; Τι θα ευχηθεί σε μια άστεγη κοπέλα; Αντί να στηρίζουμε τους αθλητές μας, ιδιαίτερα τα ΑμεΑ, τους βάζουμε και εμπόδια.

Εδώ και τώρα να σταματήσει η έξωση της Διονυσίας και της οικογένειάς της στην Ελευσίνα».

  • Υπενθυμίζεται ότι το ΚΚΕ με Ερώτησή του προς τους αρμόδιους υπουργούς ζητά να ληφθούν μέτρα για να ακυρωθεί κάθε προσπάθεια έξωσης της αθλήτριας ΑμεΑ και της οικογένειάς της από την πρώτη και μοναδική κατοικία τους.

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ