Παρασκευή 11 Οχτώβρη 2024
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 9
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΛΕΦΤΑ ΓΙΑ ΜΙΣΘΟΥΣ - ΥΓΕΙΑ - ΠΑΙΔΕΙΑ! ΕΞΩ Η ΕΛΛΑΔΑ ΑΠ' ΤΟΥ ΠΟΛΕΜΟΥ ΤΑ ΣΦΑΓΕΙΑ!
Ολοι στα συνδικάτα, όλοι στον αγώνα, όλοι στην οργάνωση της απεργίας στις 20 Νοέμβρη

Αγωνιστικός αναβρασμός σε κλάδους και χώρους δουλειάς τις επόμενες βδομάδες

«

Λεφτά για μισθούς, Υγεία, Παιδεία - ΕΞΩ η Ελλάδα απ' του πολέμου τα σφαγεία!»: Κάτω από το σύνθημα αυτό τις επόμενες μέρες οργανώνονται απεργιακές κινητοποιήσεις και άλλες πρωτοβουλίες διεκδίκησης σε διαφορετικούς κλάδους και χώρους δουλειάς. Το ίδιο σύνθημα δίνει τον τόνο της προετοιμασίας της πανεργατικής πανελλαδικής απεργίας στις 20 Νοέμβρη, για τους εργαζόμενους στον ιδιωτικό και τον δημόσιο τομέα.

Με τον αγωνιστικό τους βηματισμό, εργαζόμενοι και συνδικάτα απαντούν σε εργοδοσία και κυβέρνηση, θέτουν στο επίκεντρο την υπογραφή και υποχρεωτική εφαρμογή Συλλογικών Συμβάσεων, τις αυξήσεις στους μισθούς, την κατοχύρωση σύγχρονων δικαιωμάτων, το 7ωρο - 5ήμερο - 35ωρο, τα μέτρα προστασίας της υγείας και της ζωής των εργαζομένων. «Μόνο με τον αγώνα θα κερδίσουμε τα δικαιώματά μας», ξεκαθαρίζει το ΠΑΜΕ, σχολιάζοντας τις ανακοινώσεις της υπουργού Εργασίας για τις επικείμενες νομοθετικές πρωτοβουλίες της κυβέρνησης που θα παγιώνουν τους ήδη γνωστούς αντεργατικούς νόμους γύρω από τη διαμόρφωση του κατώτατου μισθού και τις Συλλογικές Συμβάσεις Εργασίας. Καλεί τα Εργατικά Κέντρα, τις Ομοσπονδίες, τα Συνδικάτα να αξιοποιήσουν τις συλλογικές διαδικασίες, να πολλαπλασιάσουν τις αγωνιστικές πρωτοβουλίες, να ριχτούν στη μάχη για την επιτυχία όλων των απεργιών των κλάδων και της γενικής πανελλαδικής απεργίας στις 20 Νοέμβρη.

Κόντρα στην εμπλοκή της χώρας στα πολεμικά μέτωπα, στις ΝΑΤΟικές δαπάνες και τους στρατιωτικούς εξοπλισμούς, οι δεκάδες συνδικαλιστικές οργανώσεις που οργανώνουν την πάλη για το μεροκάματο και τις Συμβάσεις παλεύουν ενάντια στην πολεμική εμπλοκή της χώρας στα ιμπεριαλιστικά μέτωπα σε Ουκρανία και Μέση Ανατολή, στη γενοκτονία του παλαιστινιακού λαού και στη στήριξη του κράτους - δολοφόνου Ισραήλ.

Από τις περιοδείες του Συνδικάτου Οικοδόμων Αθήνας σε εργοτάξια για τις απεργιακές κινητοποιήσεις
Από τις περιοδείες του Συνδικάτου Οικοδόμων Αθήνας σε εργοτάξια για τις απεργιακές κινητοποιήσεις
Οι απεργιακές κινητοποιήσεις απλώνονται σε μια σειρά κλάδους και χώρους δουλειάς. Σήμερα απεργούν οι διανομείς στις ψηφιακές πλατφόρμες, ενώ τη σκυτάλη παίρνουν τις επόμενες μέρες υγειονομικοί, εκπαιδευτικοί, ναυτεργάτες, μεταλλεργάτες στη Ζώνη, εργαζόμενοι στον Τουρισμό, οικοδόμοι και εργαζόμενοι στις Κατασκευές.

Σε 48ωρη απεργία οι ναυτεργάτες

Σε 48ωρη απεργία προχωρούν τα ναυτεργατικά σωματεία, με απόφαση και της ΠΝΟ, στις 22 και 23 Οκτώβρη, διεκδικώντας ανανέωση των ΣΣΕ σε όλες τις κατηγορίες πλοίων, κόντρα στην εφοπλιστική ασυδοσία. Τα σωματεία ΠΕΜΕΝ και «ΣΤΕΦΕΝΣΩΝ» καλούν σε οργανωτική σύσκεψη σήμερα, στις 12 μ. στα γραφεία της ΠΕΜΕΝ (Μπουμπουλίνας 21, Πειραιάς).

Διπλή απεργιακή μάχη στις Κατασκευές

Απόφαση για 24ωρη πανελλαδική κλαδική απεργία στις 6 Νοέμβρη έχει πάρει η Ομοσπονδία Οικοδόμων, κλιμακώνοντας τη διεκδίκηση υπογραφής Συλλογικής Σύμβασης Εργασίας στις Κατασκευές, ενώ οργανώνει τη συμμετοχή της και στην πανελλαδική πανεργατική απεργία στις 20 Νοέμβρη, καλώντας τους εργαζόμενους του κλάδου να διεκδικήσουν τα αιτήματά τους από την εργοδοσία και την κυβέρνηση.

Με περιοδείες και παρεμβάσεις από το Συνδικάτο Οικοδόμων Αθήνας και την Ομοσπονδία Οικοδόμων σε εργοτάξια και άλλους χώρους δουλειάς συνεχίζεται η προετοιμασία για την 24ωρη πανελλαδική κλαδική απεργία στις 6 Νοέμβρη, κλιμακώνοντας τη διεκδίκηση υπογραφής Συλλογικής Σύμβασης Εργασίας στις Κατασκευές και εν συνεχεία για την πανελλαδική απεργία στις 20 Νοέμβρη.

Τις προηγούμενες μέρες ο Παναγιώτης Γάκιας και ο Κώστας Ζιώγας, πρόεδρος και αντιπρόεδρος του Συνδικάτου αντίστοιχα, μαζί με τον Σάββα Χρυσανθόγλου, μέλος της διοίκησης, βρέθηκαν μεταξύ άλλων στα παρακάτω εργοτάξια για να συζητήσουν με τους εργαζόμενους: Της ΙΝΤΡΑΚΑΤ στα Σεπόλια, του «Χίλτον», σε εργοτάξια και οικοδομές της Αγ. Παρασκευής, σε εργοτάξια στην περιοχή της Φιλοθέης.

Σήμερα Παρασκευή ο πρόεδρος της Ομοσπονδίας Γιάννης Τασιούλας θα επισκεφτεί εργοτάξια στο δαχτυλίδι στη Λεωφόρο Κηφισίας.

Στις 23 Οκτώβρη στα ξενοδοχεία

Απεργεί επίσης ο κλάδος του Τουρισμού - Επισιτισμού στις 23 Οκτώβρη, με τους εργαζόμενους στα ξενοδοχεία να παλεύουν για την υπογραφή νέας κλαδικής Συλλογικής Σύμβασης. Το Συνδικάτο Επισιτισμού - Τουρισμού - Ξενοδοχείων Αττικής προετοιμάζει τη συμμετοχή του στην κλαδική και στην πανεργατική απεργία, θέτοντας στο επίκεντρο το αίτημα για υπογραφή κλαδικής Συλλογικής Σύμβασης Εργασίας με αυξήσεις στους μισθούς, κατοχύρωση του 5ήμερου - 8ωρου με δύο συνεχόμενα ρεπό, μέτρα υγείας και ασφάλειας κ.ά.

Στη Ζώνη

Απεργιακή κινητοποίηση ετοιμάζουν και οι εργαζόμενοι στη Ναυπηγοεπισκευαστική Ζώνη στις 23 Οκτώβρη. Σε έναν χώρο δουλειάς που πληρώνει βαρύ τίμημα, με νεκρούς και τραυματίες σε εργατικά «ατυχήματα», εξαιτίας της εντατικοποίησης, της έλλειψης μέτρων προστασίας και της απουσίας ελέγχων, οι εργαζόμενοι ετοιμάζονται να επαναφέρουν στο προσκήνιο τις διεκδικήσεις τους για Συλλογική Σύμβαση με υποχρεωτική ισχύ, αυξήσεις μισθών, τήρηση του ωραρίου και των μέτρων για την ασφάλεια.

Σωματεία και φορείς στις γειτονιές

Αγωνιστικές πρωτοβουλίες οργανώνονται και σε γειτονιές της Αττικής.

Στη Νέα Ιωνία σωματεία και φορείς προχωρούν σε κινητοποίηση το Σάββατο 2 Νοέμβρη, στις 12 μ., στην πλατεία Σημηριώτη, με σύνθημα: «Δεν πάει άλλο! Παίρνουμε την κατάσταση στα χέρια μας!».

Στη Ζάκυνθο, σε σύσκεψη που οργάνωσε το Εργατικό Κέντρο με σωματεία και φορείς, αποφασίστηκε η πραγματοποίηση συλλαλητηρίου την Τετάρτη 16 Οκτώβρη.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ