Σάββατο 1 Ιούνη 2002
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 8
ΑΠΟ ΜΕΡΑ ΣΕ ΜΕΡΑ
Τα ενιαία...

Παπαγεωργίου Βασίλης

ΤΙ ΑΚΟΥΜΕ; ΠΕΤΥΧΑΝ να διαμορφώσουν χτες ενιαία γραμμή οι υπουργοί Αμυνας και Εξωτερικών, μαζί και με τον πρωθυπουργό, για το θέμα του Ευρωστρατού; Ετσι δήλωσαν, άλλωστε. Ομως, πιο πριν δεν είχαν φροντίσει να ενημερώσουν και τον ελληνικό λαό για τις διαφωνίες τους.

Πάντως, είναι εντυπωσιακό ότι, στις τελευταίες δηλώσεις του, ο πρωθυπουργός μιλά συνεχώς για «συναίνεση» και «ομοψυχία» στα εθνικά θέματα. Μάλλον στην κυβέρνησή του πρέπει να απευθυνθεί πρώτα και μετά σε μας.

Ομως, το ανησυχητικό στην υπόθεση δεν είναι τόσο το αν πέτυχαν τη διαμόρφωση ενιαίας γραμμής οι υπουργοί του ΠΑΣΟΚ. Το ερώτημα είναι ποια είναι, τελικά, αυτή η ενιαία γραμμή και πού το πάνε. Γιατί όταν τα κρίσιμα αυτά θέματα μπαίνουν στο τραπέζι, οι εκσυγχρονιστές έχουν αυτή τη μυστήρια τάση να τα ...μασάνε.

ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΠΛΕΟΝ εξοικειωμένους με το ευρώ, για μια ακόμα φορά, οι Ελληνες, σύμφωνα με νέα έρευνα του Ευρωβαρόμετρου. Μόνο που στη χώρα μας, όπως εκτιμούν οι περισσότεροι, οι στρογγυλοποιήσεις έγιναν προς τα επάνω.

Είδατε... Μόλις μερικούς μήνες και εξοικειωθήκαμε με ένα νέο νόμισμα. Με τις αυξήσεις, όμως, των ειδών πρώτης ανάγκης και, γενικότερα, με την ακρίβεια ακόμα να εξοικειωθούμε κι ας ισχύουν τα τελευταία 50 χρόνια. Λογικό, πολύ λογικό.

ΜΟΛΙΣ ΣΤΟ 572% η αύξηση των αιτήσεων πτώχευσης εταιριών για το μήνα Απρίλη, σύμφωνα με επίσημες πηγές! Οπως καταλαβαίνετε, δεν πρόκειται για επιχειρήσεις μεγαλοσχημόνων, αλλά για τους βιοτέχνες και μικροεπιχειρηματίες, τους οποίους υποτίθεται ότι ενισχύει η κυβέρνηση και το υπουργείο Οικονομικών.

Αλλά, βέβαια, όταν, από τη μια, υπάρχει ο «ελεύθερος ανταγωνισμός» και, από την άλλη, η φορομπηχτική πολιτική του υπουργείου Οικονομίας, δεν μπορεί να περιμένει κανείς και τίποτε καλύτερο.


Γρηγοριάδης Κώστας

Αραγε, αν τεθεί αυτό το ερώτημα στον Κώστα Σημίτη, στη Βουλή, τι είδους αφιέρωση θα γράψει για τους μικροεπαγγελματίες που οδηγούνται στην απόγνωση;


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ