Σάββατο 1 Ιούνη 2002
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 39
ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗ
ΑΓΙΟΣ ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ
Ο Χρήστος Κατσιώτης υποψήφιος δήμαρχος

Ο Χρήστος Κατσιώτης θα είναι ο υποψήφιος δήμαρχος Αγίου Δημητρίου, με τη συνεργασία των παρατάξεων «Νέα Πορεία» και «Δημοτική Κίνηση» και την υποστήριξη της Κομμουνιστικής Ανανέωσης. Ο Χρήστος Κατσιώτης είναι γραμματέας της Ομοσπονδίας Επισιτισμού - Τουρισμού, στέλεχος του ΠΑΜΕ και μέλος της Διοίκησης της ΓΣΕΕ. Η συνεργασία αυτή, όπως τονίστηκε στη διάρκεια της εκδήλωσης, δεν είναι κατασκεύασμα της στιγμής, αλλά καρπός της κοινής δράσης, που μπορεί να εξασφαλίζει τη συνέχεια, να βαθαίνει τους στόχους, να μην εκφυλίζεται, να μην ενσωματώνεται, να μην απογοητεύει το λαό.

«Εμείς, επισήμανε στην ομιλία του ο Χρήστος Κατσιώτης, απορρίπτουμε το μοντέλο Τοπική Αυτοδιοίκηση - επιχείρηση, δήμαρχος, νομάρχης - διαχειριστής. Τον εναγκαλισμό της με το ιδιωτικό κεφάλαιο και την ανάθεση σ' αυτό αρμοδιοτήτων και τομέων δράσης σ' αυτό. Απορρίπτουμε τις κατ' όνομα δημοτικές επιχειρήσεις, οι οποίες λειτουργούν με το νόμο του κέρδους, το οποίο είναι ασυμβίβαστο με την κοινωνική πολιτική υπέρ των λαϊκών στρωμάτων, όπως και τη μεταφορά αρμοδιοτήτων της κεντρικής εξουσίας στους δήμους».

Αναφερόμενος στο ρόλο που μπορεί να παίξει η Τοπική Αυτοδιοίκηση στην επίλυση των μεγάλων προβλημάτων που αντιμετωπίζει η κοινωνία, επισήμανε ότι «υπάρχει εμπειρία, που, σε συνεργασία με λαϊκούς αγωνιστές και το οργανωμένο κίνημα, η ΤΑ μπορεί να αξιοποιηθεί υπέρ των λαϊκών συμφερόντων. Η ανάδειξη τέτοιων δυνάμεων, η αλλαγή του συσχετισμού και στο Δήμο του Αγίου Δημητρίου μπορεί να τον αναδείξει ξανά σε σύμμαχο και συμπαραστάτη των εργαζομένων, ενάντια στην εφαρμοζόμενη πολιτική, για μια άλλη πορεία της χώρας, για μια ανάπτυξη με κέντρο τον εργαζόμενο άνθρωπο».

Στην εκδήλωση, παραβρέθηκαν αντιπροσωπεία της ΚΕ του ΚΚΕ, με επικεφαλής την Χριστίνα Τσεντούρου, αντιπροσωπεία του ΔΗΚΚΙ, ο υποψήφιος υπερνομάρχης Θανάσης Παφίλης, ο Γ. Μαυρίκος εκ μέρους του ΠΑΜΕ, ο πρώην δήμαρχος Χρ. Λογαράς, ο πρώην υποψήφιος δήμαρχος της «Νέας Πορείας» Στ. Κορομπίλης, δημοτικοί σύμβουλοι, εκπρόσωποι της ΠΕΑΕΑ, σωματείων συνταξιούχων, της Επιτροπής Ειρήνης, της Ενωσης Γυναικών, της Ενωσης Επαγγελματοβιοτεχνών.

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
Βαποράκι μεταφοράς κονδυλίων ο ΟΑΕΔ (2006-10-05 00:00:00.0)
Αυτός ο λαός έχει πίστη στον αγώνα του (2006-07-25 00:00:00.0)
Περιοδείες και συγκεντρώσεις (2006-07-11 00:00:00.0)
Στηρίζουν «Νομαρχιακή Αγωνιστική Συνεργασία» (2002-10-09 00:00:00.0)
Εκδηλώσεις δημοτικών παρατάξεων (2002-05-30 00:00:00.0)
Ο Βασίλης Τζήκας υποψήφιος (1998-02-19 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ