Παρασκευή 26 Μάρτη 1999
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 12
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΓΣΕΕ - ΑΔΕΔΥ
Πανελλαδική στάση εργασίας

Από τη 1 το μεσημέρι αρχίζει η πανελλαδική πανεργατική, πανυπαλληλική στάση εργασίας, που κήρυξαν οι δυο κορυφαίες οργανώσεις, καλώντας ταυτόχρονα σε μαζική συμμετοχή στο αντιπολεμικό συλλαλητήριο

Αμεση ήταν η αντίδραση των ελληνικών συνδικάτων στη δολοφονική επίθεση ΗΠΑ και ΝΑΤΟ στη Γιουγκοσλαβία. Η ΓΣΕΕ κήρυξε για σήμερα τρίωρη στάση εργασίας από τη 1μμ και καλεί τους εργαζόμενους να συμμετάσχουν στο αντιπολεμικό συλλαλητήριο των πολιτικών νεολαιών στις 6μμ, στα Προπύλαια.Η ΑΔΕΔΥ κήρυξε δίωρη στάση εργασίας στο δημόσιο από τη 1μμ και καλεί με τη σειρά της τους δημόσιους υπάλληλους σε συμμετοχή στο συλλαλητήριο στα Προπύλαια.

Στην ανακοίνωσή της, η ΓΣΕΕ τονίζει: "Η ΓΣΕΕ καταδικάζει τη δολοφονική επέμβαση των αμερικανοΝΑΤΟικών στρατευμάτων σε βάρος της Γιουγκοσλαβίας. Οι προκλητικοί ισχυρισμοί του Προέδρου Κλίντον μόνο αγανάκτηση και οργή προκαλούν στους Ελληνες εργαζόμενους. Καλούμε να σταματήσουν αμέσως οι επιδρομές των ΗΠΑ και του ΝΑΤΟ. Να μην εμπλακεί με κανέναν τρόπο η χώρα μας στην επίθεση αυτή, που δυναμιτίζει συνολικά την ασφάλεια και την ειρήνη στην περιοχή των Βαλκανίων. Να μην αλλάξουν τα σύνορα στην περιοχή. Η ΓΣΕΕ, για να προβάλει ενεργά και δραστήρια αυτά τα αιτήματα και για να δώσει τη δυνατότητα στους εργαζόμενους να εκφράσουν την αντίθεσή τους στην επιδρομή και την αλληλεγγύη τους στο λαό της Σερβίας, κηρύσσει πανελλαδική πανεργατική τρίωρη στάση εργασίας την Παρασκευή 26/3 1μμ έως 4μμ και συλλαλητήριο την ίδια μέρα το απόγευμα στις 6μμ στα Προπύλαια".

Δίωρη στάση εργασίας (1μμ-3μμ) κήρυξε για σήμερα η ΑΔΕΔΥ,εκφράζοντας με ανακοίνωσή της τον αποτροπιασμό και την αντίθεσή της στη στρατιωτική επίθεση των αμερικανοΝΑΤΟικών δυνάμεων στη Γιουγκοσλαβία. Ταυτόχρονα καλεί τους δημόσιους υπάλληλους να συμμετάσχουν μαζικά στο συλλαλητήριο στα Προπύλαια στις 6 το απόγευμα.

Η ΑΔΕΔΥ καλεί "την κυβέρνηση να αντιδράσει άμεσα και να μην αποδεχτεί να χρησιμοποιηθεί με κανέναν τρόπο η Ελλάδα για την εξυπηρέτηση των στόχων και των επιδιώξεων των ΗΠΑ για πλήρη έλεγχο στα Βαλκάνια". Επίσης καλεί τους εργαζόμενους στο δημόσιο να αντιδράσουν με κάθε τρόπο στις επικίνδυνες, για τη χώρα και τους λαούς της Βαλκανικής, εξελίξεις".

Ο Δ. Αγκαβανάκης,μέλος της Εκτελεστικής Επιτροπής της ΑΔΕΔΥ, δήλωσε σχετικά: "Με τη συμμετοχή μας στην κινητοποίηση έχουμε στόχο να καταγγείλουμε την επίθεση των ΑμερικανοΝΑΤΟικών ιμπεριαλιστών στη γειτονική μας Γιουγκοσλαβία, καθώς και την προσπάθειά τους να επιβάλουν ετσιθελικά τη βάρβαρη "νέα τάξη πραγμάτων". Επίσης να καταγγείλουμε και την Ευρωπαϊκή Ενωση που συμπράττει με τους Αμερικανούς, αλλά και την κυβέρνηση που διευκολύνει τους ΑμερικανοΝΑΤΟικούς σε αυτή τους την επίθεση. Καλούμε όλους τους εργαζόμενους να συμμετέχουν αποφασιστικά σε όλες τις αντιπολεμικές συγκεντρώσεις, να διατρανώσουν την αντίθεσή τους σε αυτή την επίθεση και να απαιτήσουν να σταματήσει αμέσως αυτό το έγκλημα που εγκυμονεί κινδύνους για την ειρήνη συνολικά στην περιοχή".

Την απρόκλητη αμερικανοΝΑΤΟική επίθεση κατά της Νέας Γιουγκοσλαβίας καταδικάζει με ανακοίνωσή της η ΟΛΜΕ,που κήρυξε για σήμερα δίωρη στάση εργασίας κατά τις τελευταίες ώρες της απογευματινής βάρδιας. Επίσης καλεί τους εκπαιδευτικούς σε μαζική συμμετοχή στο συλλαλητήριο στα Προπύλαια "για να καταδικάσουμε τα πολεμοκάπηλα σχέδια του ΝΑΤΟ και να απαιτήσουμε ειρήνη στα Βαλκάνια και να σταματήσουν τώρα οι επιθέσεις κατά του γιουγκοσλαβικού λαού".


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ