Παρασκευή 26 Μάρτη 1999
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 17
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
Ξεδιπλώνουν τα πανό της πατριωτικής αξιοπρέπειας

Πολύμορφες διαμαρτυρίες στη διάρκεια των χτεσινών εκδηλώσεων για την Επέτειο του 1821. Νέες κινητοποιήσεις σε μια σειρά περιοχές

Το νήμα σύνδεσης με τους αγώνες τους λαού μας για την Εθνική Ανεξαρτησία ξετυλίχτηκε στις χτεσινές εκδηλώσεις για την Εθνική Επέτειο, ενώ νέες αντιπολεμικές κινητοποιήσεις οργανώνονται σε μια σειρά πόλεις και περιοχές της χώρας.

Στη Λευκάδα

Συγκέντρωση διαμαρτυρίας στην κεντρική πλατεία της Λευκάδας και ομιλία από μέλος της Επιτροπής Αλληλεγγύης κατά της "νέας τάξης πραγμάτων" οργανώθηκε χτες στη Λευκάδα, λίγο μετά την παρέλαση. Παράλληλα, αποφασίστηκε ο λαός της περιοχής να πάρει μαζικά μέρος στην τρίωρη στάση εργασίας της ΓΣΕΕ.

Νωρίτερα, το βράδυ της Τετάρτης, το Νομαρχιακό Συμβούλιο της πόλης ομόφωνα αποφάσισε να καταδικάσει τη ΝΑΤΟική επέμβαση και εξέδωσε σχετικό ψήφισμα διαμαρτυρίας.

Παράλληλα, τα μέλη της επιτροπής και μαζικοί φορείς βρίσκονται σε συνεργασία με ανάλογες επιτροπές στην Πρέβεζα και την Αιτωλοακαρνανία, προκειμένου να διοργανώσουν από κοινού εκδήλωση διαμαρτυρίας στη βάση του Ακτιου.

Στη Θεσσαλία

- Συλλαλητήρια καταδίκης της δολοφονικής, αιματηρής, ιμπεριαλιστικής επέμβασης του ΝΑΤΟ στα Βαλκάνια και συμπαράστασης στη Γιουγκοσλαβία, πραγματοποιούνται σήμερα στις πρωτεύουσες των θεσσαλικών νομών, με πρωτοβουλία μαζικών φορέων της περιοχής.

- Συλλαλητήριο θα γίνει στην πλατεία Ελευθερίας του Βόλου,στις 6.30 μμ με πρωτοβουλία της Συντονιστικής Επιτροπής Αγώνα Συνδικαλιστών και Σωματείων Βόλου και της τοπικής Επιτροπής Ειρήνης.Η ΝΕ Μαγνησίας του ΚΚΕ "καλεί το λαό της περιοχής να ξεσηκωθεί" ενάντια στη στρατιωτική επέμβαση του ΝΑΤΟ στο Κόσσοβο "και να δώσει την πρώτη απάντηση με τη μαζική συμμετοχή του στην αντιπολεμική εκδήλωση σήμερα στην πλατεία Ελευθερίας.

- Συλλαλητήρια θα γίνουν στο Εργατικό Κέντρο Καρδίτσας με τη συμμετοχή του ΕΚΚ, της Νομαρχιακής Αυτοδιοίκησης, του Δήμου Καρδίτσας και πολλών άλλων μαζικών φορέων, καθώς και στην κεντρική πλατεία της Λάρισας.

Στη Χαλκίδα

- Συλλαλητήριο συμπαράστασης στο σερβικό και τον κουρδικό λαό διοργανώνουν σήμερα Παρασκευή 26 Μάρτη φορείς της Εύβοιας στην παραλία Χαλκίδας (Στρογγυλό) στις 8.30 μ.μ., απαιτώντας την απομάκρυνση των αμερικανοΝΑΤΟικών δυνάμεων από την Ελλάδα και τα Βαλκάνια και την άμεση απελευθέρωση του Οτσαλάν. Το συλλαλητήριο διοργανώνεται από τους παρακάτω φορείς: Επιτροπή Ειρήνης Χαλκίδας,"Νεανική δράση για την Ειρήνη",Δήμος Χαλκιδέων,Δήμος Ν. Αρτάκης,ΕΛΜΕ Εύβοιας,Εργατικό Κέντρο Εύβοιας,Πολιτιστικό Κέντρο Ν. Αρτάκης,Παράρτημα ΠΕΑΕΑ Εύβοιας,ΟΓΕ,15μελές 2ου Λυκείου Χαλκίδας.

Σε Ζάκυνθο - Κεφαλλονιά

- Σε κοινή τους ανακοίνωση, μαζικοί φορείς και φορείς της Τοπικής Αυτοδιοίκησης Ζακύνθου καταγγέλλουν "κάθε στρατιωτική ενέργεια για δήθεν "επίλυση" της κρίσης στις διαπραγματεύσεις στη Γιουγκοσλαβία από τα στρατεύματα κατοχής του ΝΑΤΟ" και απαιτούν από την ελληνική κυβέρνηση "να σταματήσουν αμέσως όλες οι εξυπηρετήσεις που δίνονται στο ΝΑΤΟ". Καλούν το λαό του νησιού να συμμετάσχει στο αντιπολεμικό συλλαλητήριο σήμερα Παρασκευή 26 Μάρτη στις 7.00 μ.μ. έξω από το Εργατικό Κέντρο (οδός Ευγενίδου 5, πλατεία Αγίου Λουκά). Την ανακοίνωση υπογράφουν: Δήμαρχος Ζακύνθου,δήμαρχος Αρκαδίων,νομάρχης Ζακύνθου,μητροπολίτης Ζακύνθου,Εργατικό Κέντρο,Σύλλογος Δημοτικών Υπαλλήλων,Εμπορικός Σύλλογος,νομαρχιακοί και δημοτικοί σύμβουλοι, Σωματείο Οικοδόμων,Σωματείο Εμποροϋπαλλήλων,Σωματείο Ξενοδοχοϋπαλλλήλων,ΕΛΜΕ Ζακύνθου και Παράρτημα ΠΕΑΕΑ.

- Συγκέντρωση σήμερα, ώρα 7.30 μ.μ., διοργανώνεται στο Εργατικό Κέντρο Αργοστολίου.

Προχτές το βράδυ έγινε πικετοφορία στους δρόμους του Αργοστολίου. Χτες μέλη του ΚΚΕ κατέθεσαν στεφάνι με σημείωμα, στο οποίο αναγραφόταν: "Εξω το ΝΑΤΟ από τα Βαλκάνια". Στη συνέχεια ξεδίπλωσαν πανό διαμαρτυρίας στην κεντρική πλατεία και μοίρασαν την ανακοίνωση της ΚΕ του Κόμματος.

Στην Κρήτη

- Η Επιτροπή Ειρήνης Ηρακλείου Κρήτης (τμήμα της ΕΕΔΥΕ) εκφράζει την αγανάκτησή της για την ιμπεριαλιστική επέμβαση και καλεί το λαό της πόλης σήμερα Παρασκευή 26 Μάρτη στα Λιοντάρια, στις 6.00 μ.μ., μα διατρανώσει την αντίθεσή του στα πολεμοκάπηλα σχέδια των ιμπεριαλιστών.

- Πικετοφορία στο δημαρχείο της Ιεράπετρας διοργανώνεται σήμερα στις 7 μ.μ.

- Στα Χανιά, η Επιτροπή Ειρήνης διοργανώνει συλλαλητήριο την ερχόμενη Δευτέρα, στις 7 μ.μ., στην πλατεία αγοράς. Προχτές το βράδυ, η Επιτροπή Ειρήνης διοργάνωσε πικετοφορία στην πλατεία Αγοράς.

Σε Λήμνο - Λέσβο

- Η Αχτιδική Επιτροπή Λήμνου του ΚΚΕ καλεί το λαό του νησιού σε συγκέντρωση διαμαρτυρίας σήμερα Παρασκευή 26 Μάρτη, στις 7.00 μ.μ., στο λιμάνι της Μύρινας.

- Το ΝΣ Λέσβου της ΚΝΕ καλεί τη νεολαία του νησιού να συμμετάσχει μαζικά στο συλλαλητήριο την Παρασκευή 26 Μάρτη, στις 6.00 μ.μ., στην πλατεία Σαπφούς και να απαιτήσει "να φύγουν οι ΝΑΤΟικοί δολοφόνοι από τα Βαλκάνια".

- Ο Σύλλογος Προοδευτικών Γυναικών Λέσβου καταγγέλλει τη ΝΑΤΟική επέμβαση και καλεί τις γυναίκες να συμμετάσχουν στο σημερινό συλλαλητήριο στην πλατεία Σαπφούς.

- Η Επιτροπή Ειρήνης Λέσβου καλεί το λαό του νησιού στο συλλαλητήριο, υπογραμμίζοντας ότι "μπροστά σ' αυτήν την κατάσταση κανείς δεν μπορεί να μείνει απαθής τηλεθεατής ενός πολέμου που χτυπά την πόρτα μας".

- Συγκέντρωση στις 7 το απόγευμα, στο λιμάνι της Μύρινας,διοργανώνουν σήμερα οι Κομματικές Οργανώσεις της Λήμνου.

Πορεία στη Ζοφριά

- Οι Επιτροπές Ειρήνης Ανω Λιοσίων, Ζεφυρίου, Καματερού, Ιλίου, Πετρούπολης, Αγ. Αναργύρων καλούν την Κυριακή 28 Μάρτη, στις 10.30 π.μ., στην Τοπική Πορεία Ειρήνης από τα Σίδερα Ζοφριάς ως την Πλατεία Αγ. Αναργύρων.Σε σχετική ανακοίνωσή τους, σημειώνουν "ότι τα γεγονότα που βιώνουμε το τελευταίο διάστημα, με τη μετατροπή της χώρας μας σ' ένα απέραντο ΝΑΤΟικό ορμητήριο, έχουν κουρελιάσει κάθε έννοια Εθνικής Ανεξαρτησίας", ενώ "ΗΠΑ και ΝΑΤΟ κηρύσσουν εκτός νόμου όλους τους λαούς που αντιστέκονται στη βαρβαρότητα της "νέας τάξης"".

- Σε ανακοίνωσή της, η ΝΕ Φωκίδας του ΚΚΕ σημειώνει ότι "αν η κυβέρνηση ήθελε να εμποδίσει την αμερικανοΝΑΤΟική επίθεση, δεν είχε παρά να εμποδίσει τη διέλευση των ξένων στρατευμάτων από την Ελλάδα, που έχουν μετατρέψει τη χώρα μας σε προτεκτοράτο".


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ