Παρασκευή 26 Ιούλη 2024
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 17
ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΣΥΜΜΑΧΙΑ
ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ ΣΤΗ ΦΑΜΑΡ
Με στάσεις εργασίας απάντησαν στις απολύσεις και τις «επιπλήξεις»

Τους εργαζόμενους που συμμετείχαν την Τρίτη 23 Ιουλίου στις δίωρες στάσεις εργασίας που προκήρυξε, απαντώντας στην τακτική της εργοδοσίας να προχωρά σε τιμωρητικές επιπλήξεις εργαζομένων και να διαμορφώνει κλίμα τρομοκράτησης του προσωπικού, χαιρετίζει το Σωματείο Εργαζομένων ΦΑΜΑΡ ΑΒΕ. Η κινητοποίηση έγινε με επιτυχία και η συμμετοχή, σε κάποιους χώρους και τμήματα, ξεπέρασε το 50%.

Οι στάσεις εργασίας έγιναν με αφορμή μια σειρά ενέργειες στις οποίες προχώρησε η εργοδοσία: Γραπτές επιπλήξεις σε εργαζόμενους στην παραγωγή και συσκευασία στην Ανθούσα, επαπειλούμενες επιπλήξεις στον Αυλώνα, απόλυση εργαζόμενης στη Θήβα, μείωση του επιδόματος στείρου χώρου στον Αλιμο, απόλυση στο τμήμα καθαριότητας του Αλίμου, απειλές απέναντι στη διοίκηση του Σωματείου από τη Διεύθυνση. Σχολιάζοντας τις αιτιάσεις της εργοδοσίας για «λάθη», το Σωματείο είχε σημειώσει ως βασική αιτία μεταξύ άλλων την έλλειψη εκπαίδευσης και είχε επισημάνει τον αρνητικό ρόλο που παίζει «η εντατικοποίηση που υπάρχει για αύξηση της παραγωγής (6ήμερα - 12ωρα)» και «η εμφανής έλλειψη προσωπικού».

«Μπροστά σε όλη αυτή την επίθεση που δεχόμαστε, δείξαμε ότι έχουμε αντανακλαστικά και μπορούμε μέσα από τη συλλογική δράση να απαιτούμε και να διεκδικούμε», τονίζει το Σωματείο και καλεί τους εργαζόμενους να συνεχίσουν να διεκδικούν μαζί με την Ομοσπονδία του κλάδου (ΟΕΦΣΕΕ) την υπογραφή κλαδικής και επιχειρησιακής Συλλογικής Σύμβασης.

Διεκδικούν επιχειρησιακή Σύμβαση και στην «DEMO»

Την υπογραφή Συλλογικής Σύμβασης με αυξήσεις στους μισθούς, καταβολή των τριετιών και πρόγραμμα εργασίας που δεν κάνει τη ζωή των εργαζομένων ...ποδήλατο, διεκδικεί το Σωματείο Εργαζομένων στη φαρμακευτική επιχείρηση «DEMO». Το Σωματείο θέτει επί τάπητος τις διεκδικήσεις του με αφορμή το νέο πρόγραμμα πέντε βαρδιών που έχει θέσει σε εφαρμογή η εταιρεία σε κάποια από τα τμήματα. Το συγκεκριμένο πρόγραμμα διαφημίστηκε από την εργοδοσία ως ιδιαίτερα «πρωτοποριακό» και ιδιαίτερα επωφελές για το προσωπικό. «Η πραγματικότητα που ζούμε είναι τελείως διαφορετική», τονίζει το Σωματείο και εξηγεί ότι το νέο σύστημα βαρδιών έχει οδηγήσει σε «πολύ σημαντικές μειώσεις στο μηνιαίο εισόδημα» και σε διαρκείς εναλλαγές βαρδιών από καθημερινές σε Σαββατοκύριακα, από πρωί σε απόγευμα και νύχτα, καταργώντας κάθε σταθερό πρόγραμμα και δυσκολεύοντας τη ζωή των εργαζομένων. Μάλιστα, στο φόντο αυτό έχει προκαλέσει «μαζικές παραιτήσεις στα συγκεκριμένα τμήματα».

Το Σωματείο εκτός από την εργοδοσία καταγγέλλει και την «Ενωση Εργαζομένων», η οποία όπως πρόσφατα έγινε γνωστό συμφώνησε με την εργοδοσία το νέο σύστημα βαρδιών, ήδη από τον Ιούνιο του 2023. Μάλιστα, εκείνη την περίοδο η Ενωση τελούσε υπό σύσταση, λειτουργούσε με Προσωρινή Διοίκηση και δεν είχε καν ανακοινώσει την ύπαρξή της. Δηλαδή, πριν ακόμα γνωστοποιήσει στους εργαζόμενους τη σύστασή της, συνομιλούσε και συμφωνούσε, πίσω από την πλάτη τους, με την εργοδοσία. «Αποδεικνύεται ότι η Ενωση δημιουργήθηκε, για να παίρνει όποια απόφαση θέλει η εταιρεία και όχι να αποτελεί φωνή των εργαζομένων», αναφέρει το Σωματείο. Καλεί τους εργαζόμενους να ενταχθούν στις γραμμές του και να διεκδικήσουν την υπογραφή επιχειρησιακής Σύμβασης με αυξήσεις σε μισθούς και δικαιώματα.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ