Τετάρτη 10 Ιούλη 2002
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 13
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Σχετικά με τον ευρωστρατό

Συνάντηση Παπανδρέου - Σολάνα στη Σάμο

Οι τελευταίες εξελίξεις στην Τουρκία, που αφορούν στην πρόταση για προκήρυξη πρόωρων εκλογών, και κατά πόσο μια αλλαγή κυβέρνησης στην Αγκυρα θα έχει επιπτώσεις στο θέμα του ευρωστρατού, τέθηκαν κατά τη συνάντηση του ύπατου αρμοστή της ΕΕ για την ΚΕΠΠΑ, Χαβιέ Σολάνα, και του υπουργού Εξωτερικών, Γιώργου Παπανδρέου, χτες, στο περιθώριο του Συμποσίου του Ιδρύματος Ανδρέα Παπανδρέου, με θέμα το μέλλον της Ευρώπης.

«Ακόμα δε γνωρίζουμε με ποιον τρόπο θα εξελιχθεί η κατάσταση στην Τουρκία», ανέφερε ο Χ. Σολάνα, και προσέθεσε ότι ενδεχομένως το νέο κυβερνητικό σχήμα στην Αγκυρα να έχει την ικανότητα να συνεχίσει τις συνομιλίες με τους Ευρωπαίους, όσον αφορά στο ζήτημα του ευρωστρατού.

Οι δύο άνδρες συζήτησαν τις προτεραιότητες της ελληνικής προεδρίας για θέματα άμυνας και ασφάλειας της ΕΕ, μεταξύ αυτών και την εκκρεμότητα στο ζήτημα του ευρωστρατού. Ο Χ. Σολάνα δήλωσε ότι υπάρχει απόλυτη συνεργασία μεταξύ Αθήνας και Βρυξελλών στο θέμα αυτό.

Επίσης, ο ίδιος εκδήλωσε την πρόθεσή του να έρθει σε επαφή με τον Τούρκο υπουργό Εξωτερικών, Ισμαΐλ Τζεμ, προκειμένου να του θέσει το θέμα της αναγκαιότητας εξεύρεσης λύσης στο συγκεκριμένο ζήτημα, καθώς και να συζητήσει την πολιτική κατάσταση στην Τουρκία.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ