Τετάρτη 10 Ιούλη 2002
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 1
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΚΑΤΩ ΑΠΟ ΤΗ ΒΑΣΗ 4 ΣΤΟΥΣ 10 ΜΑΘΗΤΕΣ
ΜΕΓΑΛΗ Η ΑΠΟΤΥΧΙΑ της εκπαιδευτικής «μεταρρύθμισης»

Ανακοινώθηκαν οι αναλυτικοί πίνακες βαθμών πρόσβασης των μαθητών Γ΄ Λυκείου. Μεγαλύτερα ποσοστά αποτυχίας σε θεωρητική και τεχνολογική κατεύθυνση

Με τα αποτελέσματα που δόθηκαν στη δημοσιότητα και αφορούν στους γενικούς βαθμούς πρόσβασης των μαθητών της Γ΄Λυκείου που εξετάστηκαν σε εθνικό επίπεδο κατά κατεύθυνση, καταγράφεται για πέμπτη συνεχή φορά η μαύρη πραγματικότητα που έχει διαμορφώσει η αντιεκπαιδευτική μεταρρύθμιση της κυβέρνησης. Συνολικά το 40% των μαθητών όλων των κατευθύνσεων έχουν επιδόσεις κάτω από τη βάση.

Για άλλη μια φορά έρχεται στην επιφάνεια η εκτίμηση του ΚΚΕ ότι τα αποτελέσματα των πανελλαδικών εξετάσεων δεν αποτυπώνουν το πραγματικό μορφωτικό επίπεδο των μαθητών, αφού δεν περιέχουν ούτε ίχνος παιδαγωγικού χαρακτήρα. Ο βαθμός δυσκολίας των θεμάτων και η συνακόλουθη διακύμανση, άνοδος ή πτώση των βάσεων, δεν είναι παρά η στρόφιγγα που ανοίγει και κλείνει, ρυθμίζοντας κάθε φορά την κοινωνική επιλογή και την ταξινόμηση των μαθητών στα διάφορα τμήματα και σχολές των ΑΕΙ - ΤΕΙ. Οι εξετάσεις σε καμιά περίπτωση δεν έχουν ως στόχο την πιστοποίηση και αξιολόγηση των γνώσεων. Πιο επιτακτική γίνεται σήμερα η ανάγκη για δυνάμωμα της πάλης για την ανατροπή της αντιλαϊκής πολιτικής και στον τομέα της εκπαίδευσης.


ΣΕΛ.  3

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ