Τετάρτη 3 Ιούλη 2024
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 10
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΣΤΟΥΣ ΔΡΟΜΟΥΣ ΟΙ ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΟΙ
Με παναττική κινητοποίηση απαίτησαν ουσιαστικές αυξήσεις

Το δικό τους αγωνιστικό μήνυμα έδωσαν χτες οι συνταξιούχοι της Αττικής, στην πρώτη τους κινητοποίηση μετά τις εκλογές, έξω από το υπουργείο Εργασίας, ανταποκρινόμενοι στο κάλεσμα της Συντονιστικής Επιτροπής Αγώνα (ΣΕΑ) των Συνεργαζόμενων Συνταξιουχικών Οργανώσεων. Με τις σημαίες των σωματείων τους, τα πανό και τα συνθήματά τους οι συνταξιούχοι απαίτησαν την ικανοποίηση των δίκαιων αιτημάτων τους. Διεκδικούν μεταξύ άλλων πραγματικές αυξήσεις στις συντάξεις τους και κατάργηση των άδικων περικοπών που τους έχουν επιβληθεί από όλες τις κυβερνήσεις, λένε «όχι» στην παραπέρα εμπορευματοποίηση της Υγείας κ.λπ.

«Δεν φεύγουμε από το ιερό πεζοδρόμιο του αγώνα! Δεν έχουμε άλλη επιλογή», τόνισε στον χαιρετισμό του εκ μέρους της ΣΕΑ ο Δήμος Κουμπούρης, πρόεδρος της Ομοσπονδίας Συνταξιούχων ΙΚΑ, ενώ σχολιάζοντας τις κυβερνητικές ανακοινώσεις για επίδομα που θα δοθεί στις γιορτές του χειμώνα από τη «φορολόγηση των υπερκερδών» στις εταιρείες Ενέργειας, ο συνδικαλιστής τόνισε ότι το συνταξιουχικό κίνημα διαφωνεί με τα ψευτοεπιδόματα και απαιτεί την απόδοση ξανά της 13ης και της 14ης σύνταξης, που είναι πληρωμένες από τους συνταξιούχους, καθώς επίσης την κατάργηση της «προσωπικής διαφοράς», με την οποία εκατοντάδες χιλιάδες συνταξιούχοι στερούνται και αυτά τα λίγα ψίχουλα που δόθηκαν τα δύο τελευταία χρόνια. Οπως δε χαρακτηριστικά ανέφερε, υπάρχουν ορισμένες κατηγορίες συνταξιούχων, όπως του ΟΑΕΕ, που θα πεθάνουν και δεν θα δούνε ποτέ καμία αύξηση στη σύνταξή τους, γιατί κουβαλάνε την «προσωπική διαφορά», που έχει εξελιχθεί σε μόνιμο «κόφτη».


«Το δικό μας μήνυμα και μετά τις εκλογές είναι η συνέχιση των αγώνων μας. Το μήνυμα που στέλνουν οι συνταξιούχοι είναι να λυθούν τα προβλήματά μας, να ικανοποιηθούν οι διεκδικήσεις μας», υπογράμμισε ο πρόεδρος των συνταξιούχων του ΙΚΑ.

«Τα αιτήματά μας είναι δίκαια. Απαιτούμε λύσεις, γι' αυτό θα είμαστε συνέχεια παρόντες στους αγώνες», ανέφερε στον χαιρετισμό του ο Ηλίας Ηλιόπουλος, πρόεδρος της Ομοσπονδίας Συνταξιούχων Δημοσίου.

Λίγο νωρίτερα είχε προηγηθεί συνάντηση αντιπροσωπείας της ΣΕΑ με τον Νίκο Μηλαπίδη, γγ Κοινωνικών Ασφαλίσεων του υπουργείο Εργασίας, στον οποίο κατέθεσε το υπόμνημα με τα αιτήματα των συνταξιούχων, αναδεικνύοντας τον δίκαιο χαρακτήρα τους και την ανάγκη ικανοποίησής τους. Από την πλευρά του ο Ν. Μηλαπίδης επικαλέστηκε ότι είναι νέα στα καθήκοντά της η υπουργός Εργασίας Ν. Κεραμέως, ότι χρειάζεται χρόνο για την ενημέρωσή της και ότι θα οριστεί συνάντηση το επόμενο διάστημα.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ