Παρασκευή 26 Ιούλη 2024
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 7
ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΣΥΜΜΑΧΙΑ
«ΣΤΟ ΠΟΔΙ» Ο ΛΑΟΣ ΤΗΣ ΠΕΤΡΟΥΠΟΛΗΣ, ΕΔΙΩΞΕ ΤΑ «ΚΟΡΑΚΙΑ»
Παραλίγο να πεταχτεί στον δρόμο οικογένεια με σοβαρά προβλήματα υγείας

Για 6.000 ευρώ επιχείρησαν να μπουκάρουν στο σπίτι | Σωματεία και φορείς απέτρεψαν την έξωση

Η άμεση κινητοποίηση αποτρέπει την έξωση. Παρών και ο δήμαρχος της πόλης Β. Σίμος
Η άμεση κινητοποίηση αποτρέπει την έξωση. Παρών και ο δήμαρχος της πόλης Β. Σίμος
«

Στο πόδι» βρέθηκαν χτες από το πρωί σωματεία, φορείς και κάτοικοι της Πετρούπολης, έχοντας στο πλευρό τους τη δημοτική αρχή της «Λαϊκής Συσπείρωσης», προκειμένου να αποτρέψουν την έξωση μιας οικογένειας από το σπίτι της στην οδό Ναϊάδων.

Πρόκειται για την πρώτη και μοναδική κατοικία της οικογένειας, μέλη της οποίας αντιμετωπίζουν σοβαρά προβλήματα υγείας, που βγήκε «στο σφυρί» για μόλις 6.000 ευρώ. Το fund απαιτούσε από την οικογένεια το ποσό των 35.000 ευρώ για να μην προχωρήσει η διαδικασία του πλειστηριασμού. Η οικογένεια μέσα από υπεράνθρωπες προσπάθειες κατάφερε να συγκεντρώσει το ποσό των 29.000 ευρώ. Ωστόσο το fund «βιάστηκε» να προχωρήσει στη διαδικασία του πλειστηριασμού, για διαφορά 6.000 ευρώ, με αποτέλεσμα να αγοράσει το σπίτι μια τουριστική εταιρεία.

Χτες το πρωί τα «κοράκια» εμφανίστηκαν στο σπίτι και προσπάθησαν να προχωρήσουν σε έξωση της οικογένειας, σπάζοντας ακόμα και παράθυρα του σπιτιού. Κάτω από την κινητοποίηση της γειτονιάς, σωματείων, φορέων και της αγωνιστικής δημοτικής αρχής Πετρούπολης, που βρέθηκε στο σημείο, με επικεφαλής τον δήμαρχο Β. Σίμο, η έξωση απετράπη και ο δικαστικός επιμελητής, ο εκπρόσωπος της τουριστικής επιχείρησης και οι αστυνομικές δυνάμεις αναγκάστηκαν να αποχωρήσουν.


Το απόγευμα, στέλνοντας ηχηρό μήνυμα ότι δεν θα επιτρέψουν να πεταχτεί η οικογένεια από το σπίτι της, σωματεία και φορείς έκαναν νέα συγκέντρωση, την οποία στήριξε ο δήμος. Καλέσματα συμμετοχής απηύθυναν μεταξύ άλλων το Συνδικάτο Οικοδόμων Αθήνας, το Παράρτημα Δυτικών Συνοικιών της Ενωσης Λογιστών - Ελεγκτών Περιφέρειας Αττικής, το Παράρτημα Δυτικών Συνοικιών του Συνδικάτου Τηλεπικοινωνιών - Πληροφορικής Αττικής, ο Σύλλογος Δημοκρατικών Γυναικών Πετρούπολης, ο Σύλλογος Γυναικών Περιστερίου,η Ενωση Γονέων Πετρούπολης, η Ενωση Συνταξιούχων ΙΚΑ Ιλίου - Πετρούπολης - Αγίων Αναργύρων - Καματερού και το Παράρτημα Ιλίου - Πετρούπολης - Αγίων Αναργύρων - Καματερού του Συλλόγου Εμποροϋπαλλήλων Αθήνας.

Συλλαλητήριο το απόγευμα

«Τα σπίτια του λαού τα σώζει ο λαός - Κανένας μόνος, παντού ξεσηκωμός» και «Ούτε στη Ναϊάδων ούτε πουθενά, έξω τα κοράκια από τη γειτονιά» ήταν τα συνθήματα που αντήχησαν χτες το απόγευμα στους δρόμους της Πετρούπολης, όπου σωματεία, φορείς και άνθρωποι της γειτονιάς διαδήλωσαν ξανά ενάντια στα «κοράκια» που θέλουν να βάλουν στο χέρι το βιος του λαού.

Νωρίτερα πραγματοποιήθηκε συγκέντρωση αλληλεγγύης στο σπίτι και στην οικογένεια της οδού Ναϊάδων 37, η δεύτερη μέσα στην ημέρα. Στη μαζική συγκέντρωση όπου καλούσαν το Συνδικάτο Οικοδόμων Αθήνας και το Σωματείο Εργαζομένων Δήμου Πετρούπολης, και τη στήριζε ο δήμος Πετρούπολης, ανταποκρίθηκαν δεκάδες φορείς και σωματεία της περιοχής και των όμορων δήμων, ενώ παρευρέθηκε και η βουλευτής του ΚΚΕ Βιβή Δάγκα.

Από το απογευματινό συλλαλητήριο
Από το απογευματινό συλλαλητήριο
Ο πρόεδρος του Σωματείου Εργαζομένων Δήμου Πετρούπολης, Χρ. Κυριαζής, στον χαιρετισμό του σημείωσε ότι «μόνο έτσι σώζονται τα σπίτια του λαού. Ο αγώνας του λαού είναι ο μόνος τρόπος για να προστατεύσουμε τα σπίτια μας».

Ο πρόεδρος του Συνδικάτου Οικοδόμων Αθήνας, Π. Γάκιας, κατήγγειλε τις μεθοδεύσεις κυβέρνησης, τραπεζών και επενδυτών, που μπουκάρουν στα σπίτια με λοστούς, «σπίτια ανθρώπων που φτιάχτηκαν με δυσκολίες και στερήσεις. Και εμείς όποτε δουλεύουμε σ' αυτά τα σπίτια ζούμε ανθρώπινες στιγμές. Η κυβέρνηση στηρίζει την κερδοφορία και εμείς απαντάμε με αλληλεγγύη και ανθρωπιά».

«Δεν θα επιτρέψουμε για οποιοδήποτε ποσό να πετάξουν την οικογένεια από το σπίτι της», ξεκαθάρισε η Γ. Κουμουνδούρου από τον Δημοκρατικό Σύλλογο Γυναικών Πετρούπολης.

Σε επαγρύπνηση κάλεσε ο Δ. Πάκος, πρόεδρος της Ενωσης Γονέων Μαθητών του δήμου, διαμηνύοντας «Κάτω τα χέρια από τα σπίτια μας και τον κόπο των γονιών μας».

Εκ μέρους του Σωματείου Συνταξιούχων Δυτικής Αθήνας η Π. Τέσα τόνισε ότι αυτή η υπόθεση αφορά το σύνολο της κοινωνίας, που πλήττεται από τη φτώχεια και «αύριο μπορεί να είναι η δική μας σειρά».

Τη δική της πικρή εμπειρία μετέφερε η Κ. Κάλδη, η οποία έπεσε θύμα και η ίδια των πλειστηριασμών όσον αφορά το σπίτι της στα Ανω Πατήσια, για 800 ευρώ κοινόχρηστα! Το γλίτωσε δε χάρη στην αλληλεγγύη του λαού. «Πρόκειται για μια συμμορία funds και τραπεζιτών. Εγώ ζω ακόμα σε καθεστώς τρόμου. Μόνη δύναμή μας είναι ο κόσμος. Αίτημά μας: Κάτω τα χέρια από την πρώτη κατοικία, χωρίς παζάρι».

Είναι σπίτι όλων μας!

Στα άμεσα αντανακλαστικά της γειτονιάς, των φορέων και των σωματείων αναφέρθηκε ο δήμαρχος Πετρούπολης Βαγγέλης Σίμος, υπογραμμίζοντας ότι έσπευσαν άμεσα στο σπίτι της οικογένειας, «συγκρούστηκαν με την αστυνομία και απέτρεψαν την έξωση για 4η φορά. Ημασταν αποφασισμένοι να μην τους περάσει. Ετσι να συνεχίσουμε και το επόμενο διάστημα». Επεσήμανε δε ότι «οι διαστάσεις του προβλήματος με τους πλειστηριασμούς είναι πολύ μεγαλύτερες από όσο πιστεύαμε, καθώς μόνο το τελευταίο διάστημα 4 οικογένειες έχουν απευθυνθεί στον δήμο Πετρούπολης. Το σπίτι της οδού Ναϊάδων είναι σπίτι όλων μας. Το πρωί μάς έλεγαν ότι αυτός είναι ο νόμος, έσπασαν παράθυρα και κλειδαριές για να εκτελέσουν το απάνθρωπο έργο τους. Ομως οι νόμοι αλλάζουν όταν ο λαός αντιστέκεται και διεκδικεί. Παραμένουμε όλοι σε ετοιμότητα. Τα μάτια και τα αυτιά μας ανοιχτά. Μόνο ο λαός σώζει τον λαό».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ