Παρασκευή 26 Ιούλη 2024
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 7
ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΣΥΜΜΑΧΙΑ
Αποτροπή έξωσης και στην Καλαμάτα

Σώθηκε το σπίτι 85χρονου συνταξιούχου με την άμεση παρέμβαση

Οι διαδηλωτές διώχνουν τα κοράκια και την αστυνομία
Οι διαδηλωτές διώχνουν τα κοράκια και την αστυνομία
Η αλληλεγγύη που έδειξε ο λαός απέτρεψε την έξωση ενός ανήμπορου ανθρώπου από τα κοράκια και στην Καλαμάτα. Εκεί, χτες η δικαστική επιμελήτρια και οι αστυνομικές δυνάμεις επιχείρησαν να πετάξουν έναν 85χρονο συνταξιούχο έξω από το σπίτι του, λόγω πλειστηριασμού. Μάλιστα, στην απόπειρά τους να μπουν στο σπίτι, έσπασαν κομμάτι της κάσας της πόρτας.

Με την παρέμβαση της γειτονιάς που στάθηκε στο πλευρό του ηλικιωμένου, του συνδικάτου Οικοδόμων και του σωματείου Συνταξιούχων ΙΚΑ, άλλων φορέων του λαϊκού κινήματος η δικαστική επιμελήτρια και οι αστυνομικές δυνάμεις αποχώρησαν.

Η έξωση αποτράπηκε προσωρινά. Ωστόσο, και την επόμενη φορά - αν επιχειρήσουν να ξεσπιτώσουν τον 85χρονο - θα είναι όλοι εκεί, έλεγαν χτες οι συγκεντρωμένοι,

«Τα σπίτια του λαού τα σώζει ο λαός»

Στο πλευρό του συνταξιούχου βρέθηκε αντιπροσωπεία του ΚΚΕ με επικεφαλής τον Νίκο Κουτουμάνο, μέλος της ΚΕ του Κόμματος και περιφερειακό σύμβουλο Πελοποννήσου με τη «Λαϊκή Συσπείρωση».

«Τα κοράκια προσπάθησαν να ξεσπιτώσουν τον 85χρονο, αλλά δεν υπολόγιζαν τα σωματεία, τους συνταξιούχους και τους γείτονες», τόνισε ο Παναγιώτης Κουφαλάκος, πρόεδρος του σωματείου Συνταξιούχων ΙΚΑ - ΕΦΚΑ Μεσσηνίας. Ωστόσο, «ανά πάσα στιγμή μπορεί να ξανασυμβεί», είπε, «αλλά να είναι σίγουροι ότι πάλι εδώ θα βρισκόμαστε».



Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ