Τετάρτη 10 Ιούλη 2002
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 13
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΑμερικανοΝΑΤΟική «κάθοδος μυρίων»

Ανακοίνωση - καταγγελία της ΝΕ Χανίων του ΚΚΕ, για την προκλητική παρουσία Αμερικανών στρατιωτών και της ΝΑΤΟικής ηγεσίας

Σε αμερικανοΝΑΤΟικό κλοιό βρίσκεται από την προηγούμενη βδομάδα το λιμάνι στης Σούδας, αφού την περασμένη Πέμπτη έφτασαν στα Χανιά 6.000 Αμερικανοί στρατιώτες με το αεροπλανοφόρο των ΗΠΑ «Ουάσιγκτον», που κατέπλευσε στον κόλπο της Σούδας, αλλά και οι διοικητές των ΝΑΤΟικών δυνάμεων Νοτίου Ευρώπης που, από χτες, βρίσκονται στο Μαράθι. Πληροφορίες που κυκλοφορούσαν, μάλιστα, με αφορμή την άφιξη ολόκληρης της ηγεσίας των ΝΑΤΟικών της Νοτίου Ευρώπης, ανέφεραν πως η άφιξη έχει σχέση και με προετοιμαζόμενο, «οσονούπω», χτύπημα στο Ιράκ!

Η Νομαρχιακή Επιτροπή Χανίων του ΚΚΕ, με αφορμή τη νέα πρόκληση των «βαρβάρων», εξέδωσε ανακοίνωση στην οποία καλεί τον χανιώτικο λαό να αντιταχθεί με κάθε τρόπο στο καθεστώς κατοχής από τους ΑμερικανοΝΑΤΟικούς που επιβάλλει η κυβέρνηση στην περιοχή. Στην ανακοίνωση τονίζεται «πως για μια ακόμη φορά ο παγκόσμιος χωροφύλακας του ιμπεριαλισμού, το ΝΑΤΟ προκαλεί, με την παρουσία του στο λιμάνι της Σούδας, τα δημοκρατικά, φιλειρηνικά, αντιιμπεριαλιστικά αισθήματα του χανιώτικου λαού και της νεολαίας.

Μετά την "επίσκεψη" του αμερικανικού αεροπλανοφόρου "Τζ. Ουάσιγκτον" στο προσωπικό του οποίου η ελληνική κυβέρνηση και οι ντόπιοι εκπρόσωποί της (δήμαρχος και λοιποί), έναντι τριάντα ματοβαμμένων αργυρίων, διασφάλισαν "ξεκούραση" και παντός είδους διασκέδαση για να συνεχίσουν τις αγαθοεργίες τους, σειρά πήρε, τώρα, η ΝΑΤΟική αρμάδα». Και συνεχίζει υπογραμμίζοντας πως «η ελληνική κυβέρνηση για μια ακόμη φορά έδειξε ότι γράφει στα παλαιότερα των υποδημάτων της την απαίτηση του χανιώτικου λαού να φύγουν οι βάσεις και το ΝΑΤΟ από την περιοχή. Προσφέρει γην και ύδωρ στους ΑμερικανοΝΑΤΟικούς φονιάδες, έχει μετατρέψει την περιοχή σε προτεκτοράτο με ό,τι αυτό συνεπάγεται για το λαό μας».

Κλείνοντας, η Νομαρχιακή Επιτροπή καταδικάζει τη νέα προκλητική παρουσία των ΑμερικανοΝΑΤΟικών στην περιοχή, σημειώνοντας πως ο χανιώτικος λαός και η νεολαία δεν πρόκειται να συνηθίσουν και να αποδεχτούν την παρουσία των φονιάδων. Οσες προσπάθειες και αν κάνουν με τη βοήθεια της κυβέρνησης και των εδώ εκπροσώπων της δεν πρόκειται να πείσουν κανένα για το «θεάρεστο» έργο τους. Οσα ματοβαμμένα με το αίμα των λαών χρήματα και να ξοδέψουν, δεν πρόκειται να γίνουν αποδεκτοί. Η απάντηση πρέπει να είναι μια και μοναδική. Η ανάπτυξη ενός πλατιού και μαζικού αντιιμπεριαλιστικού κινήματος.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ