Τετάρτη 10 Ιούλη 2002
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 4
ΑΠΟ ΜΕΡΑ ΣΕ ΜΕΡΑ
... οι επιπτώσεις!

Σήμερα πάντως έχει προγραμματιστεί να ανακοινωθούν οι νέες προτάσεις της Κομισιόν για την ενδιάμεση αναθεώρηση της ΚΑΠ. Προτάσεις που θα επιφέρουν ένα ακόμα πλήγμα στους μικρομεσαίους αγρότες και κτηνοτρόφους της ΕΕ και της Ελλάδας. Προτείνεται, για παράδειγμα, μείωση των επιδοτήσεων κατά 20% από το 2004 μέχρι το 2010 και μεγάλες μειώσεις στις τιμές παρέμβασης σε σιτηρά, ρύζι κ.ά.

Χτες, όμως, πάλι στο ίδιο τηλεγράφημα του ΑΠΕ αναφέρεται πως αυτή την τεράστια σπατάλη θέλει να περιορίσει η Κομισιόν, αξιοποιώντας καλύτερα τους πόρους που διαθέτει η Κοινότητα στους Ευρωπαίους αγρότες με μια σειρά από προτάσεις. Και στο ίδιο τηλεγράφημα αναφέρεται ακόμα πως πρόκειται για μια δέσμη προτάσεων, οι οποίες στοχεύουν στη μερική αναμόρφωση της ΚΑΠ, που μετά βεβαιότητας αναμένεται να ξεσηκώσει θύελλα αντιδράσεων και διαμαρτυριών στις άμεσα ωφελούμενες σήμερα από τις κοινοτικές γεωργικές επιδοτήσεις χώρες - μέλη. Δηλαδή, εμφανίζονται οι αγρότες, που τα τελευταία χρόνια γνωρίζουν μόνο μείωση των τιμών των επιδοτήσεων και του εισοδήματός τους, ως προνομιούχοι!

Ολ' αυτά όμως δε γίνονται τυχαία. Γίνονται, σκοπίμως, τεχνηέντως και δολίως, ώστε να βρεθούν οι αγρότες απομονωμένοι και αντιμέτωποι, μέσω ψευδολογιών και συκοφαντιών, με τα υπόλοιπα λαϊκά στρώματα, που θίγονται από την ίδια πολιτική. Κι ως «προπέτασμα» εφαρμόζεται ξανά το «διαίρει και βασίλευε».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ