Παρασκευή 26 Μάρτη 1999
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 16
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Νέο συλλαλητήριο σήμερα

Νέο συλλαλητήριο οργανώνεται για σήμερα το απόγευμα στη Θεσσαλονίκη.Οργανωτές αυτή τη φορά το σύνολο των πολιτικών νεολαιών της πόλης. Το συλλαλητήριο θα αρχίσει στις 7 το απόγευμα,από το άγαλμα Βενιζέλου.

Στην ανακοίνωσή τους οι πολιτικές νεολαίες σημειώνουν: "Το εθνεγερτικό πνεύμα του 1821 απαιτεί ΑΝΤΙΣΤΑΣΗ ΤΩΡΑ. Αύριο θα είναι αργά".

Η ανακοίνωση υπογράφεται από τις πολιτικές νεολαίες ΚΝΕ, ΕΑΝ, ΝΕ.ΑΝ, Ν. ΠΑΣΟΚ, ΟΝΝΕΔ, καθώς και από την Ενωση Ανεξάρτητων Φοιτητών.

"Η επιβολή διά πυρός και σιδήρου της "Νέας Τάξης" του ΝΑΤΟ, ανάβει τη φλόγα του πολέμου ξανά στα Βαλκάνια. Ο πόλεμος αυτός αφορά την Ελλάδα και τον ελληνικό λαό. Δηλώνουμε κατηγορηματικά ότι η νεολαία της πόλης μας, αλλά και όλης της Ελλάδας δε θα γίνει βορά στα κανόνια της "Νέας Τάξης " και του ΝΑΤΟ.

Καταδικάζουμε όλες τις ευρωπαϊκές κυβερνήσεις γιατί συμφώνησαν με την επέμβαση του ΝΑΤΟ. Απαιτούμε από την κυβέρνηση να καταδικάσει έμπρακτα αυτή τη δολοφονική επίθεση. Την ώρα που οι ΝΑΤΟικοί ματοκυλούν το λαό της ΝΟ Γιουγκοσλαβίας δεν μπορεί ο Σημίτης να δηλώνει ότι "διαφωνεί" απλώς, τη στιγμή που η κυβέρνηση έχει μετατρέψει την πόλη μας και όλη τη Β. Ελλάδα σε ορμητήριο αυτής της επίθεσης, σε βάση εξόρμησης των ΝΑΤΟικών στρατευμάτων. Να σταματήσει ΤΩΡΑ κάθε εμπλοκή της χώρας μας. Θέλουμε μια Θεσσαλονίκη της ειρήνης και όχι του πολέμου. Κανένας Ελληνας φαντάρος έξω από τα σύνορά μας. Να φύγουν οι ΝΑΤΟικοί από τα λιμάνια μας.

Δηλώνουμε τη συμπαράστασή μας στο δοκιμαζόμενο γιουγκοσλαβικό λαό. Μπροστά μας έχουμε μια μόνο επιλογή: Να ξεσηκωθούμε στο πλευρό του λαού της ΝΟ Γιουγκοσλαβίας, να απαιτήσουμε να σταματήσει ο πόλεμος".

Συλλαλητήριο και από ΕΚΘ

Προς την οργάνωση αντιπολεμικού συλλαλητηρίου προσανατολίζεται και το ΕΚ Θεσσαλονίκης. Στελέχη του ΕΚΘ δηλώνουν πως στηρίζουν ήδη όλες τις πρωτοβουλίες που παίρνονται σ' αυτή την κατεύθυνση, ενώ σήμερα συγκαλείται πλατιά σύσκεψη των μαζικών φορέων της πόλης.

Ο πρόεδρος του ΕΚΘ, Παναγιώτης Αβραμόπουλος,σε μια πρώτη σύσκεψη που προηγήθηκε, δήλωσε πως το συνδικαλιστικό, το εργατικό και το δημοκρατικό κίνημα της πόλη πρέπει να απαιτήσουν να μην παραχωρηθεί καμιά διευκόλυνση από την Ελλάδα προς τις ΝΑΤΟικές δυνάμεις για την πραγματοποίηση των επιθετικών, εγκληματικών τους σχεδίων. Υπογραμμίζοντας τη σοβαρότητα της κατάστασης τόνισε ότι "απειλείται όχι μόνο η ειρήνη στην περιοχή, αλλά υπάρχουν σοβαρές ενδείξεις ότι κάποιοι θέλουν να μετατρέψουν την επίθεση στη Σερβία σε ένα γενικό βαλκανικό πόλεμο, για ν' αλλάξουν τα σύνορα".

Ο γραμματέας του ΕΚΘ, Θ. Κυριακίδης,τόνισε ότι ζούμε ώρες ευθύνης και απαιτείται εγρήγορση. Εχουμε τώρα μια νέα σχέση στο ΝΑΤΟ, που με βάση αυτή ο ιμπεριαλιστικός οργανισμός επεμβαίνει όποτε και όπου θέλει σαν στρατός κατοχής.

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
Την Πέμπτη το παναττικό αντιπολεμικό συλλαλητήριο (2001-02-06 00:00:00.0)
Δυναμική αναμένεται η λαϊκή απάντηση (2001-01-11 00:00:00.0)
Τέρμα η σιωπή - STOP στο πυρηνικό έγκλημα (2001-01-10 00:00:00.0)
Η Θεσσαλονίκη υποδέχτηκε τους Σέρβους μαραθωνοδρόμους της ειρήνης (2000-07-06 00:00:00.0)
Εφοδος της ΚΝΕ στους πολεμοκάπηλους (1999-07-04 00:00:00.0)
Ταξικό φρένο στο ΝΑΤΟ (1999-05-13 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ