Σάββατο 15 Ιούνη 2002
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 14
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
Σήμερα οι εκλογές των φαρμακοποιών

Να εγκαταλείψουν την πολιτική και τις συνδικαλιστικές παρατάξεις του ΠΑΣΟΚ, της ΝΔ και του ΣΥΝ που συμφωνούν με το βασικό πυρήνα των αντιλαϊκών μέτρων και στο χώρο του φαρμάκου, και να υπερψηφίσουν το αγωνιστικό της ψηφοδέλτιο στις εκλογές που γίνονται σήμερα για την ανάδειξη Διοικητικού Συμβουλίου στον Πανελλήνιο Φαρμακευτικό Σύλλογο (ΠΦΣ), καλεί τους φαρμακοποιούς στην εκλογική της διακήρυξη η Δημοκρατική Πανεπιστημονική Κίνηση Φαρμακοποιών (ΔΗΠΑΚ Φαρμακοποιών).

Στις εκλογές --θα γίνουν στα γραφεία του ΠΦΣ (Πειραιώς 134, Αθήνα)-- παίρνουν μέρος επίσης: Η «Αδέσμευτη Συνδικαλιστική Ενωτική Παράταξη» (στηρίζεται από τη ΝΔ), η «Συνδικαλιστική Παρέμβαση 2002» (στηρίζεται απ' το ΠΑΣΟΚ), η «Συνεργασία Φαρμακοποιών» στηρίζεται από το ΣΥΝ, και η «Αναμόρφωση» (δηλώνουν ανεξάρτητοι).

Η επαγγελματική εξασφάλιση και η επιστημονική αναβάθμιση του επαγγελματία φαρμακοποιού μπορεί να γίνει μόνο σε ένα Δημόσιο Δωρεάν Αναβαθμισμένο Σύστημα Υγείας - Πρόνοιας τονίζει η ΔΗΠΑΚ και καλεί τους φαρμακοποιούς σε αγώνα για: Δημόσιο σύστημα Υγείας που θα παρέχει δωρεάν, υψηλού επιπέδου υπηρεσίες, ιατροφαρμακευτικής περίθαλψης για όλο το λαό, με πλήρη χρηματοδότηση από το κράτος, με τη συμμετοχή της εργοδοσίας, ιδιαίτερα του μεγάλου κεφαλαίου. Την κατάργηση της επιχειρηματικής δράσης, δημόσιου και ιδιωτικού κεφαλαίου στην Υγεία - Πρόνοια, στο Φάρμακο, στην Ασφάλιση. Την απόσυρση των αποθεματικών των Ταμείων και του ΤΣΑΥ από το Χρηματιστήριο και την πληρωμή από το κράτος, αυτών που χάθηκαν στον τζόγο. Την αύξηση των συντάξεων και των κοινωνικών παροχών προς τους φαρμακοποιούς. Τη λειτουργία κρατικού Οργανισμού Φαρμάκου και κρατικής βιομηχανίας παραγωγής, εξωτερικού εμπορίου, διακίνησης και διάθεσης φαρμάκου.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ