Παρασκευή 26 Μάρτη 1999
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 18
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΓΙΑΝΝΕΝΑ
Κανένα άλλοθι στην κυβέρνηση!

Η ΝΕ Ιωαννίνων του ΚΚΕ, ο βουλευτής του Κόμματος Αποστόλης Τασούλας και η ΠΕΑΕΑ τίμησαν όπως αρμόζει σε κομμουνιστές την 25η Μαρτίου

Σε ένδειξη διαμαρτυρίας για τη συμμετοχή της ελληνικής κυβέρνηση στο ματοκύλισμα του λαού της Γιουγκοσλαβίας, η ΝΕ Ιωαννίνων του ΚΚΕ κατέθεσε χτες ξεχωριστά στεφάνι στη μνήμη των αγωνιστών του '21, ενώ ο βουλευτής Ιωαννίνων του ΚΚΕ Αποστόλης Τασούλας δήλωσε πως δε θα συμμετάσχει στους γιορτασμούς δίπλα στους εκπροσώπους της κυβέρνησης. Για τους ίδιους λόγους, το παράρτημα Ιωαννίνων της ΠΕΑΕΑ δεν παρέλασε μπροστά από τον εκπρόσωπο της κυβέρνησης.

Συγκεκριμένα, σε ανακοίνωσή της, η ΝΕ Ιωαννίνων του ΚΚΕ σημειώνει πως κατέθεσε ξεχωριστά το στεφάνι της από τους εκπροσώπους της κυβέρνησης, που συναποφάσισε την επιδρομή στη Γιουγκοσλαβία. Καλεί επίσης τον γιαννιώτικο λαό "να καταδικάσει την αμερικανοΝΑΤΟική επιδρομή κατά ενός φίλου και γείτονα λαού, να συμπαρασταθεί με κάθε μέσο, υλικό και ηθικό, στον δοκιμαζόμενο γιουγκοσλαβικό λαό" και "να απαιτήσει από την ελληνική κυβέρνηση να βγάλει τη χώρα μας από το βρώμικο πόλεμο και από τη συμμαχία του ΝΑΤΟ".

Στη δήλωσή του, ο Απ. Τασούλας τονίζει πως "είναι ασέβεια προς την ιστορία της πατρίδας μας και προς τους αγωνιστές του '21 να στέκεσαι σήμερα δίπλα σε αυτούς που συμμετέχουν στη δολοφονική επίθεση κατά του λαού της Σερβίας". "Η Βόρεια Ελλάδα", συνεχίζει ο κομμουνιστής βουλευτής, "παραδόθηκε στα ΝΑΤΟικά στρατεύματα κατοχής για να σφαγιάσουν τους βαλκανικούς λαούς. Ο πρωθυπουργός της χώρας μαζί με όλους τους πρωθυπουργούς της ΕΕ ενέκρινε την επίθεση. Καλώ το λαό να αγωνιστεί και να απαιτήσει την απομάκρυνση των βάσεων και την έξοδο της χώρας από το ΝΑΤΟ. Να σταματήσουν τώρα οι βομβαρδισμοί".

Στη δική του ανακοίνωση, το παράρτημα Ιωαννίνων της ΠΕΑΕΑ σημειώνει, ότι "αποφάσισε να μην παρελάσει μπροστά από τον εκπρόσωπο της κυβέρνησης του ΠΑΣΟΚ, που έβαλε την υπογραφή της στην απόφαση του ΝΑΤΟ να ματοκυλίσει το λαό της Σερβίας. Τα ιδανικά για τα οποία πάλεψαν οι αγωνιστές του 1821, τα ιδανικά της Εθνικής Αντίστασης για εθνική ανεξαρτησία και κοινωνική προκοπή είναι πάντοτε επίκαιρα. Δεν ξεχνάμε την τεράστια συμβολή που είχε ο γιουγκοσλαβικός λαός με την οργανωμένη αντίσταση στη συντριβή του φασισμού. Καλούμε τον γιαννιώτικο λαό να ξεσηκωθεί και να συμπαρασταθεί έμπρακτα με κάθε τρόπο στον αγώνα του φίλου σερβικού λαού. Αίσχος και ντροπή στους ΑμερικανοΝΑΤΟικούς επιδρομείς και τους υποκινητές τους".


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ