Σάββατο 1 Ιούνη 2002
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 2
ΔΙΑ ΤΟΥ ΤΥΠΟΥ
«ΦΡΟΥΡΙΟ » ΑΠΑΝΘΡΩΠΙΑΣ

ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΣΦΑΛΕΙΑ: «Δε θέλουμε να μετατρέψουμε την Ευρώπη σε φρούριο, θέλουμε όμως να προωθήσουμε ένα μοντέλο που να εγγυάται την ασφάλεια των πολιτών μας και θα βοηθήσει την ανάπτυξη» (Κλαούντιο Σκαγιόλα -υπουργός Εσωτερικών της Ιταλίας).

ΟΛΑ ΤΑ "ΚΑΚΑ" ΜΑΖΙ: «Στους δρόμους διακίνησης των λαθρομεταναστών, διακινούνται επίσης η τρομοκρατία, τα όπλα και τα ναρκωτικά» (ο ίδιος) (σ.σ. όλως τυχαίως συλλαμβάνουν μόνο τους μετανάστες).

ΟΜΟΡΦΗ ΕΥΡΩΠΗ: «Ομορφος κόσμος -όμορφη Ευρώπη. Ο χώρος που γέννησε τη δημοκρατία, τον ανθρωπισμό, τα ανθρώπινα δικαιώματα, το κράτος δικαίου και το κράτος πρόνοιας κλωσάει τώρα -πολλοστή φορά στην ιστορία του, δυστυχώς -το "αυγό του φιδιού". Κεντροδεξιοί, κεντροαριστεροί, σοσιαλδημοκράτες και αριστεροί σπεύδουν να πάρουν την μπουκιά από το στόμα των ακροδεξιών -και υιοθετούν τα ξενόφοβα συνθήματά τους. Ετσι, ανερυθρίαστα και γράφοντας στα παλαιότερα των υποδημάτων τους τις περίφημες "ευρωπαϊκές αξίες"... (Ειρήνη Καρανασοπούλου -ΝΕΑ).

ΕΞΩ!: «Η λύση στο πρόβλημα της μετανάστευσης, λαθρομετανάστευσης είναι απλή. Λιγότεροι μετανάστες με ίσα οικονομικά και κοινωνικά δικαιώματα... Η χώρα μας έχει αρκετά προβλήματα, δε χρειάζεται να κάνει εισαγωγής ανεργίας, εγκληματικότητας, δυστυχείς». (Γ. Κύρτσος -ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΤΥΠΟΣ).

Ο «ΜΕΓΑΛΟΣ ΑΔΕΛΦΟΣ»: «Αντί των "προσωπικών δεδομένων" ο "Μεγάλος Αδελφός"; Στο πλαίσιο των μέτρων για την προστασία των Ευρωπαίων πολιτών και την καταπολέμηση της τρομοκρατίας, συγκαταλέγεται και η ψήφιση στο Ευρωκοινοβούλιο, νομοσχεδίου, βάσει του οποίου οι ανακριτές των αντιτρομοκρατικών ειδικών μονάδων διαθέτουν "ενισχυμένες αρμοδιότητες", προκειμένου για την παρακολούθηση προσωπικών δεδομένων στο Διαδίκτυο και άλλα ηλεκτρονικά αρχεία, όπως για παράδειγμα οι τηλεφωνικές συνδιαλέξεις!» (ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ).


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ