Κυριακή 19 Μάη 2002
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 4
ΑΠΟ ΜΕΡΑ ΣΕ ΜΕΡΑ
Καινοτόμες ... χορηγίες

«Τα παιδιά δυτικά του Κηφισού προτείνουν...», τιτλοφορούνταν το Φεστιβάλ Καινοτόμων Δραστηριοτήτων 2001 - 2002, το οποίο διοργάνωσε η Διεύθυνση Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Γ` Αθήνας, υπό την αιγίδα του Δήμου Αιγάλεω στο Μπαρουτάδικο.

Για τους βερμπαλισμούς τύπου «καινοτόμες δραστηριότητες», θα είχαμε πολλά να πούμε, για το περιεχόμενο των προγραμμάτων (ιδεολογική χειραγώγηση - ενσωμάτωση) ακόμα περισσότερα. Ομως, ...το λανσάρισμα ως χορηγού ιδιωτικού φροντιστηρίου πάει πολύ. Εκδήλωση δημοσίων σχολείων μιας μεγάλης εκπαιδευτικής περιφέρειας με χορηγία της ιδιωτικής παραπαιδείας όντως φανερώνει «καινοτόμο πνεύμα» στη δημόσια εκπαίδευση!

Αναρωτιόμαστε, όμως, ποιοι πήραν την απόφαση και την ευθύνη για τη ...χορηγία και τη διαφήμισή της. Ο Δήμος, η Διεύθυνση Δημόσιας Εκπαίδευσης, και οι δυο μαζί; Ετσι ή αλλιώς, πάντως, το γεγονός είναι άκρως ενδεικτικό του ρόλου που επιφυλάσσει στη δημόσια εκπαίδευση η νεοφιλελεύθερη πολιτική της κυβέρνησης, μαζί με τα ...μακριά της χέρια, στην Τοπική Αυτοδιοίκηση.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ