Τρίτη 15 Οχτώβρη 2024
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 15
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΜΕΓΑΛΟ ΣΥΛΛΑΛΗΤΗΡΙΟ ΤΗΣ ΚΟ ΑΤΤΙΚΗΣ ΤΟΥ ΚΚΕ ΓΙΑ ΤΑ 80 ΧΡΟΝΙΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΠΕΛΕΥΘΕΡΩΣΗ ΤΗΣ ΑΘΗΝΑΣ ΚΑΙ ΤΟΥ ΠΕΙΡΑΙΑ

Χιλιάδες κόσμου όλων των γενιών κατέκλυσαν το βράδυ του Σαββάτου τα Προπύλαια, στη μεγάλη συγκέντρωση του ΚΚΕ, αντάξια της ιστορικής επετείου, 80 χρόνια αφότου ο λαός της Αθήνας γιόρταζε την απελευθέρωση και οι ναζί κατακτητές τρέπονταν σε φυγή.

Με τη μαζική τους παρουσία στα ίδια μέρη που τότε συνταράχτηκαν συθέμελα, εργαζόμενοι, βιοπαλαιστές, αυτοαπασχολούμενοι, γυναίκες, νέοι και νέες, κρατώντας το νήμα της Ιστορίας, εξέπεμψαν ηχηρά το επίκαιρο μήνυμα πως οι λαοί με τη δικιά τους σημαία ψηλά μπορούν να δώσουν διέξοδο από το σύστημα της αδικίας, των πολέμων και των κρίσεων.

Το συλλαλητήριο ήταν και μια ατελείωτη κατακόκκινη διαδήλωση ενάντια στον ιμπεριαλιστικό πόλεμο και στην εμπλοκή της χώρας στα δολοφονικά σχέδια των ΗΠΑ - ΕΕ - ΝΑΤΟ και του κράτους - δολοφόνου Ισραήλ.

Το βράδυ του Σαββάτου η Αθήνα έζησε συγκλονιστικές στιγμές, το ΚΚΕ ξαναζωντάνεψε το βουητό του ήρωα λαού. Διατρανώθηκε ο όρκος ότι τις πιο όμορφες «γειτονιές του κόσμου» θα τις φτιάξουμε. Ο Σοσιαλισμός θα νικήσει!

Την ώρα που τα τύμπανα του πολέμου ηχούν και πάλι, υπογραμμίστηκαν τα διδάγματα της περιόδου - εφόδιο για το σήμερα, ότι κανένας αντίπαλος, όσο ισχυρός κι αν φαίνεται, δεν είναι ανίκητος από τον οργανωμένο και αποφασισμένο λαό.

Ο αρνητικός συσχετισμός αλλάζει και οι νικημένοι του χτες γίνονται οι νικητές του αύριο. Είμαστε πάντα με τη σωστή πλευρά της Ιστορίας: Με τους λαούς, ως τη λευτεριά από το σύστημα της αδικίας και της εκμετάλλευσης.

Από νωρίς το απόγευμα, οι Κομματικές Οργανώσεις του ΚΚΕ στην Αττική πραγματοποίησαν προσυγκεντρώσεις σε εμβληματικά σημεία γύρω από το κέντρο της Αθήνας, όπου οι αλύγιστοι κομμουνιστές και αγωνιστές δεν σκύψανε το κεφάλι, με τον αγώνα, το αίμα και τη θυσία τους έγραψαν ανεξίτηλες ηρωικές σελίδες στην Ιστορία του λαού.

Στη συνέχεια οι προσυγκεντρώσεις σαν «κόκκινα ποτάμια» κατευθύνθηκαν στα Προπύλαια και ακολούθησε η ομιλία του ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ, Δημήτρη Κουτσούμπα.

Μετά τον λόγο σειρά είχαν τα τραγούδια της λευτεριάς και της υπόσχεσης σε ένα συγκλονιστικό μουσικο-αφηγηματικό αφιέρωμα.

Το μεγάλο συλλαλητήριο έκλεισε όπως έπρεπε. Με χιλιάδες υψωμένες γροθιές και τη «Διεθνή» να τραντάζει τα Προπύλαια.

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
Αύριο το μεγάλο συλλαλητήριο της ΚΟ Αττικής του ΚΚΕ για τα 80χρονα της Απελευθέρωσης (2024-10-11 00:00:00.0)
Τότε και τώρα, μόνο ο λαός σώζει τον λαό, με ΚΚΕ δυνατό (2024-10-05 00:00:00.0)
Καλούν στα Προπύλαια (2003-02-06 00:00:00.0)
Εντείνονται οι προετοιμασίες για το αντιΝΑΤΟικό συλλαλητήριο (2000-03-15 00:00:00.0)
Καμιά επανάπαυση, αντίσταση τώρα (1999-04-14 00:00:00.0)
Παλλαϊκή αντιπολεμική ασπίδα (1999-03-26 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ