Κυριακή 7 Ιούλη 2002
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 2
ΕΝΘΕΤΗ ΕΚΔΟΣΗ: "7 ΜΕΡΕΣ ΜΑΖΙ"
ΑΤΖΕΝΤΑ
ΑΤΖΕΝΤΑ
Δευτέρα (8/7)
  • Παντελής Θαλασσινός
    Παντελής Θαλασσινός
    Ελένη Τσαλιγοπούλου, Νίκος Πορτοκάλογλου, Γιώργος Ανδρέου... Ενα γνωστό μουσικό «τρίο» από το χώρο της έντεχνης ελληνικής μουσικής θα κάνει μια «στάση» στην Πετρούπολη (9.30 μ.μ.), στο πλαίσιο του Φεστιβάλ Πέτρας του Δήμου Πετρούπολης.
  • Ο Σταμάτης Κραουνάκης, ο Κώστας Μακεδόνας, η Δήμητρα Παππίου και η θεατρική ομάδα Σπείρα - Σπείρα παρουσιάζουν στη «Σκιά των Βράχων» το θέαμα τραγουδιών «Αυτή η νύχτα μένει», σε σκηνοθεσία και σενάριο Σταμάτη Κραουνάκη.
Τρίτη (9/7)
  • Οι μεγάλες κυρίες του ελληνικού λαϊκού τραγουδιού Μαίρη Λίντα, Πόλυ Πάνου, Πίτσα Παπαδοπούλου και οι σπουδαίες λαϊκές φωνές των Μιχάλη Μενιδιάτη, Γιάννη Καλαντζή, συνυπάρχουν σε ένα ανεπανάληπτο λαϊκό πρόγραμμα, που καλύπτει πάνω από μισό αιώνα ιστορίας ελληνικού λαϊκού πολιτισμού. Πρόκειται για τη συναυλία, στο πλαίσιο των εκδηλώσεων στη «σκιά των Βράχων» του Δήμου Βύρωνα. Μαζί τους ο λαϊκός τραγουδιστής Θανάσης Κομνηνός.
  • Στο Κέντρο Ελληνικής Παράδοσης (Μητροπόλεως 59), το Ιταλικό Μορφωτικό Ινστιτούτο Αθηνών διοργανώνει (9 μ.μ.) συναυλία του Κουαρτέτου Κιθάρας «ARS NOVA».
Τετάρτη (10/7)
  • Συναυλία Παντελή Θαλασσινού, Μιλτιάδη Πασχαλίδη στο Θέατρο Πέτρας. Οι δύο μουσικοί καλλιτέχνες και τραγουδοποιοί θα ερμηνεύσουν τραγούδια τους από παλιές, αλλά και πιο πρόσφατες δισκογραφικές δουλιές με τον τρόπο που μόνο αυτοί ξέρουν να μαγεύουν το κοινό.
  • Ενα από τα χαρακτηριστικότερα και πιο αγαπημένα συγκροτήματα της ελληνικής ποπ, οι «Πυξ Λαξ», φιλοξενούνται (9.30 μ.μ.) στη «Σκιά των Βράχων» του Δήμου Βύρωνα.
  • Ενα από τα πιο γνωστά πρόσωπα του λυρικού τραγουδιού και του θεάματος, η Τζούλια Μιγκένες, εμφανίζεται στο Ηρώδειο για μία μοναδική παράσταση. Η ελληνοπορτορικανικής και ιρλανδέζικης καταγωγής καλλιτέχνης θα παρουσιάσει ένα ολοκληρωμένο σκηνικό θέαμα, που συνδυάζει μουσική, τραγούδι και χορό με τον τίτλο «Passions Latines».
Πέμπτη (11/7)
  • Μίλτος Πασχαλίδης
    Μίλτος Πασχαλίδης
    Το ΔΗΠΕΘΕ Καλαμάτας παρουσιάζει στη «Σκιά των Βράχων» του Δήμου Βύρωνα, τον «Ορέστη» του Ευριπίδη σε μετάφραση Κ. Χ. Μύρη, σκηνοθεσία Σταύρου Τσακίρη, μουσική Νίκου Κυπουργού και σκηνικά - κοστούμια Γιάννη Μετζικώφ. Στο ρόλο του Ορέστη ο Γιάννης Βούρος και στο ρόλο της Ηλέκτρας η Αγλαΐα Παππά. Παίζουν επίσης: Τζένη Δριβάλα, Περικλής Μουστάκης, Γιώργος Τσαπόγας, Ανδρέας Κουτσουρέλης, Ερατώ Πίσση, Πέτρος Πετράκης, Χρήστος Λίγκας, Γιώργος Κορμανός, Ειρήνη Σπανουδάκη, Αλεξία Κόκκαλη, Βερόνικα Ηλιοπούλου και Ελένη Καμηλάρη. Η φωνή του Διονύση Σαββόπουλου ακούγεται στο ρόλο του Απόλλωνα.
  • Σήμερα, αύριο και το Σάββατο (9.30 μ.μ.), η ομάδα σύγχρονου χορού «ΜΥΙΑ» παρουσιάζει στο θέατρο «Κάτια Δανδουλάκη» (Πατησίων και Αγίου Μελετίου), το έργο «Γυμνή αλήθεια».
Παρασκευή (12/7)
  • Η θεατρική ομάδα του Πολιτιστικού Κέντρου του Δήμου Πετρούπολης παρουσιάζει, σήμερα και την Κυριακή, στο Θέατρο Πέτρας το έργο «Η ασπίδα του Μενάνδρου» σε κείμενα και σκηνοθεσία Γ. Μαρδά. Παίζουν οι ηθοποιοί: Ν. Σαράκης, Α. Χρονοπούλου, Π. Βασιλακόπουλος, Α. Μαθιουδάκη, Μ. Κουγέα, Α. Τσιακμάκη, Β. Δαλέντζας και Μ. Δαλέντζας. Η παράσταση πλαισιώνεται από την περίτεχνη μουσική του Π. Στέφου. Είσοδος ελεύθερη.
  • Μία μοντέρνα διασκευή παραδοσιακών βαλκανικών χορών παρουσιάζει στη «Σκιά των Βράχων» η χορευτική ομάδα της Neshka Robeva.
Σάββατο (13/7)
  • Το «Θεατρικό Σανίδι» παρουσιάζει, στο Θέατρο Βράχων του Βύρωνα, τη «Δωδέκατη νύχτα» του Σαίξπηρ, σε σκηνοθεσία Κοραή Δαμάτη, μετάφραση Ερρίκου Μπελιέ, μουσική Γιάννη Ζουγανέλη, σκηνικά - κοστούμια Γιάννη Ματαράγκα. Παίζουν: Βασίλης Κολοβός, Χάρης Σώζος, Μίνα Χειμώνα, Γιώργος Ματαράγκας, Κοσμάς Ζαχάρωφ, Παναγιώτα Βλαντή, Ανδρέας Βαρούχας, κ.ά.

Γ. Ανδρέου, Ελ. Τσαλιγοπούλου, Ν. Πορτοκάλογλου
Γ. Ανδρέου, Ελ. Τσαλιγοπούλου, Ν. Πορτοκάλογλου

«Πυξ Λαξ»
«Πυξ Λαξ»

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ