Σάββατο 15 Ιούνη 2002
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 14
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΑΝΑΤΟΛΙΚΗ ΑΤΤΙΚΗ
Χωρίς διακοπές 1.200 παιδιά με αναπηρίες

Να μην κάνουν διακοπές κινδυνεύουν 1.200 παιδιά με αναπηρίες της Αττικής που φιλοξενούνται κάθε χρόνο στις κατασκηνώσεις του Αγίου Ανδρέα και της Κερατέας Αττικής, διότι ο Νομάρχης Ανατολικής Αττικής, Δ. Φράγκος δεν υπογράφει την απόφαση για τη λειτουργία τους.

Την έντονη διαμαρτυρία της για το γεγονός αυτό εκφράζει με ανακοίνωσή της η Πανελλήνια Ομοσπονδία Σωματείων Γονέων και Κηδεμόνων Ατόμων με Ειδικές Ανάγκες (ΠΟΣΓΚΑμεΑ), η οποία και υλοποιεί το κατασκηνωτικό πρόγραμμα του υπουργείου Υγείας - Πρόνοιας για τα ΑμεΑ. Παρά τις προσπάθειες για τη λειτουργία των κατασκηνώσεων, τονίζουν οι γονείς, δεν είχαμε θετική απάντηση με αποτέλεσμα να κινδυνεύουν να στερηθούν τα παιδιά το δικαίωμα να κάνουν διακοπές, όπως όλοι οι πολίτες αυτής της χώρας.

Για το σκοπό αυτό η ΠΟΣΓΚΑμεΑ πραγματοποιεί συγκέντρωση διαμαρτυρίας γονιών και παιδιών στη Νομαρχία Ανατολικής Αττικής (17ο χλμ, Λεωφόρου Μαραθώνος, Παλλήνη) την ερχόμενη Δευτέρα 17 Ιούνη 2002 στις 11 π.μ.

Σύμφωνα με την ΠΟΣΓΚΑμεΑ, οι κυριότεροι λόγοι που επικαλείται ο Νομάρχης για τη μη υπογραφή της απόφασης προγραμματισμού της περιφέρειάς του είναι ότι η λειτουργία των κρατικών κατασκηνώσεων δημιουργεί τεράστιες ανισότητες σε σχέση με τη λειτουργία των ιδιωτικών κατασκηνώσεων. Ακόμη, ότι υπάρχουν δασικά και πολεοδομικά προβλήματα, τα οποία κι αν εντός των προσεχών ημερών επιλυθούν, η λειτουργία των κατασκηνώσεων καθίσταται πλέον αδύνατη, διότι οι προκηρύξεις και δημοσιεύσεις διαφόρων διαγωνισμών, οι προθεσμίες που ορίζονται για αυτούς, καθώς και η εξέταση τυχόν ενστάσεων, απαιτούν χρόνο πολλαπλάσιο του εναπομείναντος.

Οι γονείς, πάντως, δηλώνουν αποφασισμένοι να αγωνιστούν για τη λειτουργία των κατασκηνώσεων και προειδοποιούν ότι, αν δεν έχουν θετική απάντηση στην κινητοποίηση της Δευτέρας θα προχωρήσουν σε κατάληψη των κατασκηνώσεων.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ