Παρασκευή 11 Οχτώβρη 2024
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 9
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΑΠΕΡΓΟΥΝ ΟΙ ΔΑΣΚΑΛΟΙ ΣΤΙΣ 23 ΟΚΤΩΒΡΗ
Οργανώνουν τη μαζική συμμετοχή στην απεργία και τις συγκεντρώσεις

Κάλεσμα της «Αγωνιστικής Συσπείρωσης» και προς τις ΕΛΜΕ να πάρουν αποφάσεις

Με τη ΔΟΕ να έχει ήδη αποφασίσει απεργία για τις 23 Οκτώβρη, η «Αγωνιστική Συσπείρωση Εκπαιδευτικών» καλεί τους εκπαιδευτικούς δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης μέσα από τις ΕΛΜΕ να πάρουν πάνω τους την υπόθεση της απεργιακής κινητοποίησης.

Το 60% των ΕΛΜΕ ζητούν πανεκπαιδευτική απεργία...

«Από τα κάτω οργανώνουμε τη μαζική συμμετοχή στην απεργία και τις συγκεντρώσεις στις 23/10 των ΕΛΜΕ μαζί με την ΔΟΕ», τονίζει μετά και την «κατάπτυστη», όπως τη χαρακτηρίζει, στάση στο ΔΣ της ΟΛΜΕ των κυβερνητικών συνδικαλιστών της ΔΑΚΕ, των ΣΥΝΕΚ και της ΠΕΚ.

Ειδικότερα, όπως παραθέτει η ΑΣΕ, στην προχτεσινή συνεδρίαση του ΔΣ της ΟΛΜΕ, οι εκλεγμένοι της επανέφεραν την πρόταση των 49 ΕΛΜΕ να απαντήσει ο κλάδος αγωνιστικά απέναντι στην ολομέτωπη επίθεση της κυβέρνησης στα μορφωτικά δικαιώματα των μαθητών και τα εργασιακά δικαιώματα μόνιμων και αναπληρωτών. Πρότειναν κοινό βηματισμό και απεργιακή συμπόρευση με τη ΔΟΕ, η οποία έχει ήδη προκηρύξει 24ωρη απεργία για τις 23 Οκτώβρη, με 3ωρη στάση της ΟΛΜΕ και κάλεσμα προς τα ΔΣ και τις Γενικές Συνελεύσεις των ΕΛΜΕ για επιπλέον 3ωρη στάση εργασίας.

...αλλά η συνδικαλιστική ηγεσία κηρύσσει «ανακωχή» με την κυβέρνηση!

«Αυτήν την πρόταση, για πανεκπαιδευτική απεργία, οι δυνάμεις της ΔΑΚΕ - ΣΥΝΕΚ - ΠΕΚ την καταψήφισαν (αντίστοιχα στη ΔΟΕ έκαναν το ίδιο η ΔΑΚΕ και η ΔΗΣΥ), κηρύσσοντας στην πράξη πλήρη ανακωχή με την κυβέρνηση και το υπουργείο Παιδείας! Γύρισαν την πλάτη στο 60% των ΕΛΜΕ που στην Ολομέλεια Προέδρων του Σαββάτου 5/10 ψήφισαν για πανεκπαιδευτική απεργία».

Και η ΑΣΕ σημειώνει για τις παραπάνω θλιβερές ηγεσίες ότι «δεν ιδρώνει το αυτί τους» με την προσπάθεια μαζικών λουκέτων σε εκατοντάδες τμήματα, με τα χιλιάδες κενά που παραμένουν στα σχολεία, με τις άθλιες σχολικές υποδομές και τα επικίνδυνα κτίρια.

«Για αυτές τις ηγεσίες δεν είναι όλα αυτά αιτία ξεσηκωμού, ούτε καν οι διώξεις και τα πειθαρχικά που γενικεύονται σε όλη την Ελλάδα!», τονίζει η ΑΣΕ, σημειώνοντας, μεταξύ άλλων, πως «οι ηγεσίες των ΔΑΚΕ - ΣΥΝΕΚ - ΠΕΚ θέλουν μια Ομοσπονδία παραδομένη στην κυβέρνηση. Θέλουν έναν κλάδο στο ψυγείο, να μη βγάζει άχνα απέναντι στην αντιλαϊκή πολιτική που παίρνει το τελευταίο διάστημα ανεξέλεγκτες διαστάσεις, που ισοπεδώνει τις ανάγκες μας για τα κέρδη των λίγων και των πολεμικών σχεδιασμών».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ