Τετάρτη 10 Ιούλη 2002
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 4
ΑΠΟ ΜΕΡΑ ΣΕ ΜΕΡΑ
Kalispera!

Παπαγεωργίου Βασίλης

«ΚΑΛΗΣΠΕΡΑ ΣΙΛΒΙΟ - Kalispera Kostas»! Τον εν λόγω διάλογο τον απολαύσαμε χτες στη ΝΕΤ!

Οπως παρατηρήσατε, όλο χαρούλες ήταν ο Κώστας Σημίτης, όταν μίλησε ζωντανά σε τηλεδιάσκεψη με τον Ιταλό πρωθυπουργό Σίλβιο Μπερλουσκόνι, εγκαινιάζοντας το εν λόγω σύστημα του ΟΤΕ. Δήλωσε και περήφανος για την τεχνολογική εξέλιξη της χώρας...

Αραγε, χάρηκε γιατί, τελικά, λειτούργησε το «παιγνιδάκι» αυτό και δεν υπήρξε καμιά βλάβη ή γιατί είχε την ευκαιρία να συνομιλήσει με τον Ιταλό ομόλογό του; Απορία θα μας μείνει.

Πάντως, άσχημο συνομιλητή διάλεξε για να μας απαριθμήσει τα καλά της ανάπτυξης των επικοινωνιών. Γιατί, βέβαια, ο Σίλβιο Μπερλουσκόνι είναι χαρακτηριστικό παράδειγμα του πού μπορούν να οδηγηθούν τα πράγματα, όταν η τεχνολογία αναπτύσσεται στην υπηρεσία των κάθε λογής διαπλεκομένων.

ΜΕΤΡΑ ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΣΗΣ της εταιρικής διαφθοράς, ανήγγειλε χτες στις ΗΠΑ ο Τζορτζ Μπους, μετά το σκάνδαλο της ENRON και τα υπόλοιπα που ακολούθησαν σε άλλες εταιρίες. Προφανώς, ευελπιστεί να μας πείσει ότι η «ελεύθερη οικονομία» θωρακίζεται.

Να είστε σίγουροι πως πολλοί εγχώριοι οπαδοί του φιλελευθερισμού θα προσπαθήσουν να μας πείσουν κι εδώ για κάτι τέτοια, αναφέροντας τις εξαγγελίες Μπους ως παράδειγμα.

Μήπως, όμως, δεν ξέρουμε εδώ στην Ελλάδα πως τα φαινόμενα της «εταιρικής διαφθοράς» είναι σύμφυτα με τη λειτουργία της αγοράς και του αχαλίνωτου ανταγωνισμού;

Αραγε, λόγω ...ανεπάρκειας της ισχύουσας νομοθεσίας τα κάθε λογής μεγαλοσυμφέροντα καταβροχθίζουν τη δημόσια περιουσία και τις προμήθειες του Δημοσίου; Υπήρχε νομικό κενό, όταν οι «καρχαρίες» του Χρηματιστηρίου έφαγαν τα χρήματα όσων έμπλεξαν στο «ευαγές ίδρυμα» της Σοφοκλέους;

Οσους νόμους και να φτιάξουν, ορισμένα πράγματα είναι πια δύσκολο να κρυφτούν! Ασε, που πολλοί πλέον δεν μπαίνουν στον κόπο να τα κρύψουν, κατανοώντας τη ματαιότητα.


Παπαγεωργίου Βασίλης


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ