Παρασκευή 11 Οχτώβρη 2024
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 8
ΥΓΕΙΑ
ΟΕΝΓΕ
Ποιος κλείνει τα νοσοκομεία, υπουργέ;

Με αφορμή την επίθεση του υπουργού Υγείας από τη Βουλή προς τους εργαζόμενους του ΨΝΑ «Δαφνί» και την 24ωρη απεργία τους, απειλώντας τους ότι «θα αντιμετωπίσουν ποινικές ευθύνες» αν πραγματοποιήσουν την κινητοποίησή τους στην πύλη του νοσοκομείου, γιατί τάχα την κυβέρνηση την νοιάζει η «πρόσβαση σε υπηρεσίες Υγείας», η Ομοσπονδία Ενώσεων Νοσοκομειακών Γιατρών Ελλάδας καταγγέλλει:

«Πάει πολύ να το λέει αυτό ο υπουργός Υγείας που έχει ταυτιστεί με το κλείσιμο 13 νοσοκομείων σε όλη τη χώρα στην προηγούμενη θητεία του και το λουκέτο που ετοιμάζεται να βάλει στα δύο Ψυχιατρικά νοσοκομεία ΨΝΑ και ΨΝΘ, τα δύο από τα τρία Ψυχιατρικά νοσοκομεία που είχαν "γλιτώσει" μέχρι σήμερα από την εφαρμογή της πολιτικής της αντιδραστικής ψυχιατρικής μεταρρύθμισης των δημόσιων δομών Ψυχικής Υγείας. Αυτοί που κλείνουν την είσοδο των ασθενών στα νοσοκομεία είναι ο υπουργός εμπορίου της Υγείας και η κυβέρνηση, και όχι οι εργαζόμενοι που δίνουν αγώνα μέσα και έξω για να κρατηθούν όρθια.

Γι' αυτό άλλωστε έσπευσε να προσφύγει στα δικαστήρια προκειμένου να βγάλει την απεργία παράνομη και καταχρηστική.

Μήπως ο υπουργός Υγείας άκουσε τι έγινε στο νοσοκομείο της Δράμας, που παραιτήθηκαν όλοι οι γιατροί του Παθολογικού τομέα;

Ποιος κλείνει άραγε τα νοσοκομεία, κ. υπουργέ;».

Η ΟΕΝΓΕ ξεκαθαρίζει ότι οι εργαζόμενοι στα νοσοκομεία δεν θα σκύψουν το κεφάλι, «σιγή νεκροταφείου απέναντι στη βάρβαρη αντιλαϊκή πολιτική της κυβέρνησης δεν μπορεί να επιβάλει».

Με αφορμή και τη χτεσινή απεργία, η ΟΕΝΓΕ μεταφέρει ξανά τα αιτήματα για:

  • Να ακυρωθεί η κατάργηση του Ψυχιατρικού Νοσοκομείου Αττικής και να συνεχίσει η λειτουργία του ως Νοσοκομείου του ΕΣΥ.
  • Να διασφαλιστούν πλήρως οι εργασιακές σχέσεις και τα δικαιώματα των εργαζομένων (άδειες, ρεπό, συμβάσεις εργασίας).
  • Να καταργηθεί κάθε μορφής επιχειρηματική δράση στον χώρο της Ψυχικής Υγείας και Απεξάρτησης και να ενισχυθούν εδώ και τώρα οι δημόσιες δομές.
  • Να καταργηθεί ο πρόσφατος νόμος - έκτρωμα περί «Ψυχικής Υγείας» που διαλύει - εμπορευματοποιεί πλήρως την Ψυχική Υγεία και την Απεξάρτηση.

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ