Σάββατο 15 Ιούνη 2002
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 12
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ ΔΕΘ
Αρνούνται την υποχρεωτική μετάταξη

Με τη συμμετοχή τους στην απεργία στις 18 του μήνα, αλλά και με κλιμάκωση των κινητοποιήσεών τους το επόμενο διάστημα, οι εργαζόμενοι της ΔΕΘ που απειλούνται με υποχρεωτικές μετατάξεις, θα συνεχίσουν να διεκδικούν από την κυβέρνηση να δώσει λύση στο αίτημα παραμονή τους στον εκθεσιακό φορέα.

Μετά από δυναμική παρέμβασή τους το απόγευμα της Πέμπτης και κατάληψη της αίθουσας όπου συνεδρίαζαν τα ΔΣ της Helexpo και της ΔΕΘ, οι εργαζόμενοι κατάφεραν να αποσπάσουν από τις διοικήσεις την αποδοχή του αιτήματός τους. Μάλιστα δόθηκε εντολή στους νομικούς συμβούλους των δύο εταιριών να αναζητήσουν τη σχετική νομική φόρμουλα προκειμένου οι εργαζόμενοι να παραμείνουν στον εκθεσιακό φορέα, αφού υπάρχει ανάγκη πρόσληψης προσωπικού, κυρίως στις δραστηριότητες της Helexpo.

Ομως, οι νομικοί σύμβουλοι των δύο εταιριών (προήλθαν από τη διάσπαση της ενιαίας Helexpo - ΔΕΘ) και ο νομικός σύμβουλος του Σωματείου, που συναντήθηκαν χτες, αποφάνθηκαν ότι μόνο με υπουργική απόφαση μπορεί να αλλάξει ο νόμος που προβλέπει την υποχρεωτική μετάταξη των εργαζόμενων της ΔΕΘ σε άλλες υπηρεσίες του ευρύτερου δημόσιου τομέα.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ