Παρασκευή 26 Ιούλη 2024
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 17
ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΣΥΜΜΑΧΙΑ
ΠΛΗΜΜΥΡΕΣ «ΝΤΑΝΙΕΛ»
Εμπαιγμός! Μόλις 4 ευρώ αποζημίωση έβαλαν σε αγρότες!

Αγωνιστικές συσκέψεις σε Καρδίτσα, Τρίκαλα και Λάρισα

Δεν πίστευαν στα μάτια τους χτες οι πλημμυροπαθείς αγρότες που είδαν αποζημίωση μόλις 4 ευρώ το στρέμμα για την καταστροφή στο βαμβάκι από τις πλημμύρες του «Ντάνιελ» τον Σεπτέμβρη του 2023.

Πιο συγκεκριμένα, χτες, με τη γνωστή τεράστια καθυστέρηση, έγινε η εξόφληση των αποζημιώσεων στους βαμβακοπαραγωγούς της Θεσσαλίας, και σε αρκετές περιπτώσεις σε Καρδίτσα και Λάρισα έλαβαν 4 ευρώ το στρέμμα, άλλοι αγρότες έλαβαν 14 ευρώ, κάποιοι 40 ευρώ και ορισμένοι 70 ευρώ το στρέμμα.

Η οργή είναι μεγάλη, με τους αγρότες αγανακτισμένους να μιλούν για ποσά κοροϊδία κάτω από το κόστος παραγωγής.

Στο πλαίσιο αυτό, τηλεφωνική παρέμβαση στο παράρτημα του ΕΛΓΑ στη Λάρισα έκανε ο πρόεδρος της Ενωτικής Ομοσπονδίας Αγροτικών Συλλόγων Καρδίτσας Κώστας Τζέλλας, ο οποίος δεν έλαβε απάντηση για τον υπολογισμό των αποζημιώσεων και τα χαμηλά ποσά που πιστώθηκαν σε τραπεζικούς λογαριασμούς αγροτών.

Ηδη έχουν οριστεί μάλιστα ευρείες συσκέψεις στους νομούς Καρδίτσας, Τρικάλων και Λάρισας από τις Ομοσπονδίες Αγροτικών Συλλόγων, για τις αποζημιώσεις, τις καθυστερήσεις στα αντιπλημμυρικά έργα, τις χαμηλές τιμές στα προϊόντα και το υψηλό κόστος παραγωγής. Πιο συγκεκριμένα:

-- Σήμερα Παρασκευή, στις 9.30 μ.μ. θα γίνει σύσκεψη στον Παλαμά από την Ενωτική Ομοσπονδία Αγροτικών Συλλόγων Καρδίτσας. Στις 8 μ.μ. θα γίνει σύσκεψη στον κόμβο Μεγαλοχωρίου Τρικάλων.

-- Τη Δευτέρα 29 Ιούλη, στις 9 μ.μ. σύσκεψη στον Πλατύκαμπο διοργανώνει η Ενωτική Ομοσπονδία Αγροτικών Συλλόγων Λάρισας.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ