Τετάρτη 3 Ιούλη 2024
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 15
ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΣΥΜΜΑΧΙΑ
ΒΕΡΜΙΟ
Αγώνας για Ενέργεια - κοινωνικό αγαθό από σωματεία της περιοχής

Παράσταση διαμαρτυρίας την Κυριακή 30 Ιούνη πραγματοποίησαν σωματεία και φορείς κατά τη διάρκεια αυτοψίας που πραγματοποίησε κλιμάκιο του Περιφερειακού Συμβουλίου Δυτικής Μακεδονίας, στο εργοτάξιο κατασκευής ανεμογεννητριών στο Βέρμιο.

Κατά τη διάρκεια της αυτοψίας εκπρόσωποι της εταιρείας «Αιολική Βέρμιου» απάντησαν σε ερωτήσεις εκλεγμένων στην Τοπική Διοίκηση για τα μέτρα προστασίας του περιβάλλοντος κατά την εξέλιξη του έργου, παρουσιάζοντας μια ειδυλλιακή κατάσταση.

Αυτό που αναδείχτηκε είναι ότι το νομοθετικό πλαίσιο που έχει διαμορφωθεί διαχρονικά από όλες τις κυβερνήσεις είναι κομμένο και ραμμένο στην ανάγκη κερδοφορίας των επιχειρηματικών ομίλων εις βάρος του περιβάλλοντος. Για παράδειγμα η παρακολούθηση της υλοποίησης των περιβαλλοντολογικών όρων του έργου γίνεται από ιδιωτική εταιρεία.

Οι ερωτήσεις του περιφερειάρχη, άλλων εκλεγμένων περιορίστηκαν σε τεχνικά ζητήματα, ακριβώς γιατί συμφωνούν με το αντι-περιβαλλοντολογικό πλαίσιο στήριξης της κερδοφορίας των επιχειρηματικών ομίλων. Στήριξαν την πολιτική που έχει συρρικνώσει τους εκλεκτικούς μηχανισμούς της Περιφέρειας και του κράτους.

Οι εκπρόσωποι των φορέων ανέδειξαν το αντιδραστικό πλαίσιο που έχει διαμορφωθεί, κατήγγειλαν την εταιρεία για το πώς αντιμετώπισε το πρόσφατο θανατηφόρο «ατύχημα», ανέδειξαν τον ρόλο των ανταποδοτικών ως μέσο ενσωμάτωσης της τοπικής κοινωνίας.

Καλούν τον λαό της περιοχής να πάρει την κατάσταση στα χέρια του αφού, όπως αναφέρουν, δεν έχει τίποτα να περιμένει από εκλεγμένους στην Τοπική Διοίκηση που είναι ταγμένοι στην προώθηση της στρατηγικής των επιχειρηματικών ομίλων.

Να συνεχίσουν να παλεύουν για Ενέργεια κοινωνικό αγαθό, να σταματήσει η ληστρική εκμετάλλευση του περιβάλλοντος για τα κέρδη των πράσινων αρπακτικών, για αυξήσεις στους μισθούς, για μέτρα υγείας και ασφάλειας στους χώρους δουλειάς, για φθηνή θέρμανση για όλο τον λαό.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ