Τετάρτη 3 Ιούλη 2024
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 10
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
«ΕΞΩ ΑΠΟ ΤΗ ΛΑΡΚΟ ΔΕΝ ΠΡΟΚΕΙΤΑΙ ΝΑ ΒΓΟΥΜΕ!»
Σήμερα στη Λάρυμνα η μεγάλη σύσκεψη Σωματείων και φορέων

Γενικεύεται η αναμέτρηση με την αντιλαϊκή πολιτική που τσακίζει τους εργαζόμενους, τους αυτοαπασχολούμενους και τους αγρότες της περιοχής

«

Εξω από τη ΛΑΡΚΟ δεν πρόκειται να βγούμε. Θέλουμε δουλειά καμίνια - μηχανές να ανάψουνε ξανά». Με αυτό το ξεκάθαρο και αποφασιστικό μήνυμα οι εργαζόμενοι της ΛΑΡΚΟ και τα Σωματεία τους διοργανώνουν την πλατιά σύσκεψη συνδικάτων και φορέων του λαϊκού κινήματος, σήμερα, Τετάρτη 3 Ιούλη, στις 8.30 μ.μ., στο γήπεδο μπάσκετ του οικισμού του εργοστασίου στη Λάρυμνα, δίνοντας συνέχεια στον αλύγιστο αγώνα τους και προετοιμάζοντας την τελική σύγκρουση με την κυβέρνηση και τους εγκληματικούς της σχεδιασμούς.

Οι εργαζόμενοι της ΛΑΡΚΟ και τα Σωματεία τους μπροστά στην ολομέτωπη επίθεση της κυβέρνησης ετοιμάζονται να δώσουν μία ακόμη δυναμική αποφασιστική και παλλαϊκή απάντηση στην κυβέρνηση ότι οι απολύσεις, η διάλυση της ΛΑΡΚΟ και το μαράζωμα ολόκληρων περιοχών δεν θα περάσουν.

Με τον αγώνα που δίνουν 4,5 χρόνια τώρα να μπαίνει σε μια νέα κρίσιμη καμπή, απευθύνονται στους συναδέλφους, στους βιοπαλαιστές αγρότες και επαγγελματίες, στους νέους, στον λαό των περιοχών που δραστηριοποιείται η ΛΑΡΚΟ, δίνοντας ακόμη μεγαλύτερη ώθηση και δυναμική στον αγώνα τους.

Επιδιώκουν να ισχυροποιήσουν τους δεσμούς αλληλεγγύης, γενικεύοντας παράλληλα τον αγώνα ενάντια στην ίδια αντιλαϊκή πολιτική που από τη μία διαλύει τη ΛΑΡΚΟ και από την άλλη ξεκληρίζει την αγροτιά και τους αυτοαπασχολούμενους, τσακίζει τα λαϊκά νοικοκυριά και μαραζώνει τον τόπο τους.

Ολες αυτές τις μέρες στο εργοστάσιο της Λάρυμνας, στον οικισμό, στα χωριά και τις κωμοπόλεις γύρω από το εργοστάσιο και τις υπόλοιπες εγκαταστάσεις της ΛΑΡΚΟ επικρατεί αγωνιστικός αναβρασμός, με τα Σωματεία, τους εργαζόμενους και τις οικογένειές τους να προετοιμάζουν τη σημερινή σύσκεψη, αλλά και να βρίσκονται σε ετοιμότητα ανά πάσα στιγμή για να απαντήσουν δυναμικά απέναντι σε οποιαδήποτε αρνητική εξέλιξη.

Δεν θα επιτρέψουμε να ερημώσουν τα χωριά μας

«Απέναντι στην αδίστακτη και επικίνδυνη απόφαση της κυβέρνησης, προετοιμάζουμε την περιφρούρηση της ασφάλειας και της ζωής των κατοίκων γύρω από τα εργοτάξια της ΛΑΡΚΟ» σημειώνουν τα Σωματεία της ΛΑΡΚΟ στο κάλεσμά τους για τη σημερινή σύσκεψη.

Καλούν σε ισχυροποίηση του «μετώπου υπεράσπισης του τόπου μας» και σε κοινό αγώνα για να μην κλείσει η ΛΑΡΚΟ, να μην απολυθούν οι εργαζόμενοι, να αποζημιωθούν οι αγρότες και κτηνοτρόφοι της Κωπαΐδας και της Λοκρίδας για τις ζημιές που έχουν υποστεί, να σταματήσει η φοροληστεία στους ελεύθερους επαγγελματίες.

«Δεν θα επιτρέψουμε να ερημώσουν τα χωριά μας. Δεν θα επιτρέψουμε νέα "Τέμπη"», σημειώνουν χαρακτηριστικά τα Σωματεία που μέσα από τον αγώνα τους αναδεικνύουν τους κινδύνους βιομηχανικού ατυχήματος που θα προκύψουν εάν απομακρυνθεί το εξειδικευμένο προσωπικό από τις εγκαταστάσεις της ΛΑΡΚΟ.

Απάντηση στον πόλεμο λάσπης της κυβέρνησης

Δίνουν επίσης απάντηση στη νέα επίθεση κατασυκοφάντησης, που όπως κάθε φορά που βρίσκει απέναντί της τον σθεναρό τους αγώνα, η κυβέρνηση επιστρατεύει και τώρα που με την τροπολογία - έγκλημα επιχειρεί να πετάξει στον δρόμο τους εργαζόμενους και να διαλύσει τη ΛΑΡΚΟ.

«Με τη νέα τροπολογία που ψήφισαν οι βουλευτές και οι υπουργοί της κυβέρνησης της Νέας Δημοκρατίας, παραδέχτηκαν επί της ουσίας ότι το σχέδιο της "εκκαθάρισης εν λειτουργία και ιδιωτικοποίησης της ΛΑΡΚΟ", απέτυχε και μάλιστα σε μία περίοδο που το νικέλιο παίζει καθοριστικό και πρωταγωνιστικό ρόλο στις διεθνές εξελίξεις.

Με κυνισμό συνεχίζουν να "πετούν λάσπη", για να ενεργοποιήσουν τον κοινωνικό αυτοματισμό, να αποποιηθούν το σημερινό αποτέλεσμα, αλλά και το μελλοντικό ενδεχόμενο έγκλημα.

Ούτε ευθύνες αναγνωρίζουν, ούτε αναλαμβάνουν, ούτε να διορθώσουν θέλουν. Κατέστρεψαν την ΛΑΡΚΟ, τους εργαζόμενους, ερήμωσαν τα χωριά μας, ενεργοποιούν τον κίνδυνο βιομηχανικού ατυχήματος και συνεχίζουν να "φωνάζουν σαν τους κλέφτες για να φοβηθούν οι νοικοκύρηδες".

Με αβάσιμες φανφάρες λένε πως "η ΛΑΡΚΟ ήταν ζημιογόνα, οι εργαζόμενοι κάθονται και πληρώνονται από τον κρατικό προϋπολογισμό κ.λπ."», σημειώνουν τα Σωματεία.

«Ουδέποτε υπήρξε ανάγκη καταβολής μισθοδοσίας από τον κρατικό προϋπολογισμό. Στην περίοδο της ειδικής διαχείρισης το προϊόν που με την εργασία μας παράχθηκε και πουλήθηκε έφερε έσοδα πάνω από 380 εκατομμύρια ευρώ, ενώ η μισθοδοσία μας μέχρι σήμερα δεν έχει ξεπεράσει τα 70 εκατομμύρια ευρώ συνολικά», σημειώνουν τα Σωματεία, απαντώντας στις αναφορές ότι εργαζόμενοι κοστίζουν στον κρατικό προϋπολογισμό και προσθέτουν:

«Τα 110 εκατομμύρια ευρώ από τον κρατικό προϋπολογισμό κάλυψαν τον τριπλασιασμό του κόστους παραγωγής, που ήρθε ως αποτέλεσμα του σχεδίου "εκκαθάριση εν λειτουργία".

Με τη νέα τροπολογία - έκτρωμα που ψήφισαν αποποιούνται των ευθυνών τους, "γράφουν στα παλιά τους τα παπούτσια" τα 110 εκατομμύρια ευρώ που σπατάλησαν από τον κρατικό προϋπολογισμό, ενεργοποιούν τον κίνδυνο μεγάλου βιομηχανικού ατυχήματος, κλείνουν τη ΛΑΡΚΟ, ερημώνουν τα χωριά μας».

Παραθέτουν παράλληλα ξανά τα αποκαλυπτικά στοιχεία που αναδεικνύουν τις πολιτικές ευθύνες για την απαξίωση της ΛΑΡΚΟ, για το πώς προέκυψε το χρέος στη ΔΕΗ μέσα από την υπερτιμολόγηση της ηλεκτρικής ενέργειας, για το πρόστιμο των «κρατικών ενισχύσεων» και τις τεράστιες ευθύνες της τότε κυβέρνησης ΝΔ αλλά και των κυβερνήσεων που ακολούθησαν, καθώς και για τη μη παραπέρα ανάπτυξη και τον εκσυγχρονισμό της ΛΑΡΚΟ.

Καταλήγοντας τα Σωματεία καλούν σε μαζική συμμετοχή στη σημερινή σύσκεψη και τονίζουν:

«Οι τελευταίες κινητοποιήσεις στην Αθήνα έστειλαν το μήνυμα ότι η απόπειρα της κυβέρνησης να μας πετάξει έξω από την ΛΑΡΚΟ δεν θα περάσει και σε αυτόν τον αγώνα δεν θα είμαστε μόνοι μας.

Ενώνουμε τις δυνάμεις μας με όλη την εργατική τάξη της χώρας μας. Εξω από τη ΛΑΡΚΟ δεν πρόκειται να βγούμε. Εχουμε το δίκιο και τα επιχειρήματα, είμαστε ενωμένοι και αποφασισμένοι, θα κερδίσουμε».

Ολοι σήμερα στη Λάρυμνα, όλοι στον αγώνα της ΛΑΡΚΟ

Αταλάντευτα στο πλευρό των εργαζομένων της ΛΑΡΚΟ στέκονται και σε αυτή την κρίσιμη καμπή του αγώνα σωματεία και φορείς από ολόκληρη τη Στερεά και Εύβοια, δηλώνοντας τη συμμετοχή τους στη σημερινή σύσκεψη.

Εργατικά Κέντρα, Σύλλογοι αγροτών και επαγγελματιών από την ευρύτερη περιοχή έχουν ήδη επικοινωνήσει με τα σωματεία της ΛΑΡΚΟ, δηλώνοντας τη συμμετοχή τους στη σημερινή σύσκεψη και το δυνάμωμα του αγώνα απέναντι στην αντιλαϊκή πολιτική που τσακίζει τις ζωές τους.

Κάλεσμα μαζικής συμμετοχής και στήριξης του αγώνα των εργαζομένων της ΛΑΡΚΟ απευθύνει και η Ομάδα Γυναικών Λοκρών (ΟΓΕ), τονίζοντας: «Απολύουν τους εργαζόμενους της ΛΑΡΚΟ, αφήνουν ανυπεράσπιστους τους αγρότες της Κωπαΐδας, τους κτηνοτρόφους και τους ελαιοπαραγωγούς της Λοκρίδας και φοροληστεύουν τους ελεύθερους επαγγελματίες, αποδυναμώνουν ή συγχωνεύουν δημόσιες υπηρεσίες και σχολεία, παιδικούς σταθμούς, το ΚΥ υποβαθμίζεται, ενώ η ακρίβεια τσακίζει κόκαλα, τα μεροκάματα και οι συντάξεις δεν φτάνουν ούτε για μισό μήνα και η περιοχή μας "μικραίνει" δημογραφικά γιατί οι νέοι αναγκάζονται να μεταναστεύουν.

Ενώνουμε τη φωνή μας με τους εργαζόμενους, τους αγρότες, τους επαγγελματίες της περιοχής μας, στηρίζουμε τους εργαζόμενους της ΛΑΡΚΟ και στήνουμε τείχος αντίστασης για την υπεράσπιση του τόπου μας και της ζωής που αξίζει σε μας και τα παιδιά μας».

Το Εργατικό Κέντρο Λαμίας, συνεχίζοντας την έμπρακτη στήριξη στον αγώνα των εργαζομένων της ΛΑΡΚΟ, θα διαθέσει λεωφορεία για τη σημερινή σύσκεψη στη Λάρυμνα, που θα αναχωρήσουν από τη Λαμία και την οδό Στουρνάρα (πάρκο Τσαλτάκη), στις 6.30 μ.μ.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ