Παρασκευή 26 Μάρτη 1999
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 12
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
Παλλαϊκή αντιπολεμική ασπίδα

Ενα ηχηρό αντιπολεμικό μήνυμα στους δολοφόνους των λαών, καλούνται να στείλουν, σήμερα, στο συλλαλητήριο που οργανώνουν οι πολιτικές νεολαίες στις 6μ.μ. στα Προπύλαια, εργαζόμενοι του ιδιωτικού και δημόσιου τομέα, όλος ο λαός της Αθήνας. Μετά το συλλαλητήριο θα ακολουθήσει πορεία προς την αμερικάνικη πρεσβεία, όπου θα καταγγελθεί η εγκληματική συμμαχία του πολέμου των ΗΠΑ - ΝΑΤΟ - Ευρωπαϊκής Ενωσης και θα εκφραστεί η απαίτηση για ειρήνη στα Βαλκάνια και σε όλο τον κόσμο, ενάντια στην εγκληματική, εξελισσόμενη σφαγή του γιουγκοσλαβικού λαού. Την ίδια στιγμή οι αντιπολεμικές εκδηλώσεις εξαπλώνονται σ' όλη τη χώρα απ' άκρη σ' άκρη. Στον Πειραιά, στη Θεσσαλονίκη, σε όλες τις πόλεις, παντού, άναψε η "σπίθα" της μεγάλης αντίστασης στα κοράκια του πολέμου και ταυτόχρονα της έμπρακτης αλληλεγγύης στον λαό της Γιουγκοσλαβίας.

Η αντίδραση των συνδικάτων στη δολοφονική επίθεση των ΗΠΑ και ΝΑΤΟ στη Γιουγκοσλαβία, ήταν άμεση χτες. ΓΣΕΕ και ΑΔΕΔΥ, καταδίκασαν την επίθεση και κάλεσαν τους εργαζόμενους να συμμετέχουν μαζικά στο συλλαλητήριο στα Προπύλαια. Επιπλέον, η ΓΣΕΕ κήρυξε τρίωρη, πανεργατική, πανελλαδική στάση εργασίας και η ΑΔΕΔΥ δίωρη πανδημοσιοϋπαλληλική πανελλαδική στάση εργασίας. Στον Πειραιά, όλες οι παρατάξεις του Εργατικού Κέντρου της πόλης, θα εισηγηθούν την αναβολή για μια μέρα του Συνεδρίου του, έτσι ώστε να συμμετέχουν στο συλλαλητήριο που οργανώνουν στην πλατεία Κοραή φιλειρηνικές οργανώσεις, Επιτροπές Ειρήνης και συνδικάτα.

Η Συντονιστική Επιτροπή Σωματείων Αθήνας,η Επιτροπή Πρωτοβουλίας για την αλλαγή της κατάστασης στο συνδικαλιστικό κίνημα και Ομοσπονδίες εργαζομένων, καλούν επίσης σε προσυγκέντρωση στην πλατεία Κάνιγγος στις 5.30μμ. για να πάρουν μέρος στο μεγάλο παναθηναϊκό συλλαλητήριο.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ