Πέμπτη 18 Ιούλη 2024
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 9
ΘΕΑΤΕΣ ΣΤΟ ΙΔΙΟ ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΙΚΟ ΕΡΓΟ
Φωτιές σε πολλές περιοχές

Από τη φωτιά χτες κοντά στο τελωνείο των Ευζώνων
Από τη φωτιά χτες κοντά στο τελωνείο των Ευζώνων
Πυρκαγιά εκδηλώθηκε χτες νωρίς το απόγευμα στον Αγαλά Ζακύνθου στην περιοχή Τραγολόης. Σύμφωνα με αναφορές από το νησί, η φωτιά έκαιγε πευκόφυτο κατά κύριο λόγο δάσος, αλλά και καλλιέργειες (ελιές), ενώ ήταν κοντά και σε φωτοβολταϊκές εγκαταστάσεις. Στην προσπάθεια κατάσβεσης τραυματίστηκε ελαφρά στο πόδι πυροσβέστης που μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο. Μέχρι αργά το απόγευμα δινόταν μάχη για την κατάσβεση της φωτιάς.

Στον Αγαλά βρέθηκε αντιπροσωπεία της ΤΕ Ζακύνθου του ΚΚΕ, με επικεφαλής το μέλος της, Νίκο Μπελούση.

Περιστατικό δασικής πυρκαγιάς σημειώθηκε και στη Μεταμόρφωση του δήμου Πύλου - Νέστορος στη Μεσσηνία.

Φωτιές ξέσπασαν χτες το μεσημέρι κοντά στο τελωνείο των Ευζώνων και στο χωριό Πλατανιά του Κιλκίς, που ευτυχώς περιορίστηκαν σχετικά γρήγορα.

Λόγω της φωτιάς κοντά στο τελωνείο η Εθνική Οδός Θεσσαλονίκης - Ευζώνων έμεινε κλειστή για αρκετές ώρες από το ύψος του Πολύκαστρου και εκατοντάδες φορτηγά που είχαν προορισμό τα Σκόπια έμειναν ακινητοποιημένα πριν το Πολύκαστρο.

Στην Πλατανιά στο έργο των πυροσβεστών συνέδραμαν και κάτοικοι με τα γεωργικά τους μηχανήματα δημιουργώντας αντιπυρικές ζώνες ώστε η φωτιά να μην φτάσει στον οικισμό.

Υπό έλεγχο τέθηκε η φωτιά που ξέσπασε χθες το μεσημέρι στο Γενικό Νοσοκομείο Δράμας και προκάλεσε αναστάτωση σε εργαζόμενους και ασθενείς.

Η πυρκαγιά εκδηλώθηκε λίγο μετά τη 1.30 το μεσημέρι σε υπαίθριο χώρο του νοσοκομείου, μεταξύ μαγειρείων και πλυντηρίου, όπου εκτελούνταν εργασίες ανακαίνισης. Εξαιτίας των εύφλεκτων υλικών οι φλόγες επεκτάθηκαν και απείλησαν τα παράθυρα της μαιευτικής και ορθοπεδικής κλινικής. Προληπτικά απομακρύνθηκαν οι ασθενείς τόσο από τις δύο κλινικές όσο και από άλλα τμήματα.

Πολύ γρήγορα την φωτιά έθεσαν υπό έλεγχο οι ίδιοι οι εργαζόμενοι του νοσοκομείου, ενώ στο έργο της κατάσβεσης συνέδραμε και η πυροσβεστική.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ