Σάββατο 1 Ιούνη 2002
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 37
ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗ
ΝΑΣ ΙΩΑΝΝΙΝΩΝ
Στο επίκεντρο τα λαϊκά προβλήματα

Εκδήλωση για την Υγεία

Γόνιμη ήταν η συζήτηση που έγινε στην εκδήλωση - συζήτηση με θέμα τις θέσεις της ΝΑΣ για την υγεία, την οποία πραγματοποίησε η Νομαρχιακή Αγωνιστική Συνεργασία Ιωαννίνων, το απόγευμα της Πέμπτης 30 Μάη στην αίθουσα του Ιατρικού Συλλόγου Ιωαννίνων στο παλιό Νοσοκομείο Χατζηκώστα. Στην εισήγησή του ο Α. Τασούλας, επικεφαλής της ΝΑΣ, αναφέρθηκε στην κατάσταση που επικρατεί στο νομό όσον αφορά στο χώρο της υγείας, στις ανάγκες που πρέπει να καλυφθούν και στο πώς η ΝΑΣ θα παλέψει από την πλευρά της ώστε να δοθεί διέξοδος συνολικά στα συσσωρευμένα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι εργαζόμενοι στο νομό.

Από το βήμα της εκδήλωσης, καταδίκασε τη δολοφονική επίθεση των δυνάμεων καταστολής εναντίον των απεργών του Πειραιά, των ναυτεργατών, της εργατικής τάξης και τόνισε ότι θα πρέπει οι αιρετοί της τοπικής αυτοδιοίκησης να καταδικάσουν τον αυταρχισμό της κυβέρνησης, κάτι για το οποίο θα κριθούν από τον ελληνικό λαό.

Κάνοντας μια εκτίμηση της κατάστασης στο νομό, ο επικεφαλής της ΝΑΣ τόνισε ότι είναι ανεπαρκείς οι υπηρεσίες που προσφέρουν τα δύο περιφερειακά νοσοκομεία από άποψη κλινών, γιατί σε σχέση με τον πληθυσμό στον οποίο παρέχονται υπηρεσίες, είναι αναγκαίο να υπάρχουν περισσότερες. Επίσης, είναι ανεπαρκής ή ανύπαρκτη η Πρωτοβάθμια Φροντίδα Υγείας, Κέντρα Υγείας είτε δεν υπάρχουν είτε υπολειτουργούν, είναι ανεπαρκής ο εξοπλισμός των νοσοκομείων, το 40% περίπου των οργανικών θέσεων ιατρικού και νοσηλευτικού προσωπικού είναι κενό ενώ παράλληλα κακή είναι η διάταξη του προσωπικού. Ακόμα, η άσκηση ιδιωτικών ιατρείων στα νοσοκομεία, ο τρόπος αμοιβής των γιατρών και η προσπάθεια απόκτησης προσωπικής πελατείας στα νοσοκομεία νόμιμα ή παράνομα, η χαμηλού επιπέδου παροχή υπηρεσιών του ΙΚΑ, η έλλειψη σχολιατρικών, επαρκών ψυχιατρικών υπηρεσιών, το μη στελεχωμένο κυρίως από ιατρικό προσωπικό του ΕΚΑΒ και αδυναμία του να παρέχει έγκαιρα την αναγκαία προνοσοκομειακή βοήθεια αποτελούν ζητήματα που αποδεικνύουν ότι δεν καλύπτονται στοιχειώδεις ανάγκες του υγειονομικού συστήματος.

Η ΝΑΣ θεωρεί ότι όλες οι υπηρεσίες υγείας πρέπει να παρέχονται με την ευθύνη του κράτους και να είναι ενιαίες σε όλη τη χώρα. Η Νομαρχιακή Αυτοδιοίκηση, όμως, να πρέπει να απαιτεί να συμμετέχει και στον τοπικό σχεδιασμό και στον τρόπο απόδοσης των υπηρεσιών προς το λαό του νομού. Η ΝΑΣ σε αυτή την κατεύθυνση θα κινηθεί και θα επιδιώξει να συσπειρώσει τους υγειονομικούς φορείς και εργαζόμενους.

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
Εντατικοποίηση της εργασίας (2006-09-13 00:00:00.0)
Δωρεάν, δημόσια Υγεία για όλους! (2005-03-09 00:00:00.0)
Παράδοση στην εμπορευματοποιημένη Ολυμπιάδα (2004-07-20 00:00:00.0)
«Ξεσκαρτάρισμα» στο φακέλωμα (2000-03-27 00:00:00.0)
Εσκεμμένη η υποβάθμιση του δημόσιου συστήματος υγείας (1998-09-15 00:00:00.0)
Σχέδιο "αντικοινωνικής εγκατάλειψης" (1998-07-08 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ