Σάββατο 15 Ιούνη 2002
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 12
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΟΙ ΕΙΔΙΚΩΝ ΤΑΜΕΙΩΝ ΔΕΚΟ - ΤΡΑΠΕΖΩΝ
Το νομοσχέδιο βλάπτει τα συμφέροντα εργαζομένων και συνταξιούχων

Καλούν στην απεργιακή συγκέντρωση στις 18 Ιούνη, συγκεντρώνονται από όλη τη χώρα στις 26 Ιούνη στην Αθήνα, προειδοποιούν ότι δε θα υποχωρήσουν

Αποφασισμένοι να παλέψουν για τα ασφαλιστικά τους δικαιώματα δηλώνουν οι συνταξιούχοι των ειδικών ταμείων των πρώην ΔΕΚΟ και των Τραπεζών, οι οποίοι οργισμένοι απορρίπτουν το αντιασφαλιστικό νομοσχέδιο της κυβέρνησης, καλούν σε μαζική συμμετοχή στην απεργιακή συγκέντρωση στις 18 Ιούνη στο Πεδίον του Αρεως και προετοιμάζουν πανελλαδικό συλλαλητήριο στην Αθήνα, στην πλατεία Κάνιγγος στις 26 Ιούνη!

Στη συνέντευξη Τύπου που έδωσε χτες το συντονιστικό των Συνταξιουχικών Ομοσπονδιών ΟΤΕ, ΗΣΑΠ, ΕΛΤΑ, ΟΣΕ, Τραπεζών, η οποία είχε και ενημερωτικό χαρακτήρα για τα δεκάδες συνδικαλιστικά στελέχη των συνταξιούχων που παραβρέθηκαν, η μαχητικότητα ξεπέρασε κάθε προσδοκία.

Ταυτόχρονα ασκήθηκε κάτι παραπάνω από σκληρή κριτική, όχι μόνο για το νομοσχέδιο γενικά και ειδικά, αλλά και για τον πρόεδρο της ΓΣΕΕ Χ. Πολυζωγόπουλο που το στηρίζει, την κυβέρνηση και ειδικά εκείνα τα στελέχη της που προήλθαν από το συνδικαλιστικό χώρο των εργαζομένων, όπως ο Χ. Πρωτόπαππας και ο Ρ. Σπυρόπουλος.

Το νομοσχέδιο χαρακτηρίστηκε «βλαπτικό για τα συμφέροντα εργαζομένων και συνταξιούχων» και οι... διορθώσεις που κατέθεσε στη Βουλή ο υπουργός Εργασίας χαρακτηρίστηκαν «μεγάλο ψέμα». Οι εκπρόσωποι του συντονιστικού των συνταξιούχων, οι πρόεδροι και οι γενικοί γραμματείς των Ομοσπονδιών κατήγγειλαν το νομοσχέδιο και τόνισαν ότι μόνο σκοπό έχει την καταλήστευση της όποιας περιουσίας απέμεινε στα ταμεία. «Θέλουν να μας πάρουν και την τελευταία μπουκιά που έμεινε στο στόμα μας και να τη δώσουν στο κεφάλαιο», είπε με έμφαση ένας από τους ομιλητές, στέλεχος της Ομοσπονδίας Συνταξιούχων των ΕΛΤΑ. «Θέλουν να πάρουν τα κινητά και ακίνητα των ταμείων μας και να τα πάνε στο χρηματιστήριο, εκεί που καταστράφηκε ενάμισι εκατομμύριο Ελληνες για να καταστραφούν και οι υπόλοιποι», είπε ένα στέλεχος της Ομοσπονδίας του ΟΤΕ. Με το νομοσχέδιο «θέλουν να μας φέρουν στο χείλος του γκρεμού», τόνισε ο πρόεδρος της Ομοσπονδίας των συνταξιούχων τραπεζοϋπαλλήλων.

«Πρέπει να ξεσηκωθούμε» ήταν η μόνιμη επωδός των ομιλητών, ενώ εκπρόσωπος των συνταξιούχων των ΗΣΑΠ προειδοποίησε πως εάν δεν υπάρξει συνάντηση με αρμόδιο κυβερνητικό παράγοντα τις επόμενες μέρες, τότε θα καταλάβουν τις γραμμές του ηλεκτρικού σιδηροδρόμου! Ενδεικτικό είναι ότι όχι μόνο καταχειροκροτήθηκε από τους συναδέλφους του, αλλά πολλοί ήταν εκείνοι που προέτρεψαν σε δυναμικές μορφές πάλης ανά κλάδο, προκειμένου η κυβέρνηση να ικανοποιήσει τα αιτήματά τους!

Πέρα από τη συνολική κριτική στο αντιασφαλιστικό νομοσχέδιο, οι συνταξιούχοι τοποθετήθηκαν στο θέμα της ενσωμάτωσης της ΑΤΑ, που ο πρωθυπουργός είχε δεχτεί να την εφαρμόσει, πλην όμως ποτέ δεν έγινε πράξη. Παράλληλα ζητούν την κατάργηση της ειδικής εισφοράς που κρατείται από τις συντάξεις τους και επανακαθορισμό των συντάξεων, καθώς και τη δυνατότητα να καθορίζεται χωρίς κρατική παρέμβαση το ύψος των παροχών των ταμείων εφάπαξ, αυτασφάλειας κλπ.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ