Παρασκευή 26 Μάρτη 1999
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 16
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
Τρομοκρατικές συλλήψεις

Τρία στελέχη του ΚΚΕ συνελήφθησαν, χτες το πρωί, κατά τη διάρκεια της παρέλασης στην πόλη των Σερρών.Οι Γιάννης Καρακάσης,Αργύρης Μανδάνας και Κώστας Σαβαϊδης,συνελήφθησαν την ώρα που άνοιξαν πανό με αντιπολεμικό σύνθημα απέναντι από την εξέδρα των επισήμων. Οι αστυνομικοί που βρίσκονταν εκεί, ενοχλημένοι από την πρωτοβουλία αντίστασης, προσπάθησαν να τους πάρουν με τη βία το πανό και όταν αυτοί αντέδρασαν τους συνέλαβαν με την κατηγορία της απείθειας και της αντίστασης κατά της αρχής. Μέχρι αργά χτες βράδυ βρίσκονταν στα κρατητήρια της πόλης. Με δηλώσεις του ο γραμματέας της ΝΕ Σερρών του ΚΚΕ Θέμης Ιωσηφίδης καταδικάζει την τρομοκρατική ενέργεια των αστυνομικών και ασφαλιτών και επισημαίνει ότι φάνηκε πλέον απροκάλυπτα ο πραγματικός ρόλος που υπηρετούν.

Στην Αλεξανδρούπολη οι αστυνομικοί επιτέθηκαν απροκάλυπτα και συνέλαβαν μέλη του ΚΚΕ, επειδή μοίραζαν αντιπολεμικές προκηρύξεις. Οι αστυνομικοί που βρίσκονταν στο χώρο της παρέλασης τους επιτέθηκαν και άρχισαν να τους κτυπούν αλύπητα. Μεταξύ των συλληφθέντων είναι ο γραμματέας της Νομαρχιακής Επιτροπής Εβρου Δαμιανός Κουκουράβας , ο Γιώργος Φατριάς μέλος του ΚΚΕ, και οι Κνίτες Απόστολος Κρεωνάς και Γιώργος Βλησίδης,οι οποίοι και αφέθηκαν ελεύθεροι μισή ώρα αργότερα.

Ο Δημήτρης Κρεωνάς μέλος της ΚΕ του ΚΚΕ, με δήλωσή του σημειώνει: "Οι αστυνομικοί ήταν σε διατεταγμένη υπηρεσία. Τους λέμε πως αν θέλουν να πουλήσουν τσαμπουκά να μη στρέφονται ενάντια στο λαό, αλλά ενάντια στην κυβερνητική πολιτική και την ιμπεριαλιστική επέμβαση στη Σερβία".


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ