Πέμπτη 18 Ιούλη 2024
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 16
ΠΑΛΑΙΣΤΙΝΗ ΠΟΛΕΜΟΣ - ΚΑΜΙΑ ΕΜΠΛΟΚΗ
ΛΙΒΑΝΟΣ
Η στοχοποίηση αμάχων από τον ισραηλινό στρατό προκαλεί αντιδράσεις

Πυκνώνουν οι ενδείξεις για τον κίνδυνο γενικής ανάφλεξης των εχθροπραξιών μεταξύ ισραηλινού στρατού και Χεζμπολάχ στα σύνορα Βόρειου Ισραήλ - Νότιου Λιβάνου, έπειτα από την προχτεσινοβραδινή εν ψυχρώ επίθεση του στρατού σε λιβανέζικο χωριό, με αποτέλεσμα τον θάνατο τριών κοριτσιών συριακής καταγωγής και άλλων δύο Σύρων προσφύγων αμάχων. Η φονική ισραηλινή επίθεση κατά αμάχων προκάλεσε άμεσα απάντηση με ρουκέτες από τη Χεζμπολάχ σε περιοχές του Βόρειου Ισραήλ και την αυστηρή προειδοποίηση του ηγέτη της οργάνωσης, Χασάν Νασράλα, πως θα μπουν στο στόχαστρο επίθεσης και άλλες ισραηλινές πόλεις και χωριά, σε περίπτωση που το Ισραήλ «συνεχίσει να στοχοποιεί αμάχους».

«Εάν ο εχθρός συνεχίσει να στοχοποιεί αμάχους, όπως έκανε τις τελευταίες ημέρες, τότε αυτό θα μας αναγκάσει να στοχοθετήσουμε περιοχές που δεν έχουμε έως τώρα θέσει στο στόχαστρό μας», δήλωσε ο Χασάν Νασράλα, με αφορμή τον ετήσιο εορτασμό της Ασούρα, της σημαντικότερης γιορτής για τους Σιίτες μουσουλμάνους.

Νωρίτερα, η Unicef, με ανάρτησή της στην πλατφόρμα «Χ», χαρακτήρισε «φρικιαστικό» τον «θάνατο τριών παιδιών από το ισραηλινό αεροπορικό πλήγμα που έγινε το βράδυ της Τρίτης ενώ τα παιδάκια έπαιζαν μπροστά στο σπίτι τους» στον Νότιο Λίβανο.

Ο απολογισμός των νεκρών αμάχων σε ισραηλινά πλήγματα ξεπέρασε τους 100 τις τελευταίες μέρες. «Το μέτωπό μας δεν θα σταματήσει όσο συνεχίζεται η επίθεση κατά της Λωρίδας της Γάζας», δηλώνει η Χεζμπολάχ.

Το Ισραήλ ισχυρίζεται ότι στοχοποιεί «υποδομές» του κινήματος και τους μαχητές του μέσω στοχευμένων δολοφονιών, ενώ σχεδόν 100.000 άνθρωποι έχουν εκτοπιστεί λόγω των πληγμάτων σε λιβανέζικα χωριά κοντά στα σύνορα.

Επιθέσεις και απάντηση των Χούθι

Οι συγκρούσεις στην Ερυθρά Θάλασσα συνεχίζονται, με τους Χούθι της Υεμένης να δηλώνουν ότι θα συνεχίσουν επιθέσεις σε όσους συνεργάζονται με το δολοφονικό κράτος του Ισραήλ, ενώ θα απαντάει και σε επιθέσεις στα εδάφη τους από τις δυνάμεις των ΗΠΑ και των συμμάχων τους, όπως συμβαίνει τον τελευταίο καιρό.

Σε αυτό το κλίμα η εταιρεία διεθνών μεταφορών της Δανίας, «MAERSK», ανακοίνωσε χτες πως οι επιθέσεις προκαλούν ευρύτερα διαταράξεις στην εφοδιαστική αλυσίδα και στην εμπορική ναυτιλία.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ