Κυριακή 30 Ιούνη 2002
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 5
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Πατριδογνωμόνιο
Οι μελανοχίτωνες του εκσυγχρονισμού

Σύντροφοι προσοχή. Οι ναζί και οι φασίστες ξανάρχονται. Είναι ήδη εδώ με το προσωπείο του σύγχρονου πολιτικού στην εποχή της παγκοσμιοποίησης. Με άλλα μοντέρνα μέσα επιβολής και φόνου. Με την ίδια «τελική λύση» ως στόχο. Σε λίγο καιρό θα χτυπάει το τηλέφωνο στο σπίτι του αντιστεκόμενου και μια φωνή θα τον καλεί να παραδώσει το παιδί, την ψυχή ή τη ζωή του στον κοντινότερο σταθμό εξόντωσης. Με το νόμο κομμένο και ραμμένο στα μέτρα του αφεντικού - δυνάστη. Με τα όργανα της τάξης εφοδιασμένα κι εξοπλισμένα με τα τελειότερα μηχανήματα παρακολούθησης και βασανισμού. Με τη μετατροπή κάθε σπιτιού, σχολείου, εργοστασίου και αγρού σε ξερονήσι απομόνωσης και παραγεμισμένο με τα ψευδοεπικοινωνιακά σκατά του μπιγκμπραδερισμού. Αν το Μέτωπο δεν πήξει γρήγορα και καλά, αν δε συγκροτήσουμε άμεσα ομάδες στήριξης, ενίσχυσης και υπεράσπισης των πρώτων θυμάτων - μαρτύρων της Νέας Τάξης, αν δεν κινητοποιήσουμε σε κοινή δράση όλους, όσοι δεν είναι κομμουνιστές, αλλά πιστεύουν και αντέχουν τη ριζοσπαστική δραστική παρέμβαση στα κοινά, η λαίλαπα της χυδαίας νομιμότητας των επικυρίαρχων θα μετράει νεκρούς σε επίσημα πανηγύρια.

ΑΡΕΙΟΣ Πάγος στο Δίστομο

Οι αποφάσεις 36 και 37/2002 του Αρείου Πάγου δημοσιεύτηκαν χτες και με τρόπο που να μην τις πάρει χαμπάρι κανείς. Ακυρώνουν, σύντροφοι, τη γενναία απόφαση του ΑΠ του 2000 που έλεγε ότι για τις γερμανικές αποζημιώσεις είναι αρμόδια τα ελληνικά δικαστήρια. Τότε τα θύματα του Διστόμου είχαν χαμογελάσει στους τάφους τους μετά 50 χρόνια.

Από χτες, με τις νέες αρειοπαγίτικες αποφάσεις, για να προσφύγει κανείς εναντίον του γερμανικού Δημοσίου και να κατασχέσει περιουσιακά του στοιχεία θα χρειάζεται την άδεια του Φίλιππου Πετσάλνικου, δηλαδή του υπουργού Δικαιοσύνης. Και το Ανώτατο Δικαστήριό μας αποφάνθηκε ότι αυτό είναι συνταγματικό, σύμφωνο με την Ευρωπαϊκή Χάρτα Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων και το Διεθνές Σύμφωνο του ΟΗΕ!!! Κοντολογίς, οριστική «ταφόπλακα» μπήκε στα δικαιώματα των θυμάτων του ναζισμού. Οριστική; Μόνο αν δεν ανατρέψουμε την αντιλαϊκή, αντιπατριωτική πολιτική που επιβάλλει τέτοιες ...νομιμότητες.

Ο υπουργός ως ...στρατηγός

Οι δηλώσεις του Ανωμερίτη ότι η επιστράτευση των ναυτεργατών που ισχύει και για τους νεοεισερχόμενους θα διατηρηθεί μέχρις ότου «υπογραφεί εργασιακή ειρήνη», μαζί με τις διαταγές για καλοκουρεμένους δασκάλους και μαθητές μάς πάει πίσω στα χρόνια του Μακαρέζου, «νόμιμα και με την ψήφο του λαού» θα λένε οι υπουργοί ως στρατηγοί μεταμφιεσμένοι σε κουστουμαρισμένους μελανοχίτωνες του εκσυγχρονισμού.

Σύντροφοι, η διαφορά από τα ξερονήσια του τότε και του τώρα είναι μόνο μία. Τώρα βρίσκονται παντού. Σε λίγο θα βάλουν διόδια για να βγαίνεις απ' το σπίτι εκτός κι αν σε παραλαμβάνει ο δουλέμπορας για προσωρινή εργασία όπου του πουν να σε πάει. ΠΑΜΕ κόντρα σ' αυτούς τους φασιστικούς «θεσμούς» όσο είναι καιρός. Για να μείνει ο λαός λεύτερος και ζωντανός. Εμείς και τα όνειρά μας.


Της
Λιάνας ΚΑΝΕΛΛΗ


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ