Τετάρτη 10 Ιούλη 2002
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 10
ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗ
Δυναμική πορεία της «ΘεσσαλοΝΙΚΗ Τώρα»

Νέα πρόσωπα στον αγωνιστικό συνδυασμό που στηρίζει τον Αγάπιο Σαχίνη

Motion Team

Πλαισιωμένος με νέα πρόσωπα που στηρίζουν την προσπάθεια της «ΘεσσαλοΝΙΚΗ Τώρα», ο υποψήφιος δήμαρχος Αγάπιος Σαχίνης ξεκαθάρισε χτες, στο πλαίσιο συνέντευξης Τύπου, ότι η πολιτική αντιπαράθεση ενόψει των εκλογών πρέπει να γίνει πάνω στην ουσία των προβλημάτων και όχι μέσα από τη μάχη της γιγαντοαφίσας.

Στο πάνελ μαζί του ήταν ο Ηλίας Κουτσούκος, δημοσιογράφος - λογοτέχνης, η Χριστίνα Ζαχαροπούλου, παραγωγός θεάτρου, και η Ελίνα Μαρμαρίδου, μεταφράστρια λογοτεχνίας. Στη διάρκεια της συνέντευξης παρουσίασε τις επόμενες παρεμβάσεις - εκδηλώσεις της παράταξης. Επίσης, υπενθύμισε ότι σήμερα, Τετάρτη, αναμένεται η εκδίκαση των ασφαλιστικών μέτρων που κατέθεσε η δημοτική κίνηση «ΘεσσαλοΝΙΚΗ Τώρα» εναντίον της εταιρίας OPINION με αφορμή τη δημοσίευση δημοσκόπησης, η οποία, όπως καταγγέλθηκε, επιχείρησε να παρέμβει στις εξελίξεις και να διαμορφώσει κλίμα υπέρ των σχημάτων του δικομματισμού, ενόψει των δημοτικών εκλογών.

«Δεν πρόκειται να δεχτούμε πρώτης και δεύτερης διαλογής υποψηφίους. Δεν ήταν παράκληση, ήταν πολιτική άποψη την οποία θα υπερασπιστούμε μέχρι τέλους. Την πολιτική αξιοπρέπεια δεν τη διαπραγματευόμαστε», είπε ο Α. Σαχίνης, ενημερώνοντας ότι τις προηγούμενες μέρες συναντήθηκε με τους υπεύθυνους των ΜΜΕ και ζήτησε ίσους όρους προεκλογικής αντιπαράθεσης.

Μαύρα μεσάνυχτα

Σχολιάζοντας εξελίξεις και αβροφροσύνες των άλλων υποψηφίων, ο Α. Σαχίνης περιέγραψε τα οξυμένα προβλήματα της πόλης και των πολιτών (ενδεικτικά, π.χ., απουσία αντισεισμικής θωράκισης, ελλείψεις στην Πυροσβεστική, τραγικές ελλείψεις στις υπηρεσίες του ΙΚΑ, κλ.π). «Και όλα αυτά σε μια πόλη που ο ένας λέει ότι έχει "αναγεννηθεί" και ο άλλος ότι "ξημερώνει". Ολα αυτά σε μια πόλη με ισοπεδωμένο το πράσινο και με υποψήφιους δημάρχους οι οποίοι έχουν σηκώσει τη σημαία της οικολογίας αλλά έχουν χτίσει τα σπίτια τους μέσα στο Σεΐχ Σου, ή με υποψήφιους δημάρχους που διεκδικούν να γίνουν δήμαρχοι Θεσσαλονίκης αλλά αυτοί είναι κάτοικοι του Πανοράματος», είπε ο Α. Σαχίνης, αποκαλύπτοντας την υποκριτική πρακτική των αντιπάλων του.

Και ο Η. Κουτσούκος συμπλήρωσε: «Ανθρωποι οι οποίοι μετακινούνται ιδεολογικά, άνθρωποι που διαμένουν σε πολύ μεγάλες βίλες με τεράστια προαύλια, δεν μπορούν να προασπιστούν μια πόλη που έχει εξαιρετικά ανθρώπινα προβλήματα».

Περιοδείες - παρεμβάσεις

Για τη δημοτική κίνηση «ΘεσσαλοΝΙΚΗ Τώρα» και τον υποψήφιο δήμαρχο Αγάπιο Σαχίνη, η ζωντανή επαφή και ο διάλογος με τους εργαζόμενους της πόλης πάνω στα πραγματικά προβλήματα, που αντιμετωπίζει η πόλη και γενικότερα η Τοπική Αυτοδιοίκηση, αποτελούν προτεραιότητα. Στη βάση αυτή και με στόχο την ενημέρωση των δημοτών για τα όσα έκανε για τα προβλήματα της πόλης και τι προτίθεται να κάνει εφόσον ο λαός της Θεσσαλονίκης τής εμπιστευτεί τη διοίκηση του δήμου, το προηγούμενο διάστημα η παράταξη επισκέφθηκε υπηρεσίες και χώρους δουλιάς. Μια πρακτική που θα ακολουθηθεί και το επόμενο διάστημα.

Στο πλαίσιο των παρεμβάσεων της «ΘεσσαλοΝΙΚΗ Τώρα», μέσα στις επόμενες μέρες προγραμματίζονται δύο εκδηλώσεις: Αύριο, Πέμπτη 11 του Ιούλη στις 9.30 μ.μ., προς τιμήν των δημοσιογράφων της πόλης, στην Πινακοθήκη του Δήμου Θεσσαλονίκης (Μαρτίου - Β. Ολγας).

Τη Δευτέρα 15 του Ιούλη στις 8.30 μ.μ. στη Βίλα Μπιάνκα με θέμα «Πόλις - Πολίτης - Πολιτισμός». Εισηγητές θα είναι οι: Κάτια Κιλεσοπούλου, ιστορικός τέχνης, Ηλίας Κουτσούκος, δημοσιογράφος - λογοτέχνης, Απόστολος Παπαγιαννόπουλος, διευθυντής Μουσείου Κινηματογράφου - αρχιτέκτων μηχανικός, και ο ποιητής Ντίνος Χριστιανόπουλος.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ